Merhabalar; Aralığın son haftasında nişanım olacak. Nişan da yapılması gerekenleri sözlümle konuştuk. ancak annem arıza çıkarıyor. Şöyle ki;
-Sözlümün ailesi Kayseri'de yaşıyor ve nişan alışverişi için buraya gelme ihtimalleri yok. Ancak annem her defasında gelmiyorlar, aramıyorlar diye diye beni sıkıştırıyor. Tamam aslında aramıyorlar derken haklı bir bakıma ama sonuçta parasını sözlüm ödeyecek gelmelerine gerek yok diye düşünüyorum ama anneme bunu söylediğimde darılıyor bana.
-İkincisi sözlüm makine mühendisi ancak şubatta askere gidecek ve burada yani Ankara'da tek başına oturuyor. Kira, doğalgaz, vb ev giderleri çok. Ayrıca 2 ay kadar işsiz kaldı (malum tüm firmalar askerliği şart koşuyor) Anneme işsiz kaldığını söylemedim ve bu zamana kadar idare ettik. Ailesi 5.000 TL göndermiş nişan için. Biz sözlümle takı olarak 1 bilezik,1 saat ve 1 bileklik olarak konuşmuştuk çünkü ben onu çok zor duruma sokmak istemiyorum zaten yeterince borcu var ve ailesinden maddi destek alamıyor. Annem neden öyle dedin şimdi aldırmazsan ilerde aldıramazsın 2 bilezik saat kolye küpe bileklik falan iste dedi. Annem eski adetlere göre gidiyor. Arada kaldım yani(
Nasıl yapıcam, arayı nasıl bulucam, bilmiyorum. Daha hiçbir hazırlık yok ortada. Nişan için yer bulucaz. Nişan elbisesi alınacak.. Ya ne zor işler bunlar(((((
Bence sözlünle konuştuklarınız normal, annen aramıyorlar gelmiyorlar konusunda belki haklı, nişan alışverişinde en azından takılarda annesi de yanınızda olması gerekirdi ama durumları yoksa tabi ki de arayıp izah edebilirlerdi sadece o konuda annene hak verdm ama diğer konuda ala ben bunu istiyorum şunu istiyorum demek bana doğru gelmiyor.. hem zaten sözlüm ödeyecek diyorsun yani bi bilezikle 2 bileziğin farkı ne kiii..
Ha ben de yeni sözlendm ama benm nişanlımın ailesi ödedi masrafları, ve ben ya da annem buna rağmen ağzımızı açıp biz şunu istiyoruz demedk, nişanlım bana dedi hatta istediğini aldır yatırımannem sadece olması gerkeen yapılsın takıya karışmayız takı erkek tarafının gururudur dedi bizi ilgilendiren bir durum yok dedi, bana bi bilezik bi set bi saat taktılar bi de kaynım çeyrek taktı.. ve bence gayet de ideal nişan için; düğün için de mesela ağzımı açıp şu kadar bilezik istiyorum ne yaparlarsa oğulları da faydalanacak ve gururlanacak bunu bilerek yaparlar yani...
Arayı şöyle bul bence ben araştırdım de, nişanda bu zaten normalmiş gerisini düğüne bakarız de, hem zaten sözlüm ödeyecek çoğunu olan gene bana olacak anne mantıklı ol de, kv le aran iyiyse de arayıp anneni aramasını söyleyebilirsin bencee .. bu aşamalar yorucu ama çok tatlı heyecanlar keyfini çok da kaçırma bence Allah mesut etsnnn
tatlım öncelıkle mutluluklar.
annene bakma sen.
eskı kafadan.bızımkılerde oyleydı.
ama ıkna ettım.
arkadaşların yazdıkları cok mantıklı sağ cepten alıp sol cebe koyuluyr:)
bence bohacaya bile gerek yok.
yok ceyız setıydı falan derken esnaflarda kıtlıyorlar hesabı.
eğer illa yapalım derse iki tarafta nişanlınla cık ve ilerde kullanabıleceğın yada ıhtıyacın olan seylerı al.
hemde abartılı yerlere girip alışverıs yapmazsınız.
anneler babalar nişanlı toplu olunca esnaf durumu bılıyo tabı damatta yok dıyemıyo ne derlerse ödüyo.
nişanımda bi küpe alayım dedim sıradan bı yerden 70 tl dedi.
tabı damat alalım takacan falan dedi.
aman yok evdekı 10 tl lıkler daha güzel dedim onu taktım.
pişman mıyım asla
günaydınçok teşekkür ederim. en azından destek gördüğümü bilmek bile benim için bambaşka bişey. dün sözlüm geldi bize nişanı konuşmak için. o da ne kadar stres altında olduğumu farketmiş ki 'biran önce olsa da bitse moduna girme, ileride bu günü hatırladığında keyfini çıkaramadığın için pişman olursun' dedi. düşündüm haklı cidden. artık daha umutluyum. ve herşeyi kafama takmamaya karar verdim tabii ne kadar başarılı olurum bilemiyorum ablası haftaiçi gelecek ve nişan alışverişi olacak. takıları onlar Kayseri'^den alacaklarmış. annem biz karışmayız siz bilirsiniz dedi. bizimkilerde bana 2 tane bilezik alacaklar. bi kardeşim bi kendileri adına. ya bu nişan bohçası falan damada bizde hazırlıyoruz ama onun dışında yapılacak bişi var mı??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?