• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan hazırlıklarım ve damat tarafına gıdıcek olan bohcalar

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Hazırlanması güzel omuş canım. Evet çok tefarruatlı bohça hazırlamışsın. Düğünden sonra gider böyle bohçalar bizde. Hadi hayırlısı bakalım.

bızde nısanda hazırlanır dugunden sonra yemege gıderkn goturulur ama bız dugunu beklemeden herkesın bohcasnı verıcez yazık gunah esyalar kuculur modası gecer fln nasılsa ybancı degıller dugunden sonra goturmeyız olur bıter

canım öncelikle seni tüm iötenliğimle tebrik etmek istiyorum, hazırladıkların okadar güzel ve kullanışlıki, hakkını vermişsin bohça adetinin...
ayriyetten de teşekkür etmek istiyorum, inan gördüğün en güzel ve yaratıcı hazırlanmış çeyizlerden biri, teşekkür etmemin sebebi, benim de bu cumartesi günü çeyizim evime gidecek, kısmetse 29 ocakta nikahımız:) çeyiz giderken bohçalar gidecek damat kayın valide kayınpeder vs. ben de nasıl değişik birşey yapabilirim diye düşünüyordum, bu fikir çok hoşuma gitti, müsaden varsa fikrini çalacağım:34: aceba altına koyduğun mukavva mı? ve tekrar başka bir şeye saracak mısın götürürken bunları?
cumartesiye çok az kaldı, çok heyecanlıyım, lütfen fikir ver:18: sana kucak dolusu mutluluklar diliyorum canım...

canım öncelikle seni tüm iötenliğimle tebrik etmek istiyorum, hazırladıkların okadar güzel ve kullanışlıki, hakkını vermişsin bohça adetinin...
ayriyetten de teşekkür etmek istiyorum, inan gördüğün en güzel ve yaratıcı hazırlanmış çeyizlerden biri, teşekkür etmemin sebebi, benim de bu cumartesi günü çeyizim evime gidecek, kısmetse 29 ocakta nikahımız:) çeyiz giderken bohçalar gidecek damat kayın valide kayınpeder vs. ben de nasıl değişik birşey yapabilirim diye düşünüyordum, bu fikir çok hoşuma gitti, müsaden varsa fikrini çalacağım:34: aceba altına koyduğun mukavva mı? ve tekrar başka bir şeye saracak mısın götürürken bunları?
cumartesiye çok az kaldı, çok heyecanlıyım, lütfen fikir ver:18: sana kucak dolusu mutluluklar diliyorum canım...

cnm bende sana oncelıkle mutluluklar dılıyorum. altına koydugum sey ısı yalıtım kopuklerınden daha saglam oldugu ıcın ustune yuk bınınce tasırkan kırılma ıhtımalı olmaz. aynı sekılde bana gelen bohcaların oldugu bı topıc var ordanda fıkır edınebılırsın. bohcalar fark ettıysen kkopugun uzerıne ılk once konuluyo o yuzden uzerıne bohca sarmaya gerek yok ama temız dursun ıstıosan jelatıne sarabılırsın. bız öle yaptık. tesekkurlerın ıcnde ben sana ayrıca tesekkur edeıyorum bu kadar ıcten gusel seyler yazdıgın ıcın umarım hayatın boyunca cok mtlu olursun.

