• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan takısı

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
açıkçası bende takmam kızlar bılezıkı tabı bunlar takmak ıcın degıl canlarım ılerde bırıkım amaçlı 25gram ben az ve kalın ıstedım dugunde de 3tane takılçak dedgım gıbı bunlar herzaman takılmaz zaten
Anca yatırım olur zaten , hemde en sağlamından kız 3 tane daha eklenirse araba alırsınız :9:

amın tatlım hepimizee senın hazırlıklar naısl gıdıo snırım 14temmuzdu demı senın valla ben cok yoruldum yaaa
Benimde fotoğrafçı ayarlamam lazım , dün kayınvalidem aradı kimlerin gelicegi netleşti , ben masraf olmasın evde olcak diye fotoğraf önce heves edip sonra vazgecmiştim , kayınvalidem demiş çocuklar fotoğrafçıya gitsinler kuaföreden alsın gözdeyi demiş , ayy nasıl sevindim anlatamam yaaaa :) Düşünmüş istemiş olması yeter, şimdi ftgrafçıyla konuşca bakalım randevu falan vericekmi

Benimde fotoğrafçı ayarlamam lazım , dün kayınvalidem aradı kimlerin gelicegi netleşti , ben masraf olmasın evde olcak diye fotoğraf önce heves edip sonra vazgecmiştim , kayınvalidem demiş çocuklar fotoğrafçıya gitsinler kuaföreden alsın gözdeyi demiş , ayy nasıl sevindim anlatamam yaaaa :) Düşünmüş istemiş olması yeter, şimdi ftgrafçıyla konuşca bakalım randevu falan vericekmi

oyy cnm bnm ya ınsanın kaynvalıdesı böle dsuncelı olnca gerckten cok mutlu oluo..bızm fotgrafcı yı salon ayrlmş cnm o dert yok allahtan ayyy az kaldı

Ben herkesin aksine bilezikleri begendim, hani ben burma filan secerim boyle durumlarda altini genelde yatirim amacli dusundugum icin. Amaaa boyle bileziklerin cakmasini herkes kullaniyor. Yaz mevsiminde cok guzel durabilir. Ama herkeste cakmasi varken sende gercegiyle dolasirsin.

Yuzukleri kalabalik buldum ama sanki cok fazla ust uste takmis gibi olmus, (tek tek taksan cok daha guzel durur) ama tabiiki muhim olan senin begenmen canim. Allah agiz tadiyla takmayi nasib eylesin :16:

Son düzenleme:
mervebaki kullanıcısından alıntı
açıkçası bende takmam kızlar bılezıkı tabı bunlar takmak ıcın degıl canlarım ılerde bırıkım amaçlı 25gram ben az ve kalın ıstedım dugunde de 3tane takılçak dedgım gıbı bunlar herzaman takılmaz zaten

süslü görünce takmalık sandım :9::9::9:
takanlarda var tabiki. herkesin tarzı farklıdır. ben yatırım için burma düşünüyorum. burmada da zarar oluyor ama işçilikli bileziklerde daha çok diye biliyorum

Hiç bir zaman bana nişanımda ne takacaklarını, düğünümde ne takacaklarını düşünmedim sormadım kendi kendilerine söylediklerinde önemsemedim...setmiş bilezikmiş bunlar benim evliliğime huzur sağlık vermez. Hayatta evliliğimde en korktuğum şey olmuştur her zaman maddi parasal şeylerden dolayı sevdiklerimle aramın açılması tartışmaların olmasıdır. bunlar fani şeyler. dertsiz başa dertten başka şey değil....

Çok şükür düğünüm nişanım sözüm herşeyim sorunsuz geçti tek ufak bir sorun çıkmadı aileler hep uyumluydu Allahım herkese böyle bir evlilik öncesi hazırlık yaşatsın. Şunu da söyleyeyim iki tarafta çok sengin herşeyi önümüze sermedi. Eşimn ailesinin maddi sıkıntısı vardı. nişanda bilezik taktılar, düğünde aynı bilezikleri tekrar taktılar. o bilezikleride eşim kendi almıştı zaten ayrı ayrı bilezikti setti alsaydı da eşimin cebinden çıkacaktı ne gereği var salla gitsiiin :)

Hiç bir zaman bana nişanımda ne takacaklarını, düğünümde ne takacaklarını düşünmedim sormadım kendi kendilerine söylediklerinde önemsemedim...setmiş bilezikmiş bunlar benim evliliğime huzur sağlık vermez. Hayatta evliliğimde en korktuğum şey olmuştur her zaman maddi parasal şeylerden dolayı sevdiklerimle aramın açılması tartışmaların olmasıdır. bunlar fani şeyler. dertsiz başa dertten başka şey değil....

