Nişan

BlancKahkul

Allah var, Allah yâr..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
3.195
4.103
133
hanımlar nişanın düğün salonunda çalgılı yapılması mı gerekir? Şimdi gördüğüm duyduğum kadarıyla çevremdekiler falan salon kiralayıp çalgılı çengili nişan yapıyor. Ben evde sadece aileler arasında yapılması taraftarıyım. Amaa olur mu bilemiyorum. Sizler Nasıl yaptınız?
Çok kafama takılıyor. Aslı'nda salonla falan uğraşmak istemiyorum. Ama özellikle karşı taraf, çevremiz ne düşünür, bilemedim

İki nişan törenine katıldım arkadaşlarımın, ikisi de evde yaptılar. Güzel, geniş bir eviniz varsa yapılabilir yani neden olmasın. Elalem ne der diye diye hayatınızı yaşayamıyorsunuz, çalgılı çengili yapsanız da laf söyleyecek kişi söyler yine. Kıytırık yer tutmuş der, çalgısı kötüydü der, der de der yani. Siz keyfinize, maddi durumunuza bakın.

Öncelikle çevre ne derse desin bunu takmayın kafaya. Ben evde yaptim en yakin ve gorustugumuz kisileri cagirdik. Toplam yanlış hatirlamiyosam 25 kişi vardı isteme nişan bi arada oldu artık herkes bildiği ve kabullendiği için bi de 4 senelik geçmiş. Zaten düğün olur muhtemelen neden ekstra bi düğün daha olsun ki nişan için. Bende saçma buluyorum ama yapana da saygı duyarım herkesin durumu başka.

Biz küçük, şık bir cafede yapmistik. Oynamali degil, aksam yemegi konseptindeydi. 50 kusur kisi gelmisti, evimizde o kadar insani agirlamak hem cok bunaltici olacakti hem de anneme cok is binecekti. O yuzden disarda yapmayı tercih ettik. Iki aile sohbet muhabbet, guzel sakin bir aksam geçirmiş olduk.
2 yakin arkadasim da evde yapti, birininki terasli evi vardi orda oldu, oynadilar da. Digerinin de misafir sayısı azdi zaten evin salonuna sigilmisti. O yuzden ikisi de iyi oldu. Millete bakmayin. Paraniz ve gonlunuz nasil elveriyorsa ona gore yapin.

Son düzenleme:
Evde zor olur bence.
Ev sahipleri çok yorulur.
Bizim dışarıda yemekli,eğlenceli olmuştu.

Evde aile dostlarımızdan oluşan küçük bir toplulukla yaptık sakin sakin müzik falanda yoktu?yüzükler takıldı, ikramlar yapıldı ohh miss.

Size kalmış bence nişanı abartmaya gerek yok. Arkadaşlarından nişana 15-20 bin harcayan var ne gerek var.

Evde kahve içilir. Çay koyulur yanına bol çeşitli ikramlar olur yakın akraba ve samimi arkadaşlar çağrılır yeterli.

Kına ve düğünde yeteri kadar oynayacaksanız zaten.

Ama erkek arkadaşınız fikrini sormak lazım o salon ve eğlence istiyorsa yapmalısınız.

Bu tamamen bütçe ve tercih meselesi.
Eğer bütçeniz var ise, evet salonda yapabilirsiniz bunda bir sakınca yok.
Fakat bunun için ekstra harcama yapmak istemiyorsanız, boşverin aile içinde yapın, bu da gayet hoş.
İnternetten araştırabilirsiniz evde nişan konusunda yapılabilecek bir sürü şey var.
Hem bütçenizi zorlamaz, hem de gönlünüze göre olur.
Kısaca bu nişanlanacak olan kişilerin tercihine bağlı, nişana geleceklerin değil... Bunu unutmayın yeter...

Hayır şart değil. Bence abartılı nişanın düğün gibi yapılması. Devatliler makul bir sayıda tutulup evde yapılabilir..

Ben evde yapmıştım. Tahmin etmediğim bir kalabalık oluşmuştu evde yaptığıma pişman olmuştum. O an öngörebilseydim salon değil ama bir mekan tutardım insanlar daha rahat ederdi..

Nisani cok gerekli görmüyorum ben. Asıl olan kina ve dugun. Maddi ve manevi anlamda herşeyinizi kinaya dugune saklayın. Evde sade, hos bir nisan cok guzel olur. Mutluluklart

Tamamen kendi isteginize kalmis. Ama ban salon tutup calgisi cengisi yemegi falN biraz fazla abarti geliyor. Resmen renkli gelinlik giyip ikinci bir dugun yapiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…