• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

ozgeoz341

Mühendis hanım
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2017
636
700
53
Merhaba
Bildiğiniz üzere Nişan ile başım belada :) bir şey sormak istiyorum. Nişanda erkek tarafı takılarını geline mi takar damada mı takar? Ve bir de tüm takılan takılar kimindir?

Takılan takılar gelinindir, erkek tarafı kıza, kız tarafı erkeğe taktı (anne babalardan bahsediyorum)
Uzak akrabalar kendi taraflarına taktı takıyı.

Merhaba
Bildiğiniz üzere Nişan ile başım belada :) bir şey sormak istiyorum. Nişanda erkek tarafı takılarını geline mi takar damada mı takar? Ve bir de tüm takılan takılar kimindir?
Geline takilir
Tum altinlar gelinindir,bizim kurallara gore ;)

Takilar geline aittir.Gelen davetlilerse kime takmak isterse ona takar. Para takilirsa ortak dugun harcamalarina gider bizde boyleydi.

Zaten takılan takılar, nişan için yaptığımız harcamalara gidecek. Yani nişanlım nişanı kendisi yapıyor, ailesinin desteği olmadan. Tek çekindiğim nokta, umarım takılan takılardan ya da paralardan almaz ailesi.

Takılar kimindir kime takılır bilmem ama tam bir problemdir
Haklısınız sanırım.. daha o günü yaşamadan telaşı sardı beni.. Nişanlım kimseye vermez takıları ama yine de insan endişeleniyor. Çünkü nişan yapmak için ciddi sıkıntıya girdik maddi anlamda.

Bizde erkek tarafida koz tarafida hem erkege hem kiza takti -aile buyukleri- Akrabalar krndi taraflarina taktilar. Normalde nisan takisi bizde kizindir. İsterse ceyize harcar. Fakat ben kendi istegimle dugun takosiyla birlestirdim. Esimle ikimizin oldu.

Bizde erkek tarafida koz tarafida hem erkege hem kiza takti -aile buyukleri- Akrabalar krndi taraflarina taktilar. Normalde nisan takisi bizde kizindir. İsterse ceyize harcar. Fakat ben kendi istegimle dugun takosiyla birlestirdim. Esimle ikimizin oldu.
Evet bizde sizin yaptığınız gibi yapacağız. Anladığım kadarıyla bu altınlar gelinin ve kimsenin söz hakkı olamaz değil mi? Yani ailesi diyebilir mi, ben onlara zamanında altın götürmüştüm, onlar da şimdi bana getirdi ve benim bu altınlar mevzusu olmaz sanırım

Evet bizde sizin yaptığınız gibi yapacağız. Anladığım kadarıyla bu altınlar gelinin ve kimsenin söz hakkı olamaz değil mi? Yani ailesi diyebilir mi, ben onlara zamanında altın götürmüştüm, onlar da şimdi bana getirdi ve benim bu altınlar mevzusu olmaz sanırım
Nisan icin adet ortak diye biliyorum. Daha hic nisan takisinin erkek tarafina gittigini gormedim. Zaten bence nisanda da dugunde de aileler taki talep etmemeli ya. Bunlar cocuklar iicn yapilan destek aslinda.

Geline takılır, hem geline hem damada aittir bireysel değildir ve hiçbir ailenin de hakkı değildir. Sadece "gelin ve damat".

Ne kadar basit bir şey aslında. Ah bir de uygulansa.

Zaten takılan takılar, nişan için yaptığımız harcamalara gidecek. Yani nişanlım nişanı kendisi yapıyor, ailesinin desteği olmadan. Tek çekindiğim nokta, umarım takılan takılardan ya da paralardan almaz ailesi.
Nisani kiz tarafi yapar ve takilar gelinindir.
Nisanlin yapiyorsa nisanlinin olmasi gerekir para ve ceyrekler.

Her durumda ailelerin olmuyor yani.

Merhaba
Kız tarafı kıza erkek tarafı erkeğe takar diye biliyorum ama sonuçta bütün takılar gelinin dır..Farklı adetleri bilemem.

Kiza bilezik takilir oglana yarim veya tam altin takilir bilezik alipta ogullarina takamayacaklarina gore.adetlere gore nisan takilari kiz tarafina kalir.kizin ceyizine destek olur.ama biz hic dokunmadik koyduk yan tarafa dugun takilariyla beraber ev icin pesinat yaptik.esyalarimizin hepsinide kendimiz aldik bir yardim gormedik

Back