Nişan Nişan bohçasında gelenler defolu yada lekeliydi...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

bende çok utandım...iyi ki o tülbentleri açarak göstermemişiz.birde içe doğru katlamışlar ki lekeleri görmeyelim diye.bohçada gelenleri açıp görmeye tahammülüm yok kaldırdım görmeyeceğim biryere...

Ne nişan bohçam oldu,ne çocuğuma yelek bile görmedim.aslolan nişanlınız sizi ezdirmiyor ve size iyiyse sorun yapmayn.kendinizi üzüp güzel gününüzü mahvedersiniz.hatta yetmez bir süre sonra dırdıra başlayıp kavgalara sebebiyet verirsiniz.(kendimi anlattım)en iyiysi takmamak kim olursa olsun sana verilen değerden fazla vermemek.......

Nişanlın sana değer veriyorsa hak ta verir.. durumu biliyor mu peki ? sadece şöyle bir tavsiyem olabilir sana.. oturacağınız ev kayınvalidene de yakın olmasın kendi ailene de.. asıl huzurlu ozaman olursunuz.. herşey ozaman değere biner.. ben 2 yıl kayınvalidemle oturdum bana yapmadığını bırakmadı.. ben yine de saygısızlık yapmadım.. hep alttan aldım.. Allah görüyor diyip ya sabır çektim.. ikinci gelin gelince yani eltim... ak'ı karayı ona gösterdi.. hem eltimi daha çok severdi benden.. çok kıymetliydi.. oysa çalışıp evini geçindiren bendim.. neyse biz ayrıldık başka eve çıktık.. bunlar beraber 8 ay anca dayandılar.. ki düğünden sonraki hafta kavgalara başlamıştılar.. şimdi de beni el üstünde tutar herkes..
bohça olayın gerçekten tatsız bir durum ama boşver.. bir bohçalarına kalmadın ya.. ben olsam çöpe atarım.. gerçi ben bohça da görmedim o ayrı konu :) sadece bir uyku seti ve bornoz takımı almıştı bana .. onun da taksitlerini kendim ödedim..

yok canım durumu ben ve annem biliyoruz...kimseye bşy demedik nişanlım dahi bilmiyo.bizde karşılık olarak öyle bir bohça hazırladık ki...utanırlar belki diye...o lekeli tülbent olacağına hiç koymasaydı gözümdeki değeri düşmezdi böyle.

bende öyle yapıyorum ne ekerlerse onu biçerler Ben eşimle huzurlu olayım da...

merhabalar,,, bizde çok yaşadık bu sorunları..akrabayız diye herşey gelişi güzel yapıldı. hiç bi destekleride olmadı zaten. bohçanın en ağırını hazırladık, geleni görmeniz lazımdı. turşu olan görümcemineşyasından getirmiş. lafa gelince sallamayı ii biliyolar. onlardan ilk gündendir nefret ediyorum halada ediyorum, değer vermiyorm ve farkındalar... şimdide bebek hazırlığı yapıyoruz getireceklerini kullanmayı düşünmüyorum. üstünde görmesinler daha beter kudursunlar işte....

benm kaynanada yanmış bir bohçaya koymuştu bohça babannesininmişşşş
içinde eğri büğrü bir çarşaf
gene ananesinden bir havlu birsürü eksi püskü şey
kötü bi durum sizi anlıyorum

ilk öncelikle çok ayıp etmişler... bende görmedim nişanmış sözmüşş bohçaymış falan ...

kendi düğünümü kendi yaptım.eşim ankaralı ankarada düğün isteriz diye tutturdu kayınvalide neyse ben zannediyorum ki düğünü onlar yapıcaklar aman birde düğünde demezlermi takılardan alalım düğün parası vericez diye:) benim şartlerde döndü tabi.. yüreğiniz varsa dedim gelip alırsınız benim takılardan hepsini kendi anneme teslim ettim annemler bursaya döneceklerdi çünki eşimde ağzını açıp tek kelime diyemez dedirtmemde şimdi bebek bekliyorum allahın izniyle..

