- 1 Mart 2012
- 5.984
- 90
- 113
- Konu Sahibi anneadayi30
-
Anca yatırım olur zaten , hemde en sağlamından kız 3 tane daha eklenirse araba alırsınızaçıkçası bende takmam kızlar bılezıkı tabı bunlar takmak ıcın degıl canlarım ılerde bırıkım amaçlı 25gram ben az ve kalın ıstedım dugunde de 3tane takılçak dedgım gıbı bunlar herzaman takılmaz zaten
Allah hayırlısını nasip etsinınsallahhh canım benımbunları nısanlım aldı dıgerlerını de aılesı takçakk ev mı arabamı bakças artık cnm
Benimde fotoğrafçı ayarlamam lazım , dün kayınvalidem aradı kimlerin gelicegi netleşti , ben masraf olmasın evde olcak diye fotoğraf önce heves edip sonra vazgecmiştim , kayınvalidem demiş çocuklar fotoğrafçıya gitsinler kuaföreden alsın gözdeyi demiş , ayy nasıl sevindim anlatamam yaaaa :) Düşünmüş istemiş olması yeter, şimdi ftgrafçıyla konuşca bakalım randevu falan vericekmiamın tatlım hepimizee senın hazırlıklar naısl gıdıo snırım 14temmuzdu demı senın valla ben cok yoruldum yaaa
Benimde fotoğrafçı ayarlamam lazım , dün kayınvalidem aradı kimlerin gelicegi netleşti , ben masraf olmasın evde olcak diye fotoğraf önce heves edip sonra vazgecmiştim , kayınvalidem demiş çocuklar fotoğrafçıya gitsinler kuaföreden alsın gözdeyi demiş , ayy nasıl sevindim anlatamam yaaaa :) Düşünmüş istemiş olması yeter, şimdi ftgrafçıyla konuşca bakalım randevu falan vericekmi
mervebaki kullanıcısından alıntı
açıkçası bende takmam kızlar bılezıkı tabı bunlar takmak ıcın degıl canlarım ılerde bırıkım amaçlı 25gram ben az ve kalın ıstedım dugunde de 3tane takılçak dedgım gıbı bunlar herzaman takılmaz zaten
Hiç bir zaman bana nişanımda ne takacaklarını, düğünümde ne takacaklarını düşünmedim sormadım kendi kendilerine söylediklerinde önemsemedim...setmiş bilezikmiş bunlar benim evliliğime huzur sağlık vermez. Hayatta evliliğimde en korktuğum şey olmuştur her zaman maddi parasal şeylerden dolayı sevdiklerimle aramın açılması tartışmaların olmasıdır. bunlar fani şeyler. dertsiz başa dertten başka şey değil....
Çok şükür düğünüm nişanım sözüm herşeyim sorunsuz geçti tek ufak bir sorun çıkmadı aileler hep uyumluydu Allahım herkese böyle bir evlilik öncesi hazırlık yaşatsın. Şunu da söyleyeyim iki tarafta çok sengin herşeyi önümüze sermedi. Eşimn ailesinin maddi sıkıntısı vardı. nişanda bilezik taktılar, düğünde aynı bilezikleri tekrar taktılar. o bilezikleride eşim kendi almıştı zaten ayrı ayrı bilezikti setti alsaydı da eşimin cebinden çıkacaktı ne gereği var salla gitsiiin :)
Konuyu ne kadar güzel özetlemişsin :) Yapılan altınlar evlenicek çift için yapılır zatenDediklerinizde haklisiniz istemek biraz abes kaciyor, laikin dinimizin bize verdigi bazi haklar var; mehir gibi.
Kadin kendini guvence altina almak icin birseyler isteyebilir, bu Allahin bize verdigi bir hak kul karisamaz. Haa istersin verilir verilmez o baska tabii. Verilmezsede bu da bir hak meselesidir. Iki tarafta ac goz olmayip birbirini kullanmayi dusunmeden boyle hazirliklari gecirirse ne guzel, ama genelde kavga gurultu cikarsa bu konular yuzunden cikiyor. Cunku bi taraf ya cok cimri oluyor ya da bi taraf cok ac goz oluyor. Herseyin orta karari guzeldir tabii..su dediginizdede sonuna kadar haklisiniz altin taki bunlar insanin evliliginde mutluluk getirmez, ama parasizda birsey olmaz bu devirde. Olsada fena olmaz. Iki tarafta elinden geldigince karinca kararinca birseyler yapmaya calismali. Bu anne babanin uzerine dusen bir gorevdir. Ama en onemli sey tabiiki kaynana/kayinbaba olacak kisilerin hayirli iyi bir evlat yetistirmeleridir.
Dediklerinizde haklisiniz istemek biraz abes kaciyor, laikin dinimizin bize verdigi bazi haklar var; mehir gibi.
Kadin kendini guvence altina almak icin birseyler isteyebilir, bu Allahin bize verdigi bir hak kul karisamaz. Haa istersin verilir verilmez o baska tabii. Verilmezsede bu da bir hak meselesidir. Iki tarafta ac goz olmayip birbirini kullanmayi dusunmeden boyle hazirliklari gecirirse ne guzel, ama genelde kavga gurultu cikarsa bu konular yuzunden cikiyor. Cunku bi taraf ya cok cimri oluyor ya da bi taraf cok ac goz oluyor. Herseyin orta karari guzeldir tabii..su dediginizdede sonuna kadar haklisiniz…altin taki bunlar insanin evliliginde mutluluk getirmez, ama parasizda birsey olmaz bu devirde. Olsada fena olmaz. Iki tarafta elinden geldigince karinca kararinca birseyler yapmaya calismali. Bu anne babanin uzerine dusen bir gorevdir. Ama en onemli sey tabiiki kaynana/kayinbaba olacak kisilerin hayirli iyi bir evlat yetistirmeleridir.
Konuyu ne kadar güzel özetlemişsin :) Yapılan altınlar evlenicek çift için yapılır zaten
tabikide dünyayay bir evlat getirmişseniz bazı görevler olacaktır ama bu bence düğün öncesi altın sayısı çeşidi olmamalı... İş dini boyuttan çoktan çıkmış durumda aslında...
benim için alınacak 3-5 bilezik bana verilmiş bir güvence değildir. benim güvencem ailemin bana sağlayacağı eğitim meslek vs.dir. benim kolumda zaten hiç gitmeyecek bir altın bileziğim var...o yüzden gerisi çok boş geliyor. Ama tabi eskiden veya anadoluda dediğiniz daha geçerli olabilir kadınlar için tabi keşke o altınlar yine kadına kalabilmiş olsaydı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?