Nişan Nişan bohçasında gelenler defolu yada lekeliydi...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
büyük bi ihtimalle uzun zamandir sandik icinde saklandigindan havalandirma yapilmadigindan o leke olmustur ama insan dikkat etmesi gerekir bunlar ince detay takma kafana canim nasil olsa hersey istedigin gibi olmus :26:

o öfke hiç geçmiyor inan. her hatırladığımda daha çok sinir oluyorum. ama mesafemi ve tavrımı nişandan sonra çok net olarak koydum ben. eskiden haftada bir arardım artık hiç aramıyorum . nasılsa maddi olarakta bir destekleri olmayacak. anlasınlar biraz...
ewet canım bende senin gibi düşünüyorum. değer vermediğini gösteriyor. bana değer vermeyene bende değer vermem:) bu kadar basit.
bundan sonrası inşallah artık herşey gönlüne göre olur. önemli olan nişanlının senin yanında olması ve sana bu konularda hakvermesi. ben herşeyi nişanlımla paylaşıyorum ki ne durumlarda kaldığımı bilsin. Şükürnişanlım hep beni destekliyor sen de bu dengeyi kur canım.

teşekkür ederim canım,inşallah mutlu evliliğimiz olurda bu sıkıntıların hakkını vermiş oluruz

canım ya okudukça sinirlerim bozuldu...kim bilir sen ne durumda kalmışsındır.hiç hoş değil.neyse geçmiş gitmiş boşver..herkez hakettiği yerde kalır..sen nişanlına değer ver,emin ol sen nişanlına değer verdikçe o seni el üstünde tutar..

Yapılan her şey maddiyata bakmaz.Yapılan maddiyatta maneviyattan gelir kimi zaman.
Değer verdiğiniz bir insan için sınırlarınızı zorlarsınız mesela iyisi olsun güzeli olsun diye.
Kaldı ki bu yola çıkılıyorsa iyi kötü maddi olarak kendilerini hazırlamışlardır.Hem bir tülbent dediğin 2,2.5 lira.4o-5o tane koymasın bir kaç tane koysun ama adam gibi olsun.
Zaten tavrını belirlemişsin.Çok da iyi yapmışsın.Bugün böyle yapan yarın duygularını daha da önemsemez.
Bunlar her zaman olacak şeyler değil.İnsan elbette güzel şeyler olsun ister.

Ve ben bu tarz durumlarda elin kızına elin oğluna yapılıyor gibi düşünmüyorum.Oğlu seninle evlenmek istemese sen onun için o senin için yoldan geçen sıradan bir insandı.Bu değeri ortaya çıkaran kendi evladı.Kendi evladına göre hareket etmeli.Anlayacak vicdan lazım tabii.​

Havlunun ucunda dantel olmayınca değer vermedikleri mi anlaşılıyor.
Çok ilginç
2 çalı çaput için kendini değersiz hissediyorsan evlilik hazırlıklarında daha neler göreceksin?...

mesele çul- çaput meselesi değil bana göre. özen, itina, adam yerine koyma ifadesi. benimde sözümde benzer bişey oldu. kendi çeyizinden kalma bi yelek, pazardan alınmış bi atlet, 2 çorap bide başörtüsü vardı. memlekete akrabaları ziyarete giderken bile daha itinalı hediyelikler alıyoruz biz. maddi değerinden çok sana verdiği değeri gösteriyo. kadın beni umursamamış 10 dk içinde eline ne geçtiyse tıkıştırmış 'POŞET' e getirmiş. yani bohçam bile yoktu:) aileme karşı mahçup oldum, soranlara yalan söylemek zorunda kaldım. sözlümle güzelce konuştum, çok mahçup oldu bundan sonraki aşamalarda ne gerekiyosa direk kendisine söylememi istedi. hiç karıştırmayalım annemi ben ne lazımsa hallederim elimden geldiğince, gider birlikte alırız dedi. bana da bu yetti zaten

sana katılıyorum...50 tane tülbent istemem o olsun bu olsun da demem...bir tane olsun ama temiz düzenli olsun,bu bana verilen değerin göstergesiidir bana göre.

illa o olacak bu olacak değil,insan değer görmeyi bekliyo...lekeli olacağına hiçbirşey olmasaydı,bence çok ayıp yaptıkları aileme karşı mahçup oldum.annem sana verdikleri değer bu mu diyip söyleniyo hala.

