NİŞANA 5 GÜN KALA

Kendime ne kadar üzüldüm şu söylediklerinizden sonra bir bilseniz. Kıymet biliniyor olmayı tercih ederdim ama maalesef..
Kendi kıymetini önce sen bileceksin.Burda çoğu kadın senin ailenin ve senin değerini anladysa nişanlı namzeti ve ailesi bunu göremediyse bırak,sal..

Ama gidişat canımı sıkıyor ya sanki ışık olmayacak bu durumda gibi..
Bak şimdi senin vicdanına çok oynayacak nişanlın. Ama kendinle empati kurma karar alırken. Sen ona hiç küçücük bir meseleden dolayı “annenle baban evimize gelmesin, sen gider gelirsin” diyebilir miydin? Ya da deseydin o nasıl tepki verirdi?
Bir de annenle baban eve gelmesin, sen git gel, demiş lütfetmiş. Senin evden kime gideceğine de mi karışacaktı? Evimize gelmesinler biz gideriz de demiyor, sen git gel diyor. Yani kendi hiç muhattap olmayı düşünmüyor.
Bırak annenizin babanızın sizin evinize girip çıkmasına laf edecek erkeği, anne babanıza “oğul” olabilecek kalitede erkeklerle evlenin derim.

Bitirmek için bir şey diyemem ama şahsi kanaatin biraz erteleyin nişanı içinize hala sinmez gibiyse de o zaman bitirirsiniz. Memleket gark etmeksiniz kültür farkı büyük sorun oluyor.

O laf onun gercek kişiliği, nisanliyken bile bu lafi soyleyebiliyosa evlendikten sonra en ufak bir anlasmazlikta neler diyeceğini sen düşün.
Evliligin verdigi rahatlikla daha da ileri gider, bosanmak yerine at nisani gec.

Böyle görgülü, efendi, mantıklı bir babayı bu derece görgüsüz bir aileyle muhatap etmek haksızlık. Şimdiden eve gelmesinler diyen birisiyle olmak istemezdim. Nişanlıyı hiç gözüm tutmadı.

Çok garipler ya , sadece sokakta oynayamoyorlar diye sana söylediği şeye bak . Bu en basit konu evlilikte daha neler var . Böyle naif bir babadan böyle bir aileye gitmek istediğine emin misin ? Sevgilin de benzer kafa yapısında . Bu devirde sokakta oynamak bunun için kavga çıkarmak mi kaldı ? Ay bu konuya üçüncü yorumum ama bile bile lades dersen aşırı üzülücem çünkü bela göstere göstere geliyor

fikrimi sorarsan kesinlikle devam etme derim. zekasi cok yuksek degil herhalde, en azindan dugune kadar hehe diyeyim sonra ustune cokerim demeyi akil edememis. yok ailene gitme vs diye simdiden citlatmis. evlendikten sonra daha kotu olur. asik oldugun adamin bogazini da sikacak hale gelirsin 2 gune.

evlenecek olursan da sakin aileni ezdirme, zira bu cocuk ve ailenin karsisinda epey destege ihtiyac olacak.

bizim ailede aslaaaaaa imam nikahi yapilmaz resmi nikahtan once. ki cok cok muhafazakar bir ailem ve cevrem var. ama hic bi kiz ailesi bunu kabul etmez. benim resmi nikahim once oldu hatta imam nikahim bir ay sonra oldu.

Biz böyle ailelerimizi her şeyimize karıştırtmadık. Aileler çok işin içine girmemeli benim görüşüm.
normal durumda haklisiniz, ama boyle geleneksel evliliklerde bu sekilde yurumuyor. sen ailemi karistirmayayim dersin ama karsi taraf karistirinca o zaman sahipsiz kalirsin. usulunce karistirmak gerekiyor bence.

Ailesi ile yüz yüze oturup kararımı belirtmeli miyim

Böyle görgülü, efendi, mantıklı bir babayı bu derece görgüsüz bir aileyle muhatap etmek haksızlık. Şimdiden eve gelmesinler diyen birisiyle olmak istemezdim. Nişanlıyı hiç gözüm tutmadı.
Kesinlikle doğru diyorsunuz. Sonradan söylediklerini sinirle dsöyledim böyle bişey olmayacak diyor ama güvenim gitti

Ailesi ile görüşmeli miyim sizce yüz yüze benim kararım bu diye

Ailesi ile yüz yüze oturup kararımı belirtmeli miyim

ne karar verdin? onun ailesi ile muhatap olmana gerek yok bence, kendi ailenle istisare et. baban cok iyi bir insana benziyor, bence seni iyi yonlendirebilir.

bu arada benim kardesim de nisan atti, simdiki esiyle tanistiklarinda bahsetmek istemis, esi benim icin hicbir onemi yok, bosuna bahsetme demis. esinin ailesi bilmiyor bile. cok guzel bir evlilikleri var.

Kaç kaç gerçekten çok zor.oluyor ben Giresun'lu sandım babaanne doğulu anne doğumluyum meğer öyle zorlanıyorum ki inanılmaz kültür farkı var ve ne yazık ki benimkiler çok yobaz davul bile dengi dengine yemekler bile öyle ağır geliyor ki bana şimdiki aklım olsa bu kadar farklı aileye gelmezdim romatizm zamanı değil inanın çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…