çok sağol, biliyo musun ben dün akşam ne yaptım?: işten eve dönerken (sen mukavva kullandın sandığım için)kırtasiyeden mukavva aldım, jelatin aldım, ben bu mukavvaların dayanıklı olmadığını düşündüğüm için ağır şeyler koymadım içine, şu anda baba evinde çeyizim serili cuma günü kayınvalidem gelip bakacak çeyizlerime, ben de çeyizimin daha özenli olmasını istediğim den değişik bişeyler yapma arayışındaydım, sonra senin yöntemini gördüm, mukavvayı alüminyum folyo ile kapladım, üzerine nekadar oyalı tülbent versa güzelce dizdim, jelatinledim kenarlardan zımbaladım, üzerine de tül ve kurdeleden süs yaptım, patik ve lifleri de aynı yöntemle paketledim, görsen çok şeker oldular, daha dün akşam yaptım gece yarısına kadar uğraştım, ama inşallah çok beğenir görenler de emeğime değer, ne bilim yaa accayim meraklıyım hiç böyle olucamı düşünmemiştim, herkes de bana şaşıyo zaten senin gibi modern bi insan nasıl olurda çeyiz işlerine bukadar kafa yorar diye: ama bunun modernlikle filan ilgisi yok bencee bir kere evleniyosun ve içinde bişey kalmasını istemiyosun, ne bilim içim pır pır, umrumd değil bişey kim ne derse desin özenicem tabi, bunları yaparken hiç yorulmuyorum ki ben her akşam işten çıkıyorumm ya çeyiz için çarşıya iniyorum yada eve gidip havluya dantel dikiyorum, kurdelalarla haşır neşir oluyorum,öyle işte, ay tatlım çok yazmışım, kaptırdım işte, sözün kısası koyduğun fotolar çok işime yaradı, yaptıklarımı yüklicem inşallah, görürsün sen de, bide şu dayanıklı dediğin malzemeyi nereden ve kaça aldın yazar mısın. tekrar mutluluklar diliyorum canım...

çok sağol, biliyo musun ben dün akşam ne yaptım?: işten eve dönerken (sen mukavva kullandın sandığım için)kırtasiyeden mukavva aldım, jelatin aldım, ben bu mukavvaların dayanıklı olmadığını düşündüğüm için ağır şeyler koymadım içine, şu anda baba evinde çeyizim serili cuma günü kayınvalidem gelip bakacak çeyizlerime, ben de çeyizimin daha özenli olmasını istediğim den değişik bişeyler yapma arayışındaydım, sonra senin yöntemini gördüm, mukavvayı alüminyum folyo ile kapladım, üzerine nekadar oyalı tülbent versa güzelce dizdim, jelatinledim kenarlardan zımbaladım, üzerine de tül ve kurdeleden süs yaptım, patik ve lifleri de aynı yöntemle paketledim, görsen çok şeker oldular, daha dün akşam yaptım gece yarısına kadar uğraştım, ama inşallah çok beğenir görenler de emeğime değer, ne bilim yaa accayim meraklıyım hiç böyle olucamı düşünmemiştim, herkes de bana şaşıyo zaten senin gibi modern bi insan nasıl olurda çeyiz işlerine bukadar kafa yorar diye: ama bunun modernlikle filan ilgisi yok bencee bir kere evleniyosun ve içinde bişey kalmasını istemiyosun, ne bilim içim pır pır, umrumd değil bişey kim ne derse desin özenicem tabi, bunları yaparken hiç yorulmuyorum ki ben her akşam işten çıkıyorumm ya çeyiz için çarşıya iniyorum yada eve gidip havluya dantel dikiyorum, kurdelalarla haşır neşir oluyorum,öyle işte, ay tatlım çok yazmışım, kaptırdım işte, sözün kısası koyduğun fotolar çok işime yaradı, yaptıklarımı yüklicem inşallah, görürsün sen de, bide şu dayanıklı dediğin malzemeyi nereden ve kaça aldın yazar mısın. tekrar mutluluklar diliyorum canım...

aynı bende senın gıbıyım tatlım kardesım dalga gecıo sureklı benımle. bende ceyız mı ay aman derdım onceden sımdı ceyız ıcın dunyaya gelmısım sankı :DDD ısı yalıtım kopuklerının fıyatını falan bılmıorum kayınpederım ılgılendı o ıslerle ama sanırım ınsaat malzemesı satan yerlerde falan satılıo tek tek veende oluo 12 paketlerde verende.

