• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nışan tepsileri ve nişanımız :)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

gamzeeeem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011
14
0
36
İzmir
Öncelikle herkese merhabalar. bu işin içinde olan herkese Rabbim kolaylık versin. 28 Eylülde nişanımız oldu :) Neyseki biz atlattık darısı tüm isteyenlerin başına. Gelenek ve göreneklerin bir tekini bile atlamadan yolumuza devam ediyoruz. Taa eskilerin adeti olan nişan tepsisi geleneğimizle başlayayım resimlerle size anlatmaya,

Davulla zurnayla gelen nişan tepsilerim :)

$aaaa.jpg

Tepsileri getirenlere el emeği hediyelerimiz

$Adsızq.jpg

Ve tepsilerimin evdeki son görüntüsü

$cats1.jpg

Bunlarda bizim götürdüğümüz tepsiler​
$cats.jpg

Tepsilerden 1 hafta sonrada nişanımız oldu buda nişandan bi kare :)​
$1375326_511080832309179_1641762365_n.jpg

işte böyle geçti benim nişan maratonumm darısı tüm isteyenlerin başına :)

Maşaallah çok bereketli bir nişana benziyor:))Rabbim tamamına erdirsin tatlım darısı başıma:P

Ne kadar güzell , nişanlığınız çok hoşuma gitdi Allah tamamına erdirsin :16:

Ayyy Darısı Bana İnşallah :) Elbisenizde çok güzel :)
Allahım tamamına erdirsin :)
Damat Bey için Neler koydunuz siz Acaba :))

ne kadar çok şey gelmiş oyle :) maşallah ya. hesini kayınvalideniz mi hazırladı. neler koyuyolar :) hayırlı olsun bu arada darısı başımıza:)

ayy maşallah ya neler gelmiş böyle canm..Allah tamamına erdirsin cok hosuma gitti bohçalar :52: elbisende güzelmiş

Çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Bana gelen tepsilerin bir çoğunu kayınvalidem hazırlamış ama onların adetinde damadın teyzeleri halaları yani kısacası yakınları da geline tepsi yaparmış. O yüzden tepsilerim baya bi çoktu 26 tane :)

Bana gelen tepsilerde :
En başta nişanlığım, ayakkabım ve çantam vardı :)
Şallar, tülbentler, yazmalar, lifler, seccadeler, patikler, havlular, ev terlikleri, tespihler bol miktardaydı.
Onun dışında makyaj seti, parfümler, deodorantlar, ayna tarak seti, bornoz takımı, iç çamaşırları, gecelik takımları, pijama takımları, çoraplar, nevresim takımı, yastık kılıfları, bol miktarda giyim eşyası (gömlek ,tişört vs.) vardı. 2 tepside de çerez ve börek vardı. Bir de çikolata dolu gondol :)

Damat için giden tepsilerde de :
Nışanda giyeceği takım elbise ayakkabısı kol düğmeleri vardı. Birden fazla iç çamaşırı atlet ve çorap. Tespih, seccade, namaz kılarken takılan takkelerden, 3 4 tane gömlek ve tişört, parfüm setleri , deodorantlar, traş losyonu, şampuan, duş jeli, sabun vs. cüzdan, kemer, ev terliği, kredi kartlık. bizim adetlerimizde de damada tatlı gider. 1 tepsi ev yapımı baklava , 2 tepsi ev yapımı börek ve lokum vs..

Hatırladığım kadarıyla bu şekildeydi tepsilerimiz de olanlar :)

Son düzenleme:
Birde götürdüğümüz tepsilerde de gelen tepsilerde de birer tepsi anne-baba, kardes, büyükanne-büyükbaba için tepsilerde vardı :)
yarım elma gönül alma hesabı onlarında gönlünü aldık ufak tefek şeylerle :)

Back