• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Sayfaların hepsini okuyamadım zaten çoğu doğru yorum yapılmış. Ben ev konusuna yorum yapacağım.

Kuzum siz saf mısınız? Adam annesini babasını kiraya koyup sizi onların evine koyacağını söyledi siz de buna inandınız mı? Hadi inandınız nasıl müsade ettiniz ne münasebet demediniz?

Yeni eşyalara kıyamayıp kiraya koymayan adam bilmem kaç yaşına gelmiş anasını babasını kiraya koyacak öyle mi? Anasından babasından daha mı değerli bu eşyalar?

Biz daha oturacağımız evin kirasını ödeyemeyeceksek niye evleniyoruz demediniz mi? Hem tek çocuk mu ki? Yarın öbür gün evlenen başka kardeş anamın babamın evi dedi hadi ne yapacaksınız?

Diğer yaptıkları ve söylediklerini öne katarak gerçekten ayrılmanız gerektiğini söylüyorum. Ama oldu da ayrılmadınız kaynanayla yaşamaya hazır olun. Bu ev işi aşırı ötesi saçma.

Hadi canım bırak şimdi elinden telefonu bize açıklama yapana kadar al anneni babanı karşına anlat. İnan sevineceklerdir. Muhtemelen onlar da içlerine sindirememişlerdir ve sen seviyorsun diye Seslerini çıkarmıyorlardır. Eminim.
Aynen buny bende hissediyorum biliyor musunuz. Evde yoklar gelecekler az sonra

Ayrıca ne varmış eşya kiralık eve neden gitmesin? Bu nasıl bir saçmalık? Ailesinin eşyaları kiralık eve gidecek sözde. Ayrıca siz ailesinin evinde oturunca her kavgada evden kovulan siz olacaksınız çünkü o ev sizin değil onun olacak. Ailen o eve gelemeyecek çünkü orası senin evin değil onların evi. Maalesef düşünce yapıları bu.

Sayfaların hepsini okuyamadım zaten çoğu doğru yorum yapılmış. Ben ev konusuna yorum yapacağım.

Kuzum siz saf mısınız? Adam annesini babasını kiraya koyup sizi onların evine koyacağını söyledi siz de buna inandınız mı? Hadi inandınız nasıl müsade ettiniz ne münasebet demediniz?

Yeni eşyalara kıyamayıp kiraya koymayan adam bilmem kaç yaşına gelmiş anasını babasını kiraya koyacak öyle mi? Anasından babasından daha mı değerli bu eşyalar?

Biz daha oturacağımız evin kirasını ödeyemeyeceksek niye evleniyoruz demediniz mi? Hem tek çocuk mu ki? Yarın öbür gün evlenen başka kardeş anamın babamın evi dedi hadi ne yapacaksınız?

Diğer yaptıkları ve söylediklerini öne katarak gerçekten ayrılmanız gerektiğini söylüyorum. Ama oldu da ayrılmadınız kaynanayla yaşamaya hazır olun. Bu ev işi aşırı ötesi saçma.
Tabiki de söyledim. Neden çıkıyorlar biz çıkarız falan filan ama dediğiniz doğru yani. Şuanda ayrolacaksan söyle falan diyor

Tam hayal ettiğim gibi sade bir nişan olmuş sizinki 😞 Ailem ve bende böyle sade kibar aile arasında yüzüğü takıp geçelim istiyoruz ama onlar tutturdular illede oynayacağız diye. Ne yapılır bilemiyorum 😞
İmam nikahını dindar muhafazakar oldukları için istiyorlar görüşmenizide zina sayıyorlarsa, kadın erkek bir arada oynamanında muhafazakar kesime uymayan bir hareket olduğunu söyleyin.

normal durumda haklisiniz, ama boyle geleneksel evliliklerde bu sekilde yurumuyor. sen ailemi karistirmayayim dersin ama karsi taraf karistirinca o zaman sahipsiz kalirsin. usulunce karistirmak gerekiyor bence.
Dediğim bu zaten kadın ve erkek karıştırtmayacak. Yani sadece evlenen iki kişi karar vericek.

Tabiki de söyledim. Neden çıkıyorlar biz çıkarız falan filan ama dediğiniz doğru yani. Şuanda ayrolacaksan söyle falan diyor
Biraz düşün çok gaza gelen bir tipin var burada yazanlardan çok yaşadığını sen bilirsin sonradan pişman olma

Galiba sevgim ağır basıyor. Samimiyetini görmüştüm dün gözlerinde ama düşünmeden edemiyorum. Nişan atınca insanların farklı bakmasından korkuyorum ve gerçekten 4 5 gün kaldı ctesi nişan yapılacak ve ben bu haldeyim 😞

Allah aşkına nişan nedir ki. Daha bu hafta davetiyeleri dağıtılmış düğünü olacak bir tanıdığın gelini olacak kız mutlaka içine sinmeyen birşey gördü ki düğünü iptal etti. İptal sebebi de 2 yıldır sevgili olmalarına rağmen biraz daha birbirimizi tanımalıyız demiş. Nişan nedir ki isterse yarın olsun. Kuaförden çıkıp nikaha gitmeyenler var ki hiç pişman olanını görmedim.