Çok ilginç
2 çalı çaput için kendini değersiz hissediyorsan evlilik hazırlıklarında daha neler göreceksin?...

başına gelmediği için anlamazsın tabi,sorun dantel olmuş olmamış değil,tülbentlerde kocaman lekeler olması anlatabildim sanırım bu nişan bohçası çünkü....insan değer veripte böyle karşılık görünce doğal olarak tepki veriyor.umarım sizin başınıza gelmez de en iyileri olur.

Benim de başıma gelmediğini nereden anladın?
1,5 ay sonra evlenecem ve nişanlımın ailesiyle sorunlar yaşıyorum. Ben sorun yaşamıyorum da onlar bana yaşatıyor sağ olsunlar.
Kendimi yıpratmaktansa takmamaya çalışırım. Üzülmemek elde değil ama oluyor işte.

İyi dileğin için teşekkür ederim ama kimse kimsenin ne yaşadığını bilemiyor o yüzden umursama, nişanlınla aranı bozma diyorum. Ha onunla da problemler varsa o başka...

canım ilkte değilsin sonda olmıycaksın bu tarz şeyler hep olucak

benımde başıma geldi koskoca yenı çıkan sandıklardan geldi içi boş 2 patik 1 havlu 1 oyalı tülbent ne gecelik var ne başka birşey bir mılyoncudan alınan üç tane makyaj malzemesı boşwer ben oyle yaptım sordular begendınmı dıye ayıla bayıla bende aıleme karsı mahçup oldum dıye düşündüm önce benı istemıyolar dedım sonra kendı kendıme ama ıkı gun surdu bu yakınmalarım sonra nişanlıma bır nişan bohçası yaptırdım hedıye aldırır gıbı aldırdım guzel bır sandık yaptım ve vardıgım sonuc görümcelerımın çekememezliği ve pintiligi oldu yoksa kaynanam az koymus ama koydugu üç parça şeyıde guzel koymus aman salla takma hiçde aranıza bu tarz şeylerin girmesine izin verme canım bence

benim nişan bohçam bile olmadı kızlar, öyle kuru kuru gittik valla. olsaydı da kesin benim de öyle defolu falan olurdu eminim.

kendilerine yapıyolar hayatım ben çul çaputta değilim.ne ekerlerse onu biçerler

Çok ilginç

mesele cul caput meselesi olsa keske ya insan bir kere yıkar ütüler koyar eskisindede deilim allahım o lekeler o koku aklıma geldikce cıldırıyorum oglumu evlendiriyorum diye gerim gerim gerilmesini
işine gelince hoplaya hoplaya gezmesini biliyo ayıp yaa valla

kızlar o kadar üzüldümkü yazdıklarınızı okuyunca biz de iki hafta önce erkek kardeşimi nişanladık annem 7 tane bohça yaptı o kadar özendikki hepsini tek tek boncuklarla yaptı o kadar emek verdi o kadar uğraştı ki ama bunun karşılığını da en iyi şekil de görüyoruz gelinimiz de ailesi de o kadar memnun oldular ki onların mutluluğunu görmek yetiyo zaten o kadar çok kişi bohça bakmaya geliyo ki insan karşı tarafı mahçup etmemek için biraz olsun dikkat eder böyle şeyler ufak tefek şeyler gibi görülüyo ama insanların birbirlerine vardiği değer ortaya çıkıyo bence bunun maddiyatla da alakası yok annemlerin durumu normal ama taksitle aldı naptı yaptı herşeyi kusursuz yaptı bu arada görmek isterseniz resimleri paylaşmıştım haksıuzmıyım sizce http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...epsisi/423860-kardesimin-nisan-bohcalari.html :) Allah inşallah dileyen herkezin herşeyi gönlüne göre verir herkeze hakettiği değeri verir....

mesele çalı çaput değil diyorsunuz da hala yıkanmamış ütülenmemiş diyorsunuz. Bunlar için nişanı mı atacaksınız yani.

Çalı çaputu boşverin siz ilişkinize bakın demiyim de ayrılın, nişanı atın gitsin mi diyim yani?

Evlenirken daha büyük sorunlar yaşanabiliyor herşeyi takmayın diyorum.

ben mesafeyi hemen koyardım araya bir şey söylediğinde ise bana nasıl muamele yapılıyorsa öyle muamele görürürsünüz ... öyle şeymi olur yaa Allah sabır versin canım herşeyin hayırlısı

sırf bu tarz şeyler yaşarım,küçük laf olur ortada diye, hiçbir şekilde bohça istemiyorum ayrıca yapmıyorum da dedim.
sadece kıyafet alıcaz sevdiğimle ve alyans.. bitti. başka bir şey olmayacak. onları da ortak alıcaz zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…