• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişanda ikramlar

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

zytnlmn

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2008
47
1
621
Merhaba kısmetse bir ay kadar sonra nişanım olacak.Evde 50 kişi olacağız.Nişan için çok şık açık büfe ikram masası ortsında da nişan pastası olur diye düşünmüştüm.Konsol üstüne de tabakları koyacaktım.Ancak pasta kesildikten sonra ayrı servis etmek gerekecek.Muffin kaplarına koysam olmaz sanırım.Nasıl yapılmalı sizce?

Merhaba kısmetse bir ay kadar sonra nişanım olacak.Evde 50 kişi olacağız.Nişan için çok şık açık büfe ikram masası ortsında da nişan pastası olur diye düşünmüştüm.Konsol üstüne de tabakları koyacaktım.Ancak pasta kesildikten sonra ayrı servis etmek gerekecek.Muffin kaplarına koysam olmaz sanırım.Nasıl yapılmalı sizce?

Biz pastayı asıl ikramların ardından ayrı tabakla servis etmiştik.

Canim biz de evde yaptik. Tek tek hatirladiklarimi yazayim. Menude zeytinyagli sarma, iki cesit börek, kuru pastalar, rus salatasi ve kabak salatasi vardi. Bu soslu salatali muffin kaplarina bolusturdum ki tabaklar les gibi olmasin isteyen tabagina o sekilde aldi. Biz birde uzaktan geliyolar diye kapali pide yaptirmistik onu da minik tadinlik kestik rahat yendi. Sonrasinda yeni tabaklarda pasta verildi.
Once yenildi sonra yuzuk takildi, en son pasta kesilip agizlar tatlandi:)

Bir de ben tabak canak toplama derdi olmasin diye cam kullanmadim. Istanbul'daysan Eminonu'nde toptancilar var. Oradan cok kalin plastik tabak ve bardaklardan aldim. Egilme bukulme olmayacak kadar kalin, makineye bile giriyo oyle düşün. Bardaklar da cam gorunumlu. Bosalan tabaklari hemen cope attik mutfak da hic kirlenmedi.

Zeytinyağlı dolma, patatesli-peynirli börek, amerikan salatası, kek, çerkez tavuğu tarzında salata gibi bir şey ya da tavuklu salata veya havuç tarator, mercimekli köfte, kurabiye -un kurabiyesi olabilir- aklıma bunlar geldi. Sözde bunları yapmıştık biz, nişanımız dışarıda yemekli olacak. Kalabalık olacağınız için anca yeter diye düşündüm, hayırlı olsun şimdiden:21:

Back