Nişan

Bizim söz nişan bi arada sadece çekirdek aileler ve bir kaç aile büyüğü şeklinde olmuştu. Bana göre normali o. Sadece nişanlanıyor diye kadar büyük organizasyonlar masraflar saçma geliyor.

bizim salonda olmuştu iki tarafta kalabalık olduğu için pastalı oynamalı çok güzel geçti ama herkesin kendi tercihi istemezsen yapmazsın

Eviniz genisse evde yapin biz de evde yaptik

Evimiz büyüktü evde yaptık çok kimseyi çağırmadık yedik içtik güldük . Hoş oldu .
Malesef evimiz küçük. 20 kişi ağırlayabiliriz. Sadece yakın akrabalarımızı çağırmamız lazım.
Evet bende öyle düşünüyorum. Pasta yaptırsam. Kendimiz aparatif bişeyler hazırlasak. Sohbet falan Zaman geçer değil mi?
cafe hiç aklıma gelmemişti. Evet ufak Bi kafe bakabilirim 40/45 kişilik. Peki bişey sormak istiyorum kafe olursa yemekli mi olmalı, yoksa çerez içecek pasta meyve falan mı?

Gücün neye yetiyorsa onu al. Bi tepsi baklava bi içecek yanına olabilir yada bi pasta yaptırırsın içecekle verirsin

Bizde salonda yapmıştık canm yemek falan verildi evimiz cok büyük ama salon daha rahat bence ve bizim Nisan cok kalabalık oldu 400 kisi vardı sanirim

Ben evde yapmıştım masa hazırladım örtü serdim herşeyim maviydi mesela mavi balon aldım bu helyum gazlı baş harflerimiz onları astım , isteme başka bir gün olmuştu daha önce orda eşimin ve benim çekindiğimiz fotoğrafı büyütürdüm onu astım , hediyelik dağıtmak için Magnet yaptırdım , pasta yaptırdım , yiyecekleri kendimiz yaptık bir kısmını dışardan temin ettik masraf ettim ama salon kadar değil.. bence ev mantıklı geliyor bana

Ben başka bir şehire gidecektim evlenince. Akrabaların hepsi gelemeyecek diye memlekette salon tuttum, ikram da çerez ve kola vardı sadece. Aynı şehirde düğün olacaksa büyük bir organizasyona gerek yok. Kuru pasta ve içecek ikramı ile bir cafe de olur hala, amca, dayı, teyze çok kalabalık değilse evde de olur.

Evde daha güzel bence. Aynı şehirde düğün olacaksa salona gerek yok. Çok güzel masa hazırlıyorlar, nişan pastası yaptırıyorlar bence güzel oluyor. Ama düğün daha uzak bir tarihteyse, nişana da gelmek isteyecek çok kişi varsa o zaman salon mantıklı.

Canım kendin için evleniyorsun başkalarını memnun etmek için değil. Bu yüzden kimin ne söyleyeceğini boşver, Çırağan Sarayı'nda da yapsan gene kusur bulurlar, gene bulurlar bizim milleti memnun etmek zordur. Ayrıca 20 kişi de yeter bence, dediğin gibi yakın akrabaları çağırırsın. Bilemedin cafe, o da uygun gelir. Ama salona, ona göre alacağın kıyafete, yapacağın masrafa evin için eksik ya da çok istediğin bir şeyi alırsın..

cafe hiç aklıma gelmemişti. Evet ufak Bi kafe bakabilirim 40/45 kişilik. Peki bişey sormak istiyorum kafe olursa yemekli mi olmalı, yoksa çerez içecek pasta meyve falan mı?

Nasil istiyorsaniz oyle yapın, esimin ailesi sehir disindan geldiği icin karınları ac olacakti, biz o yuzden yemekli olmasini tercih ettik. Siz mesela disardan gelen kimse yoksa sey yapabilirsiniz, atiyorum kisir, pogaca borek gibi seylerle acik bufe gibi bir masayi yemek masasi yaparsiniz. Isteyen istedigini alir. Bir de pasta. Yanina da cay. Biz calacak sarkilari da kendimiz hazirlamistik mesela, arkada istediğimiz gibi sakin sarkilar calmisti. Zaten cafe de kucuk olunca tamamen biz doldurmustuk, bayagi guzel olmustu. Ankara'da bu konsept bize 2bine mal olmustu. Kucuk bir ildeyseniz cok daha uygun olur.

