• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Ne alaka ailesine söyleyeceksiniz. Erkek arkadaşınıza söylersiniz. Babanız babasını arar kızım istemiyor, nişan iptal der.
Sizin muhatabınız erkek arkadaşınız. Siz babanızla paylaşın çekincelerinizi, o doğru yolu gösterir size bence
Olayı tüm netliği ile anlatmalıyız sanırım aileme böyle böyle dedi içimde şüpheler vsr diye

Aferin kız sana alık alık ben çok seviyorum evlenince düzelir dememişsin. Düzelmez. Şimdiden bu şekilde konuşabiliyorsa sonrasını düşünemiyorum. Boş bulunup söylemiş, rengini belli etmiş, iyiki de etmiş yok canım ileride mutsuz olursun bundan olmaz
Ya ebe4 seviyorum ama düzelmez baştan nasılsa öyle gidere inanıyorum açıkçası içime sinmedi paylsşacak da kimsem olmadığı için anlatamıyorum kendi kendime de bişey yapamıyorum buraya yazdım işte

Annem diyor anlaşamazsan o kadar nişan oldu atıldı millete rezil oluruz falan diye üzüldü gibi tam olarak bu konuları anlatmadım ailen gelemez diye bahsetmedim ancak anne dedim anlaşamazsam atarım yüzüğü çevre 1 konuşur 2 konuşur susar dedim. Babam bana destek çıktı kim ne diyecek evlenip ayrılıp tekrar evleniyorlar anlaşamazsa atar tabi kendini kurban mı edecek çocuğa böyle deme diye konuştu. Ah siz ne güzel yarıdım ediyorsunuz bana çok teşekkür ediyorum gerçekten
Çiftler birbirini,birbirlerinin aile yapısını,adet geleneklerini anlasınlar ,birbirlerini daha yakindan tanısınlar diye nişan yapılır.Sen nişandan vazgeçme seviyosan ve sevgisinden eminsen ama düğün için acele etmeyin.Gözlemleyin bu sürede zaten davranış biçimleriyle kendilerini ele verirler.Dini ,dili ırkı ne olursa olsun dünürler ve gelin_damat birbirine saygılı olmalı.Benim ailem ve eşimin ailesi birbirlerine taban tabana zıt iki aile.Düğün ve cenazeler dışında biraraya getirmeyiz.22 yıldır evliyim saygıyı kaybetmedik.İyi niyet ve saygı olduktan sonra herşey yoluna giriyor.Ha olmuyirsa yüzük atmak dünyanın sonu değil.Ayıp değil .

Evet ben ne o ailesi ile kötü olsun ne ben gayet saygılı seviyeli olalım isterdim ama gidişat hiç istediğim gibi değil..

walla canim bazen erkek aileleri boyle gerilimleri bilerek cikartiyor. bakalim kiz neye ne kadar tahammul ediyor diye. yoksa insan sokakta oynayalim diye niye israr etsin? nisan kiz tarafinin istedigi gibi olsun, dugunu biz kendimize gore ayarlariz diye dusunebilir. ama bunlar deneme turlari, sen yutarsan, ailen pasif kalirsa, ona gore devam ederler. ama sen sert durursan, zaten erkek tarafi da istemez devam etmeyi

Ailesi dindar muhafazakar bir aile. İsteme olduktan nişan olduktan sonra onlarda imam nikahı kıyılırmış biz buluşunca zina oluyor diye. Bu anlayıştalar. Babama çok ters geldi bu durum. Zaten onlardan önce ben kabul etmedim, etmemde. Bu zamana kadarda zina o zaman çekeceğiz ya da bilmiyorum dedim yani.
Türkiye'de dini nikahın gereklerini geçerli kılacak merci yok o yüzden öyle bir nikah da yok o konu uzun hikaye ama düşün ki gerçek ve geçerli, ne nikahı bu? El ele tutuşma ve buluşma nikahı mı? Dini de oyuncak ettiler ya pes

ne karar verdin? onun ailesi ile muhatap olmana gerek yok bence, kendi ailenle istisare et. baban cok iyi bir insana benziyor, bence seni iyi yonlendirebilir.

