Nişan Nisanda size ne takildi? Veya Aileniz birsey istedimi?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Matom

Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2018
2
0
27
Merhaba kizlarrrr...
Ben fransada yasiyorum. Hayirlisiyla Ocak ayinda Nisanim olacak. Sevgilimin ailesinin tecrübesi yok diye soruyorum ondan lütfen bu konuyu actigim icin kötü birsey aramayin icinden. Sagolsunlar kendi kizlari gibi seviyorlar beni simdiden ve bende onlari cok seviyorum. Sevgilimin annesiyle zaaten görüsüyorum. Tanismaya geldiklerinden sonra bana kizim bizim ailede daha fazla böyle seyler olmadi diye sizlerde veya genelde ne takilir? Kac Bilezik takilir? Hangi Set takildi? Bende utandim diye birsey söylemedim. Zaaten benim ailemde birsey istemez. Icinizden ne geliyorsa onu takin derler. Ama hic bir fikrim yok ne normal yani durumlari baya iyi kendilerine ait sirketleri var. Sizce normali ne? Sürekli sordugu icin artik birsey söylemeye karar verdim ondan önce hep gecistiriyordum. 3 Bilezik veya 5 Bilezikmi desem? Set istemiyorum aslinda ama o da öyle adetlerimize göre söylenirmi bilmiyorum...

Bana istemem yan cebime koy diyorsunuz gibi geldi. Evlenme amacinizi sorgulayin derim.

Bir trabzon seti 6 çift bilezik takı işleri görecelidir yani gönüllerinden ne kopuyorsa taksınlar ne önemi var mutluluk varsa öyle şeylerin

İlla adet olarak düşünme bence bizde nişanda takı adeti yoktur mesela isteyen takar . Güçlerinin yettiği kadar taksınlar zorlama . Ben olsam şunu şunu istiyorum demezdim içlerinden ne geliyosa bırak onu taksınlar...

Onlara birakin bence yarin ne olacagini bilemeyiz belki gun gelir yuzunuze vururlar. Bizede soruldu benim ailem onlara biraktilar bu durum daha şık oluyor bence. Onlar kendilerine yakisani takarlar bence.

Bana da biraz istemem yan cebime koy gibi geldi.

Bak canım, görgülü, elalemin parasından medet ummayan ve kendi değerini parayla ölçecek kadar kendini küçültmeyen bir insana yakışan; karşı taraf ısrarla sorsa da 'bu hediyedir, hediye istenmez, siz ne uygun görürseniz onu yaparsınız' demendir.

bence bişey söyleme. takacakları varsa zaten takarlar, zorla şunu alın bunu alın diye diretecek halin yok. sana sorulması da saçma zaten, illa sizden bişey bekliyolarsa telefonla ailene sorabilirler ya da sevgilin sana sorabilir. bana garip geliyor bu muhabbetler. yeni nişanlandım, kimse bana ne istiyorsun demedi mesela. nişanlımla aramızda hallettik.

bizim nişanımız aile arasında olduğu için benim ailem ve ben birşey istemedik sadece yüzükler takılsın yeter dedik, ama eşimin ailesi eli boş gelmemişti 3 adet bilezik, bir künye, bir saat ve bir çift küpe takmışlardı gelen misafirlerde anneanne, babaanne, dedeler, teyze, hala, amcalar, dayılar küçük altın kuzenler falanda para takmıştı bu görecelidir siz birşey istemeyin bence kendileri ne istiyorsa onu getirsin, onu açılalı baya olmuş ama görünce yazmak istedim

Şimdiden hayırlı uğurlu olsun canim. Ailelerinde ilk defa böyle birşey oluyorsa bilmemeleri normal en azından fikir olması açısından eşine 3 veya 5 bilezik 1 de set olabilir diyebilirsin arttırıp azaltmak onlara kalmış.Belki gerçekten fikrini öğrenmek amaclı sormuşlardır ama aile buyukleriyle bu konuların konuşulması çok hoş değil sen nişanlına citlatirsin o da kendi düşünmüş gibi söylesin ki senden fikir aldığı anlasilmasin ne olur ne olmaz temkinli ol:)) Bana nisanimda kayinvalidem kayinpederim 2 bilezik takti eşime para taktilar ailemde bana 1 bilezik takti eşime de çeyrek takmislardi onun dışında misafirlerimiz para ve gr altın takmıştı. Düğününde de 2 bilezike ilave 3 tane daha taktılar toplam 5 bileziği onlar taktı birde setle saat takmışlardı. Benim ailemde eşime saat takmışlardı.

İsteyin isteyebildiğinizi fikrinizi soruyorlarsa:)
Biz istemedik de noldu? Yine yaranamadık yine yaranamadık. Takılanlari da sonradan geri istediler verdik zaten.
Nisanda onlar bir bilezik takti, biz esime saat taktik. Dugunde hasir ve set taktilar. Hasir , set ve babamin taktigi bilezik disindaki takilan bilezikleri onlara verdim.

ÇOK GÜZEL BİR CEVAP..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…