Nişanlanmadım henüz ama maddi durumunuza göre davranmanız en mantıklısı bence. Evdede gayet tabii olabilir. Şahsen ben tevazu seviyorum şaşadan ne kadar uzak o kadar samimi ve iyi geliyor. İmkanınıza bağlı olarak bi cafede pasta kesmeli bi törende yapabilirsiniz, ki bence eviniz genişse evdede güzel olur

Bizim evimiz müsaitti nişan kalabalığına. O sebeple evde yapmıştım ama abimin nişanlısı salon tuttu evleri küçük diye o da çok güzel geçmişti. Bence bu duruma, imkana, keyfine ve kahyasına kalmış bbişey. Elalemi dert etme sen ne yapsan da begenmeyecek ve konusacaklar

Evde yapılabilir gayet. İstemeyle birleştiren var, ayrı yapıp evde, salonda ya da kafe gibi biryerlerde yapan var tamamen zevk meselesi. Sadece sevgili elanur'un konusundan sonra kendimce kanıya vardığım birşey var, nişan evde yapılacaksa ya da az bütçe ayırılacaksa düğünü ya çiftler yapmalı ya kız ve erkek tarafı masrafları paylaşmalı ki ay onlar kınada nişanda hiç para harcamadılar biz düğün salonuna çok para harcadık muhabbeti olmasın.

Tabi canım çok da güzel geçer. Aileler birşey demiyorsa evde yapın evde müsaitse. Biz 100 m karelik eve 25 dedim ama bu konudan sonra annemle saydık 35 kişi falan sığdık bizlerle beraber

Bır yuzuk takılacak alttarafı gerek yok yorgunluğa ,gürültüye zaten dugunu var bunun kınası var varda var boşver söz ,nişan bır arada olsun bıtsın aıle arası kalabalıga da gerek yok.

milletteki çalgı çengi merakı bitmiyor. zaten düğün yapılacak, büyük nişana gerek yok bence de.
Tamamen kendi isteginize kalmis. Ama ban salon tutup calgisi cengisi yemegi falN biraz fazla abarti geliyor. Resmen renkli gelinlik giyip ikinci bir dugun yapiliyor.

Düğün havasında nişanlara bende çok şahit oldum. Düğün kadar masraf yapılıyor gerçekten. Takı töreni bile yapılıyor. Bence de gerek yok ama kararsız kaldım çok Nasıl olsa diye. 40/50 kişilik Cafe olabilir diye fikir verenler olmuş mantıklı geldi bana. Yarın araştıracağım. Birde diyorlar ki işte salonda olursa orkestrayı erkek tarafı tutuyormuş falan filan bunlarla da uğraşmak istemiyorum. biz bize ailemle halletmek istiyorum

Bizim isteme söz nisan hepsi paket program 1 gunde evde oldu da bitti maşallah :)

Sonra da düğün bu kadar :)

Biz de kucuk bi cay bahcesinde yapmistik. Calgi yoktu ama ses sistemi vardi kendimiz telefondan muzigi acip ses sistemine baglamistik. Bizim orda oyle buyuk nisan yaptilar mi taki toreni de yaparlar o zaman dugunde yapmiyorlR tKi toreni. Ama maddi durumunuz iyiyse ve aileler buyuk nisan istiyorsa bence yapadabilirsiniz. Sonucta dugun gibi eğlenceli gececek ekstradan bir geceniz daha olur. Ama dedigim gibi bana gereksizngeliyor.

Çok masraf yapmadan 500 TL orkestra 500 ufak bir yer kiralasan içecek kuru pasta alırsınız kıyafet vs dahil en fazla iki bine halledersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…