Çok şükür düğünüm nişanım sözüm herşeyim sorunsuz geçti tek ufak bir sorun çıkmadı aileler hep uyumluydu Allahım herkese böyle bir evlilik öncesi hazırlık yaşatsın. Şunu da söyleyeyim iki tarafta çok sengin herşeyi önümüze sermedi. Eşimn ailesinin maddi sıkıntısı vardı. nişanda bilezik taktılar, düğünde aynı bilezikleri tekrar taktılar. o bilezikleride eşim kendi almıştı zaten ayrı ayrı bilezikti setti alsaydı da eşimin cebinden çıkacaktı ne gereği var salla gitsiiin :)

canım sana sonan kadar katılıorum tesekkur ederım acıkçası bende nısanlıma sunu al bunu al dıyemem utanırım onlar kendısı böle sıtedı öle oldu ben sadce saat ıstedım onu da almadı daha:16:rabbım mutlulk wersn herzaman alanaılabılcek seyler bunlar canlarımmm

Dediklerinizde haklisiniz istemek biraz abes kaciyor, laikin dinimizin bize verdigi bazi haklar var; mehir gibi.
Kadin kendini guvence altina almak icin birseyler isteyebilir, bu Allahin bize verdigi bir hak kul karisamaz. Haa istersin verilir verilmez o baska tabii. Verilmezsede bu da bir hak meselesidir. Iki tarafta ac goz olmayip birbirini kullanmayi dusunmeden boyle hazirliklari gecirirse ne guzel, ama genelde kavga gurultu cikarsa bu konular yuzunden cikiyor. Cunku bi taraf ya cok cimri oluyor ya da bi taraf cok ac goz oluyor. Herseyin orta karari guzeldir tabii..su dediginizdede sonuna kadar haklisiniz…altin taki bunlar insanin evliliginde mutluluk getirmez, ama parasizda birsey olmaz bu devirde. Olsada fena olmaz. Iki tarafta elinden geldigince karinca kararinca birseyler yapmaya calismali. Bu anne babanin uzerine dusen bir gorevdir. Ama en onemli sey tabiiki kaynana/kayinbaba olacak kisilerin hayirli iyi bir evlat yetistirmeleridir.

Dediklerinizde haklisiniz istemek biraz abes kaciyor, laikin dinimizin bize verdigi bazi haklar var; mehir gibi.
Kadin kendini guvence altina almak icin birseyler isteyebilir, bu Allahin bize verdigi bir hak kul karisamaz. Haa istersin verilir verilmez o baska tabii. Verilmezsede bu da bir hak meselesidir. Iki tarafta ac goz olmayip birbirini kullanmayi dusunmeden boyle hazirliklari gecirirse ne guzel, ama genelde kavga gurultu cikarsa bu konular yuzunden cikiyor. Cunku bi taraf ya cok cimri oluyor ya da bi taraf cok ac goz oluyor. Herseyin orta karari guzeldir tabii..su dediginizdede sonuna kadar haklisiniz…altin taki bunlar insanin evliliginde mutluluk getirmez, ama parasizda birsey olmaz bu devirde. Olsada fena olmaz. Iki tarafta elinden geldigince karinca kararinca birseyler yapmaya calismali. Bu anne babanin uzerine dusen bir gorevdir. Ama en onemli sey tabiiki kaynana/kayinbaba olacak kisilerin hayirli iyi bir evlat yetistirmeleridir.
Konuyu ne kadar güzel özetlemişsin :) Yapılan altınlar evlenicek çift için yapılır zaten

tabikide dünyayay bir evlat getirmişseniz bazı görevler olacaktır ama bu bence düğün öncesi altın sayısı çeşidi olmamalı... İş dini boyuttan çoktan çıkmış durumda aslında...

benim için alınacak 3-5 bilezik bana verilmiş bir güvence değildir. benim güvencem ailemin bana sağlayacağı eğitim meslek vs.dir. benim kolumda zaten hiç gitmeyecek bir altın bileziğim var...o yüzden gerisi çok boş geliyor. Ama tabi eskiden veya anadoluda dediğiniz daha geçerli olabilir kadınlar için tabi keşke o altınlar yine kadına kalabilmiş olsaydı :)

Konuyu ne kadar güzel özetlemişsin :) Yapılan altınlar evlenicek çift için yapılır zaten

yapılan altınlar çift için yapılıyor ama nedense yok set olsun yok şu kadar adet olsun ben pırlanta istiyordum vs gibi şeyler çıkıyor.... konu sahibi arkadaşı kesinlikle katmıyorum bu zamankadar gördüklerimde burada açılan konularda vs. ve ayrıca bunların bir çoğunu genelde damat yapıyor. yani yapılan şeyi evlenecek çift yaptıktan sonra ha altın olmuş ha başka şey ne fark eder bir cebinden çıkarıp diğer cebine koyuyor :)

eşimin tarafında ben şöyle bir adet gördüm köylerinde. bir düğün yapıldığında yakın akrabalar altın takıyor, damatla gelinin aileleri zaten altın ve yardımlarını yapıyor . geri kalan akrabalarda düğün evine zarfla para bırakıyorlar. bu parada düğün masraflarını karşılamak için yapılıyor. bu da mesela çok değişik, yardımlaşmanın önde tutulduğu bir adet olarak ilginç gelmişti...