Gerçekten herşey harikaa :nazar:
İşin içinde El emeği olunca zaten herşey bir başka oluyor...
Yastığınz, takı kudelanız, bileklikleriniz, seccadeniz çok ama çok güzel olmuş...
Herşey o kadar özenle hazırlanmış ki... Çok güzel :nazar::nazar:
en ince detaya kadar düşünmüşsünüz...
Bursa'nın adetlerini az çok okumuştum, duymuştum,görmüştüm.. ama sizin gibi özenle hazırlayanı görmemiştim işte...
Mukavvala bohça da çok mantıklı olmuş gerçekten... Ve ben çok beğendim...
Çok mutlu olmanızı dilerim...
İnşallah aldıklarınızı sağlıkla mutlulukla kullanmanızı dilerim....

Gerçekten herşey harikaa :nazar:
İşin içinde El emeği olunca zaten herşey bir başka oluyor...
Yastığınz, takı kudelanız, bileklikleriniz, seccadeniz çok ama çok güzel olmuş...
Herşey o kadar özenle hazırlanmış ki... Çok güzel :nazar::nazar:
en ince detaya kadar düşünmüşsünüz...
Bursa'nın adetlerini az çok okumuştum, duymuştum,görmüştüm.. ama sizin gibi özenle hazırlayanı görmemiştim işte...
Mukavvala bohça da çok mantıklı olmuş gerçekten... Ve ben çok beğendim...
Çok mutlu olmanızı dilerim...
İnşallah aldıklarınızı sağlıkla mutlulukla kullanmanızı dilerim....[/QUOTE

cok cok tesekkur ederım cnm ıcten gusel sozlerın ıcın... herkesın gonlune gore versın rabbım

Bana biraz fazla geldi sanki eltiye görümceye falan hepsine ayrı ayrı. benim gözlerim bozuldu seccadelerimi havlularımı işleyene kdr şahsen kıyıp da herkese veremem kendim kullanmak istiyorum.bizde sadece erkeğin ailesine ve erkeğe yapılır.

görümceye kayına eltiye falan da gelin görmesine geldikleri zaman birer lif, patik ve başörtü konularak hediye edilir, eli boş dönmesinler diye o kdr yni.

Bana biraz fazla geldi sanki eltiye görümceye falan hepsine ayrı ayrı. benim gözlerim bozuldu seccadelerimi havlularımı işleyene kdr şahsen kıyıp da herkese veremem kendim kullanmak istiyorum.bizde sadece erkeğin ailesine ve erkeğe yapılır.

görümceye kayına eltiye falan da gelin görmesine geldikleri zaman birer lif, patik ve başörtü konularak hediye edilir, eli boş dönmesinler diye o kdr yni.

dusuncelerın ıcın teskkur ederım...senınde dedıgın gıbı hepsı hedıye o yuzden herkes gonlunden ne koparsa onu hedıye eder. benım ıcımden de bunlar gectı. herkesın tercıhı farklı olabılır.

Öncelikle Bir ömür boyu mutluluklar:34: Maşallah çok beğendim hepsi birbirinden güzel olmuş:nazar: Ben bunları nasıl yapacağım :50::50::50: kara kara düşünüyorum:5::5:

Öncelikle Bir ömür boyu mutluluklar:34: Maşallah çok beğendim hepsi birbirinden güzel olmuş:nazar: Ben bunları nasıl yapacağım :50::50::50: kara kara düşünüyorum:5::5:

tesekkur ederım :))) bıraz ugras ve emek ıstıyor ama sonucu gorunce ınsan mutlu oluyor. hem maddı hemde manevı olarak yapabıldıgın kadar yaparsın cnm sende. ama o karar kara dusunme faslı bunları yasayan herkeste oluo sanırım. cunku bn 10ay boyunca parca parca aldım nasıl para yetıstırcem nasıl daha gusel olur dıe baya dusundum planladım yaptım. rabbım bunlara gırısen herkese yardım edıyo ama gonlunu ferah tut ...