bu arada benim kardesim de nisan atti, simdiki esiyle tanistiklarinda bahsetmek istemis, esi benim icin hicbir onemi yok, bosuna bahsetme demis. esinin ailesi bilmiyor bile. cok guzel bir evlilikleri var.
Aileme açmaya karar verdim akşam ama dönğşü olmaz artık açtığımda da çünkü onlara sırt çeviremem. Sevgilimde şuan sorun yok diye biliyor ben açısından

Bana da biraz gerici gelmeye başladı. Çok haklısınız ama aileme açmadan kendi içimde halletmek istiyorum çünkü ben onlar üzülsün istemiyorum. 63 yanındalar ailem beni de düşünüp üzülmelerine kıyamam. Etrafımda anlatabileceğim yol gösterecek çok kimse yok samimi görüp kimseye dert de anlatamam yapım gereği. Sizlere açtım işte iyi kş varsınız😔
Sana bi abla tavsiyesi ailene anlat,hiçbirşey saklama anlat…ilk nişanlımla düğüne 1 ay kala ayrıldım..bi sürü şey vardı kafama yatmayan,kendi içimde yaşadım,yüzümü sivilceler bastı stresten..ailem üzülür diye sustum.babam da görmüş bazı şeyler ben istiyorum diye söylememiş,bana hep iyi düşün düğün günü bile baba istemiyorum dersen bu iş biter,hep arkandayız üzülme dedi…iyi ki de onu dinlemiş,oturup ne var ne yok anlatmışım..o an için sevginden vazgeçemem sanıyosun ama ben iyi ki ayrılmışım diyorum.karşıma gönlüme göre biri çıktı ve herşeyi istediğim gibi yaparak evlendim…18 yıl önce nişan attım bu arada hiç elalem ne der demedik,nişan tanımak için var sonuçta..ilerde pişman olmamak için ailene anlat ve fikirlerini al

Aileme açmaya karar verdim akşam ama dönğşü olmaz artık açtığımda da çünkü onlara sırt çeviremem. Sevgilimde şuan sorun yok diye biliyor ben açısından
kimseye mecbur degilsin, ailene danis, istisare edin. bence de baban, seviyordum ama engel oldun, deme diye bir sey soyleyemiyordur.

Sana bi abla tavsiyesi ailene anlat,hiçbirşey saklama anlat…ilk nişanlımla düğüne 1 ay kala ayrıldım..bi sürü şey vardı kafama yatmayan,kendi içimde yaşadım,yüzümü sivilceler bastı stresten..ailem üzülür diye sustum.babam da görmüş bazı şeyler ben istiyorum diye söylememiş,bana hep iyi düşün düğün günü bile baba istemiyorum dersen bu iş biter,hep arkandayız üzülme dedi…iyi ki de onu dinlemiş,oturup ne var ne yok anlatmışım..o an için sevginden vazgeçemem sanıyosun ama ben iyi ki ayrılmışım diyorum.karşıma gönlüme göre biri çıktı ve herşeyi istediğim gibi yaparak evlendim…18 yıl önce nişan attım bu arada hiç elalem ne der demedik,nişan tanımak için var sonuçta..ilerde pişman olmamak için ailene anlat ve fikirlerini al
Çok haklısınız. Ailemde tsm sizinki gibi het anlamda destekçi. Yazık şuan onların neler düşündüğümden haberleri yok herley yolunda sanıyorlar 😔

Türkiye'de dini nikahın gereklerini geçerli kılacak merci yok o yüzden öyle bir nikah da yok o konu uzun hikaye ama düşün ki gerçek ve geçerli, ne nikahı bu? El ele tutuşma ve buluşma nikahı mı? Dini de oyuncak ettiler ya pes
Aynen o nikah sizin dediğiniz gibi haklısınız, ne saçma değil mi

walla canim bazen erkek aileleri boyle gerilimleri bilerek cikartiyor. bakalim kiz neye ne kadar tahammul ediyor diye. yoksa insan sokakta oynayalim diye niye israr etsin? nisan kiz tarafinin istedigi gibi olsun, dugunu biz kendimize gore ayarlariz diye dusunebilir. ama bunlar deneme turlari, sen yutarsan, ailen pasif kalirsa, ona gore devam ederler. ama sen sert durursan, zaten erkek tarafi da istemez devam etmeyi
Ailemde aynı şeyi söyledi düğünde istediğini yapsınlar biz bişey demiyoruz ki dendi haklı olarak yani

Back