yyani kısacakeşke yapılan şeylerin çift için yapılması olsa. sorun bazen gösteriş için yapılıp geri alınması, bazen kız tarafın 4taneyi kabul etmeyim atıyorum 7 tane olcak diye diretmesi adet şartı getirmesi, yetinmemesi vs vs vs ...

tabikide dünyayay bir evlat getirmişseniz bazı görevler olacaktır ama bu bence düğün öncesi altın sayısı çeşidi olmamalı... İş dini boyuttan çoktan çıkmış durumda aslında...

benim için alınacak 3-5 bilezik bana verilmiş bir güvence değildir. benim güvencem ailemin bana sağlayacağı eğitim meslek vs.dir. benim kolumda zaten hiç gitmeyecek bir altın bileziğim var...o yüzden gerisi çok boş geliyor. Ama tabi eskiden veya anadoluda dediğiniz daha geçerli olabilir kadınlar için tabi keşke o altınlar yine kadına kalabilmiş olsaydı :)

uzun vaadede dusunecek olursak haklisin, kaldiki bende bu sekilde dusunuyorum. Yani eline almis oldugun bir meslek en guzel bilezik. Gunumuzde kilolarca altinlar takiliyor bazi dugunlerde onlarida goruyoruz, ee tabii bu da israfa kaciyor. Yani zaten bu isleri dinimize gore yapan kisi cok az.

Herkesin maddi manevi durumu baskadir, senin belki ailen arkandadir ama arkasinda ailesi olmayanlar vardir. Olaki basina bir is geldi tek basina basinin caresine bakmasi gerekenler vardir. Bi kadin kisa vaadede en azindan basinin caresine bakabilmeli bir cikmaza dustugunde. Iste bu altinlar bunun icindir bir nevi. ayrica altin olmak zorundada degil, baska birseyde olabilir bu (kizin insafina kalmis birsey bu, isterse bir incir cekirdegi ister)

Dinimizin yani sira birde tabii kulturumuzun bir parcasi bu taki konusu (her ne kadar tezegini cikarmis olsakta toplum olarak) cunku altin taki olayini kizin degeri olarak gorenler var. Bilmem kimler gelinlerine su kadar altin takmislar…aaa erkek tarafida birsey takmadi, cokta cimrilermis vs vs gibi soylemler her turk ailesini bunaltiyor. Kisaca maalesef gosterise cok duskunuz.

Rabbimiz bize bu sizin hakkiniz, isteyin demis. Ama oturup karsidakinden deve yuku altin istememek gerek (zira bu da israfa kacar daha once dedigim gibi) orta halli birseyler istemek gerek mehir istediginde. Karsidakinin durumunuda goz onunde bulundurarak ozellikle. Fazlaca istersen ne olur? Iste dedigin gibi ya elinden alirlar ya da o evde huzur olmaz…nitekim maksat uzum yemek, bagciyi dovmek degil.

Son düzenleme:
şahsen benım ıcınde önemlı olan meslek ve Allah a sukr onu da aldım elıme :49:

kımsenın aldıgı seyıde kendıme garantı olarak göremem su var eskıden bu böleymiş ama suan hersey farklı artık kadınalrımız da kultürlu:46:

adam set alir ayari dusuk olur bilezik alir bir kac tane ayari yuksek olur, neden bunlara takiliyorsunuz?

set banada takmislardi nisanda ama seklini bile unuttum, cunku takmiyorum bu tarz takilari...onun yerine takabilecegim birsey taksalardi daha memnun olurdum dogrusu.

arkadaslar, yakinda erkek kardesim nisanlaniyor. Nisanda hediye olarak ne alayim sizce ? geline takimi yoksa bir hediyemi ? offf... karar veremedim :(

Nişanda takı yapman daha uygun sanki..
Künye ya da kolye takman yeterli olur herhalde..

durumlarına göre ne takarlarsa taksınlar canm sn boşver sormada ne takarlarsa taksınlar şimdi olmadı düğünde takcaklar ne de olsa bnm sözde kelepçe taktılar setlere bakıyolar ama gelcek paraları var gelmezse sadece bilezkleri takcaklar sorun etme takma kafanı ne takarlarsa taksınlar sonuçta millet onlar taktı veya takmadıd dicek onlarda bunun farkında ona göre davranırlar illaki

Back