- Konu Sahibi pofudukpanda
-
Aynen buny bende hissediyorum biliyor musunuz. Evde yoklar gelecekler az sonraHadi canım bırak şimdi elinden telefonu bize açıklama yapana kadar al anneni babanı karşına anlat. İnan sevineceklerdir. Muhtemelen onlar da içlerine sindirememişlerdir ve sen seviyorsun diye Seslerini çıkarmıyorlardır. Eminim.
Tabiki de söyledim. Neden çıkıyorlar biz çıkarız falan filan ama dediğiniz doğru yani. Şuanda ayrolacaksan söyle falan diyorSayfaların hepsini okuyamadım zaten çoğu doğru yorum yapılmış. Ben ev konusuna yorum yapacağım.
Kuzum siz saf mısınız? Adam annesini babasını kiraya koyup sizi onların evine koyacağını söyledi siz de buna inandınız mı? Hadi inandınız nasıl müsade ettiniz ne münasebet demediniz?
Yeni eşyalara kıyamayıp kiraya koymayan adam bilmem kaç yaşına gelmiş anasını babasını kiraya koyacak öyle mi? Anasından babasından daha mı değerli bu eşyalar?
Biz daha oturacağımız evin kirasını ödeyemeyeceksek niye evleniyoruz demediniz mi? Hem tek çocuk mu ki? Yarın öbür gün evlenen başka kardeş anamın babamın evi dedi hadi ne yapacaksınız?
Diğer yaptıkları ve söylediklerini öne katarak gerçekten ayrılmanız gerektiğini söylüyorum. Ama oldu da ayrılmadınız kaynanayla yaşamaya hazır olun. Bu ev işi aşırı ötesi saçma.
İmam nikahını dindar muhafazakar oldukları için istiyorlar görüşmenizide zina sayıyorlarsa, kadın erkek bir arada oynamanında muhafazakar kesime uymayan bir hareket olduğunu söyleyin.Tam hayal ettiğim gibi sade bir nişan olmuş sizinkiAilem ve bende böyle sade kibar aile arasında yüzüğü takıp geçelim istiyoruz ama onlar tutturdular illede oynayacağız diye. Ne yapılır bilemiyorum
Dediğim bu zaten kadın ve erkek karıştırtmayacak. Yani sadece evlenen iki kişi karar vericek.normal durumda haklisiniz, ama boyle geleneksel evliliklerde bu sekilde yurumuyor. sen ailemi karistirmayayim dersin ama karsi taraf karistirinca o zaman sahipsiz kalirsin. usulunce karistirmak gerekiyor bence.
Biraz düşün çok gaza gelen bir tipin var burada yazanlardan çok yaşadığını sen bilirsin sonradan pişman olmaTabiki de söyledim. Neden çıkıyorlar biz çıkarız falan filan ama dediğiniz doğru yani. Şuanda ayrolacaksan söyle falan diyor
Abla az kaldı şuan çocukla konuşuyorumAblacım ne güzel bir akıllılık edip buraya yazmışsın, insanlar güzel güzel yol göstermiş ama senin cevapların içimi şişirdimıy mıy yapmayı bırak da bitir bu işi, hadi güzelim güven kendine
Galiba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum ve gerçekten 4 5 gün kaldı ctesi nişan yapılacak ve ben bu haldeyim
gulum ya once annen babanla konussaydin keskeAbla az kaldı şuan çocukla konuşuyorum
İnanın, kültür birliği ve denkliği ten uyumu ve elektriklenme kadar önemli. Hatta daha da ileri gidiyorum ve siyasi görüş birliği bile önemli. Ne kadar çok uyum o kadar çok huzur. Aynı şeyleri düşünmek, aynı şeylerden hoşlanmak arada çıkabilecek hırgürü bile önler.Balık baştan kokar ve evlilikte inanın kültür farkı ten uyumu kadar önemli ve hayati.
Ailesinin bu karışma olayı da pek hoş değil.
Biz oynarız bizde bu var bizde imam nikahı var.Ahh ah bunlar da ilerde neler çıkar ben diyeyim
bunlari nerede demis ki goremedim benSayfaların hepsini okuyamadım zaten çoğu doğru yorum yapılmış. Ben ev konusuna yorum yapacağım.
Kuzum siz saf mısınız? Adam annesini babasını kiraya koyup sizi onların evine koyacağını söyledi siz de buna inandınız mı? Hadi inandınız nasıl müsade ettiniz ne münasebet demediniz?
Yeni eşyalara kıyamayıp kiraya koymayan adam bilmem kaç yaşına gelmiş anasını babasını kiraya koyacak öyle mi? Anasından babasından daha mı değerli bu eşyalar?
Biz daha oturacağımız evin kirasını ödeyemeyeceksek niye evleniyoruz demediniz mi? Hem tek çocuk mu ki? Yarın öbür gün evlenen başka kardeş anamın babamın evi dedi hadi ne yapacaksınız?
Diğer yaptıkları ve söylediklerini öne katarak gerçekten ayrılmanız gerektiğini söylüyorum. Ama oldu da ayrılmadınız kaynanayla yaşamaya hazır olun. Bu ev işi aşırı ötesi saçma.
Böyle bir şeyi bence kabul etmemelisiniz yarın adamlar kendi evimiz deyip gelir yerleşirler ne olduğunu bile anlayamazsınız. Eğer nişanlınız düzgün biriyse ve sizi ailesine karşı savunacağına ezdirmeyeceğine eminseniz devam edebilirsiniz ama şüpheniz var gibi geliyor bana. Ailenize karşı tavrı zaten saçmalık ama onuda siz daha iyi bilirsiniz sinirle söylenen bir söz mü yoksa gerçekten bunu yapabilir mi diyeEvet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
1 ay kala nişan atanlardanım ve hep allahın sevgili kuluymuşum diye şükrediyorumAllah aşkına nişan nedir ki. Daha bu hafta davetiyeleri dağıtılmış düğünü olacak bir tanıdığın gelini olacak kız mutlaka içine sinmeyen birşey gördü ki düğünü iptal etti. İptal sebebi de 2 yıldır sevgili olmalarına rağmen biraz daha birbirimizi tanımalıyız demiş. Nişan nedir ki isterse yarın olsun. Kuaförden çıkıp nikaha gitmeyenler var ki hiç pişman olanını görmedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?