Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Geline takilirMerhaba
Bildiğiniz üzere Nişan ile başım belada :) bir şey sormak istiyorum. Nişanda erkek tarafı takılarını geline mi takar damada mı takar? Ve bir de tüm takılan takılar kimindir?
Haklısınız sanırım.. daha o günü yaşamadan telaşı sardı beni.. Nişanlım kimseye vermez takıları ama yine de insan endişeleniyor. Çünkü nişan yapmak için ciddi sıkıntıya girdik maddi anlamda.Takılar kimindir kime takılır bilmem ama tam bir problemdir
Evet bizde sizin yaptığınız gibi yapacağız. Anladığım kadarıyla bu altınlar gelinin ve kimsenin söz hakkı olamaz değil mi? Yani ailesi diyebilir mi, ben onlara zamanında altın götürmüştüm, onlar da şimdi bana getirdi ve benim bu altınlar mevzusu olmaz sanırımBizde erkek tarafida koz tarafida hem erkege hem kiza takti -aile buyukleri- Akrabalar krndi taraflarina taktilar. Normalde nisan takisi bizde kizindir. İsterse ceyize harcar. Fakat ben kendi istegimle dugun takosiyla birlestirdim. Esimle ikimizin oldu.
Nisan icin adet ortak diye biliyorum. Daha hic nisan takisinin erkek tarafina gittigini gormedim. Zaten bence nisanda da dugunde de aileler taki talep etmemeli ya. Bunlar cocuklar iicn yapilan destek aslinda.Evet bizde sizin yaptığınız gibi yapacağız. Anladığım kadarıyla bu altınlar gelinin ve kimsenin söz hakkı olamaz değil mi? Yani ailesi diyebilir mi, ben onlara zamanında altın götürmüştüm, onlar da şimdi bana getirdi ve benim bu altınlar mevzusu olmaz sanırım
Nisani kiz tarafi yapar ve takilar gelinindir.Zaten takılan takılar, nişan için yaptığımız harcamalara gidecek. Yani nişanlım nişanı kendisi yapıyor, ailesinin desteği olmadan. Tek çekindiğim nokta, umarım takılan takılardan ya da paralardan almaz ailesi.
Kız tarafı kıza erkek tarafı erkeğe takar diye biliyorum ama sonuçta bütün takılar gelinin dır..Farklı adetleri bilemem.Merhaba
Bildiğiniz üzere Nişan ile başım belada :) bir şey sormak istiyorum. Nişanda erkek tarafı takılarını geline mi takar damada mı takar? Ve bir de tüm takılan takılar kimindir?