NİŞANA 5 GÜN KALA

Siz ne düşünüyorsunuz? Nişana 4 gün kaldı.
Bir de ev meselesini konuştunuz mu ?
Ayrı eve çıkılacak o konuda öyle söylendi hep beraber herkes bu şekilde dedi. Ev aynı olmaz zaten. Ben bitmesinden yanayım onu seviyorum falan dedi babamın yanında sinirle söyledim özür de diledim ondan dün konuştuk falan filan dedi kendisi

Hem de babasının yanında mı söyledi bunları? Özürü de onların yanında diletseydiniz.

Daha küçücük ve babanızın haklı olduğu bir konuda bu tepkiyi veriyorsa ilerde başka sorunlarda da hemen böyle bir tepki verecektir. Yüzünü göstermiş ben buyum diyor.

Kötülük için olduğunu düşünmeyin, onların kültüründe bu yönde bir eğilim olduğu için yapacaklar. Onların normali bu .. bu yüzden kültür farkı çok önemli bir sorun ..Amaç sizi eğitmek , gelin olmayı öğretmek olacak. Doğu kültüründe erkek ve erkeğin ailesi daha kıymetlidir ne yazıkki . Eleştirmek için söylemiyorum sadece olanı söylüyorum. Sakın aileye gidip kendiniz konuşmayın. Ne demelerini bekliyorsunuz ki ?? Kararınız olumsuz olursa ailenize danışın onlar bildirsin durumu kesinlikle. Siz sevgilinizle konuşup kendiniz açıklayabilirsiniz ama ailesiyle asla görüşmeyin .

bence de ic anadolunun da karadenizin de pek farki yok. bence aile yapisi meselesi. benim arkadasim dogulu biriyle evlendi, kayinvalidesi hasta diye, kiz hamileyken kayinpederi gelip camlarini sildi, evi temizledi.

Ailesi size şu durumda ailenizle karşı karşıya geldikleri için bile bilenmişlerdir. Arkanızdan bak bak bi de ayağına kadar götürttü bizi oğlanla konuşup anlaşmamış gibi diye dedikodunuz yapılıyordur emin olun.

Ailesinin gelip ne demesini beklediniz gerçekten? Evet tabi ki en ufak sebepten kızınız size gelip gidemez siz oğlum istemezse onun evine gelemezsiniz bizde böyle mi diyeceklerdi? Ya da ben gelinle aynı evde oturup hizmetimiz ettireceğim falan?

Köprüyü geçene kadar hepsi. Sırf bu akşamki konuşma için bile canınıza okumaya kalkacaklar devam ederseniz.

Yalan inanma. Burda kaç tane böyle başlık açıldı. Biz cikicaz, siz geçeceksiniz diye, kızı yanlarına aldılar. Hiç düşünme. Baban da haklı. Yol yakınken dön. Daha gençsin kimler çıkar karşına. Sevgi karın doyurup, huzur vermiyor.

Peki siz ben bitmesinden yanayim demek yerine bunu onlara soyleyip ben bitiriyorum gibi net bir ifade kullandiniz mi?
Yorumlarına bakılırsa kararsız, ne istediğini bilmeyen biri gibi yansıyor. Bugün erkek arkadaşının ve ailesinin gelmesi bile fikrini değiştirmiş olabilir.
Aslında 1 gününü ayırıp burada açılan konuları biraz incelese belki nasıl bir çukuruma doğru yürüdüğünü daha iyi anlar.

Şu anlattıklarınızda senin ailen bize gelemez diyecek kadar ne var Allah aşkına? Nisanliniz demek ki bu karakterde bir insan.en ufak bir problemde çözüm aramak yerine köprüleri yıkmayı tercih ediyor daha da fenası sizi ailenizden uzaklaştırmak istiyor. Evlenene kadar sizi elde tutmak için isteklerinize evet deyip nikahtan sonra tamamen değişecek bir erkek profili var karşınızda maalesef..

Valla evlenecek olgunluga erismis kadin olsun erkek olsun bu kadar pasifse isi cok zordur. Ben bu adamla evlenmek istemiyorum dersin bitti gitti. Annesi bunu dedi, babasi bunu dedi, nisanlim oyle dedi miy miy miy bu ne ya valla bana fenalik geldi. Ben olsam o aileyi o eve bile getirmezdim. Bitirecekse ne gerek var bunlara.

Çok üzgünsün biliyorum ama geçecek. Karşına seni ve aileni hak eden biri çıktığında iyiki diyeceksin. İnan mutsuz evlilikte ne aşk, ne sevgi , ne de saygı kalıyor ki bu insan şimdiden saygısız davranıyor çünkü özü o.

Geldiler konuştular saatlerce. Öyle gelip gitmeme söz konusu olamaz dediler ailesi ile birlikte. Düşünsünler iyice dediler işin başındayken falan. Şimdi de yeni gittiler soğuktu herkes birbirine giderken falan
Ayy yok burda biz şiştik
Kestirip atamıyorsunuz
Barışırsiniz siz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…