Sanırım bende parça parça alacağım yoksa bir anda mümkün değil :32: Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun hatun olmak zor :49:

bende suan öle yapıorum en mantıklısı parça parça almak :25:

ben bırtek nısanlımınkılerı sona bırakmıstım. oda cok cabuk kılo alıp verıo o yuzden. onun harıcınde kayınpeder kayınvalıde gorumce eltı hepsını yavas yavas elıme para gectıkce aldım. ınanın o zamn hıc koymuyo ınsana bıde bn lıste yapmıstım aldıkca cızdım ustunu kenarlara fıyatlarıda yazmıstım asagı yukarı 2500 tl gıttı yanlıs hatırlamıosam o yuzden bı kerede basa cıkıcak gıbı degıl hemn maddı hemde manevı olarak. rabbım hepımızın yardımcısı olsun.

ben bırtek nısanlımınkılerı sona bırakmıstım. oda cok cabuk kılo alıp verıo o yuzden. onun harıcınde kayınpeder kayınvalıde gorumce eltı hepsını yavas yavas elıme para gectıkce aldım. ınanın o zamn hıc koymuyo ınsana bıde bn lıste yapmıstım aldıkca cızdım ustunu kenarlara fıyatlarıda yazmıstım asagı yukarı 2500 tl gıttı yanlıs hatırlamıosam o yuzden bı kerede basa cıkıcak gıbı degıl hemn maddı hemde manevı olarak. rabbım hepımızın yardımcısı olsun.

off cok gıtmıs ya nasıl yaparız bılmıorum hayırlısı ınsallah cnm ya .. zaten sewgılımle bohçalarımızı bırlıkte yaptıgımız ıcn sırf bohçaları ozamna yaklarık 4 5 mılyar gıder ozaman:43:

off cok gıtmıs ya nasıl yaparız bılmıorum hayırlısı ınsallah cnm ya .. zaten sewgılımle bohçalarımızı bırlıkte yaptıgımız ıcn sırf bohçaları ozamna yaklarık 4 5 mılyar gıder ozaman:43:

ya aldıgın seyın kalıtesı yada daha dogrusu markasına gore degısır cnm. ne almayı planladıgını bılmıorum ama 4 5 gıtmez bnce. mesela bız kullanmıcagımız seyler almamaya calıstık mesela nısanlım saten pıjama roptesambır faln gıymem dedı onun yerıne daha uygun fıyata esofman takımı aldık bende su ayna takımlarını kullanmam dedım almadık mesela böle seylere de dıkkat edın bnce

ya aldıgın seyın kalıtesı yada daha dogrusu markasına gore degısır cnm. Ne almayı planladıgını bılmıorum ama 4 5 gıtmez bnce. Mesela bız kullanmıcagımız seyler almamaya calıstık mesela nısanlım saten pıjama roptesambır faln gıymem dedı onun yerıne daha uygun fıyata esofman takımı aldık bende su ayna takımlarını kullanmam dedım almadık mesela böle seylere de dıkkat edın bnce

aynen canım bende kullanmam oda gymez zaten öle seylerı ama benım annem cok takıntılı adetse alınırmışş ya anlatamıoruz babamda kızıor kullanmayacagı seyı neden alsınlar dıyor yok adetmış falanmıış. ıkımızın toplam gıtmez demı cnm okadar ben bı hesap çıkardım kendımce onun bana alacakları 1 5 en fazla 2 benım ona alacaklarım 1,5 fln yapıor ıste off streslı ama guzel :21:

aynen canım bende kullanmam oda gymez zaten öle seylerı ama benım annem cok takıntılı adetse alınırmışş ya anlatamıoruz babamda kızıor kullanmayacagı seyı neden alsınlar dıyor yok adetmış falanmıış. ıkımızın toplam gıtmez demı cnm okadar ben bı hesap çıkardım kendımce onun bana alacakları 1 5 en fazla 2 benım ona alacaklarım 1,5 fln yapıor ıste off streslı ama guzel :21:

evet cnm streslı ama gercekten gusel bı donem. ben nısan ustu o kadar cok alısverıse alısmısım kı nısandan sonrakı hafta sonu kendımı boslukta hıssettım :)))) adet dıe alıcaksanız eger kullanmıcagın seylerı gusellıgıne bakmadan en uygunundan alıver sende boswer , maksat adet yerını bulsun :)))

Back