Balık baştan kokar ve evlilikte inanın kültür farkı ten uyumu kadar önemli ve hayati.
Ailesinin bu karışma olayı da pek hoş değil.
Biz oynarız bizde bu var bizde imam nikahı var.Ahh ah bunlar da ilerde neler çıkar ben diyeyim
İnanın, kültür birliği ve denkliği ten uyumu ve elektriklenme kadar önemli. Hatta daha da ileri gidiyorum ve siyasi görüş birliği bile önemli. Ne kadar çok uyum o kadar çok huzur. Aynı şeyleri düşünmek, aynı şeylerden hoşlanmak arada çıkabilecek hırgürü bile önler.

Anne babasını ezdirerek, üzerek, içlerine sindirtmeyerek evlenenlerin huzuru ve mutluluğu yok (Kadınlar kulübünden öğrendim.). O güzelim babanı, imam nikahı ve sokak düğünü meraklısı bu barzolara ezdirme.

bunlari nerede demis ki goremedim ben

Kültür farkı ile evlilik zor ama siz zaten bu zorlukların farkında olmalıydınız, eğer vazgeçecekseniz daha fazla beklemenin bir anlamı yok, nişanlınıza da yazık. Keşke en başından herşeyin farkında olsaymışsınız iş buralara gelmeseymiş yazık olmuş ikinizede. Ama eğer olmayacağından eminseniz zorlamanında anlamı yok, evlenince uzak bir şehirde olup ailesinden uzak olacaksanız bir ihtimal olabilir ama dibinizde olacaklarsa anlaşmanız bence çok çok zor olur. Nişanlınız gibi erkekler ailelerine daha bağlı oluyorlar yetiştirilme tarzı olarak, adapte olmanız zor olur. Baskın karakter değilseniz ezilirsiniz

Evet ben çok aman kimse üzülmesin diye kendini feda edenlerdenim. Belki de bu yüzden bilemiyorum... Ama korktum artık gerçekten korkmaya başladım. Birlikte oturma konusunda da net tavrımı söyledim asla oturmam herkesin bi ailesi yuvası olmalı dedim. Şuan bulundukları evden ailesi çıkacak kraya biz girecekmişiz. Ailesi de kiraya çıkacakmış. Yani söylediğine göre beraber oturma mevzusu yok ama değişir mi insanlara belli olmaz haklısınız...
Böyle bir şeyi bence kabul etmemelisiniz yarın adamlar kendi evimiz deyip gelir yerleşirler ne olduğunu bile anlayamazsınız. Eğer nişanlınız düzgün biriyse ve sizi ailesine karşı savunacağına ezdirmeyeceğine eminseniz devam edebilirsiniz ama şüpheniz var gibi geliyor bana. Ailenize karşı tavrı zaten saçmalık ama onuda siz daha iyi bilirsiniz sinirle söylenen bir söz mü yoksa gerçekten bunu yapabilir mi diye

Allah aşkına nişan nedir ki. Daha bu hafta davetiyeleri dağıtılmış düğünü olacak bir tanıdığın gelini olacak kız mutlaka içine sinmeyen birşey gördü ki düğünü iptal etti. İptal sebebi de 2 yıldır sevgili olmalarına rağmen biraz daha birbirimizi tanımalıyız demiş. Nişan nedir ki isterse yarın olsun. Kuaförden çıkıp nikaha gitmeyenler var ki hiç pişman olanını görmedim.
1 ay kala nişan atanlardanım ve hep allahın sevgili kuluymuşum diye şükrediyorum

Ah ah simdiki aklim olsa annemi babami dinler evlenmezdim. Kultur farki sandiginizdan daha da onemli. Denklik cok onemli. Malesef Turkiyede iki insan evlenmiyor aileler evleniyor. Erkek ailesi evlilikte soz hakkina sahip oluyor. Benimseyemeceginiz bir ailenin gelini olmamanizi oneririm. Cunku oyle ya da boyle o aileye dahil edilmek isteneceksiniz. İyi dusunun acele karar vermeyin. Nisan atmak bosanmak kadar zor degildir. Ailenizle istisare edin.

Erkek arkadaşı sen ne dediğini bilmiyorsun kim aklıma girdi oyun mu oynuyoruz burada, yarın sakin kafayla tekrar konuşalım seninle diyecektir. Sonrasında manipüle etmenin bütün yollarını deneyecektir.

Back