4 yıllık evliyim eşim dedi ki babaanne oluyosun telefonda bizde öyle karar verdik diyo :))) yahu sen kimsin nesin neye karar veriyosun zaten kayınvalidem değil eltim gibi çok kızkanır beni çokkkkk:)) OH BE RAHATLADIM AMA ÇOK SEVİYOM KOCAMI DÜNYA İİYİSİDİR

Sedacım gerçekten çook ayıp etmişler doğrusu ama canını sıkma kendini ağırdan sat çok da muhattap olma bence onlarla o zaman daha değrli olursun
Unutma ki herkes kendi görgüsünü gösteriir. Onlar öle bi bohça getirdilerse onların görgüsü hayat seviyesi bu kadarcık demektir. Herkes ne yapıyosa oğlu kızı kendi şerefi için yapıyor.Böyleliklen görmüş olmuşsun seviyeyi

valla haklısın çok kırıcı bir davranışşşşş becede

ohh sefan olsun valla çok da iyi etmişsin. bizde bohça bu hafta gelecek bakalım bizde neler olacak ama gerçekten aile çok önemli bizim herşeyimiz ortaktı sözlümle ayrı gayrı hiç düşünmedik şimdiye kadar ailesine çok önem veriyor her ihtiyaçlarında yanlarında olmaya çalışıyordum. ama anladım en iyisi uzak durmakmış şu saatten sonra nasıl olur bilmiyorum ama denemeye çalışacağım.

ayyyy nasıl kan beynime sıçradı şimdi anlatamam. Deli oluyorum böyle şeyleri duyduğumda çünkü sağolsunlar bana da yaşattılar.
benim kaynanam şehir sışında nişanlım amcası ve yengesi ile yaşıyor. Sözde kaynananın tüm vazifelerini yenge yerine getiriyor.
kurban bayramında gittik o zaman sözlüyüz ban takım elbise, iç çamaşırı, çorap falan aldık sevgilimle.
bayram günü bohça yapılıp gelecekmiş onlar. Neyse geldiler yengeside içine koymuş birşeyler. Bayağı büyük bir poşet gösterişli falan.
dedim helal olsun kadın düşünmüş kendide birşeyler koymuş. Aman bunlar gitti bohçayı bir açtım. Zatren daha bohçayı çıkarınca bir naftalin kokusu nasıl anlatamam.
içindekileri açtım 4 havlu, 5 tülbent, birkaç tane patik ve lif koymuş.
hatta lif ve patiklerden bir kısmı asıl kaynanamın sevgilime çok önceden verdiği şeylermiş.
ya insan hiç mi özenmez havlular bildiğin sarı olmuş. Sandık lekesi, dantelleri eski ve lekeli.
bende sonradında nişanlıma söyledim keşke olnarı hiç koymasaydınız o kadar masraf yaptık aldıklarımızı da gölgede bıraktı dedim söyledim yani lekeli ve kokulu olduğunu.
bak şimdi yazdıkça hala hırslanıyorum kadın kendi çeyizinden getirmiş eski şeyler. Hiç koymasaymış ya da bir havlu ne kadar al 2 tane yeni bişey getir dimi.
sonra nişan bohçam gelecek biz gittin nişanlımla aldık herşeyi. Ben ne beğendiysem onları aldırdım.
bohça geldi kadın kendi yapmış gibi açıyor gösteriyor herşeyi ama bir şok daha.
ben eminönünden ne aldıysam onları getirmiş sadece. Ve aldıklarımı bile doğru düzgün bohça yapamamış. Sandığa hoymuş açıkta kalanları bohçaya sarmış
asıl aldığım bohça setini açmamış bile onuda kutuyla sandığa koymuş. Kendi sağolsun bir tek parça bir şey bile koymamış ne bana ne aileme!!!!
daha da uyuz oldum.
zaten o gün daha bohça açılmadan benim bütün yengelerim falan var demesin mi herkesin içinde benim sana getirdiğim havlular lekelimiydi beğenmedin mi diye.
ben şoklarda tabi. Biz kimseye göstermedik gelenleri sadece getirdiler yaptılar diye anlattık. cevap vermedim annemde dediki yok naftalin kokuyordu biz kullanmadığımız için kızım alışık değil niye beğenmesin falan.
walla bunlar bir kere olacak şeyler azıcık özenilse emek verilse ne olacak sanki. Gerçekten herşey para değil ve çevremde çok görüyorum durumu olmayan insanlar nasıl bohçalar yapıp getiriyorlar. Yazık valla gencecik kızlarız içimizde bırakıp böyle insanlara mahçup ediyorlar ya bizi ne diyeyim bilmiyorum!!!!!!!!

ayy keske bana gelmeze görmesem bişe almasa allahım o günleri görcekmıyım

ayyyy canımmm senı nasıl anlıyorum anlatamam kız bas örtü koymus benım yarısının kenarı var yarısı yok bide bir begenıyo koydugunu ayyy anlatamam yaa bende tek benımki sanıyodum okudukca simdi rahatlarım cok varmıs bunlar dan hehehehehehehehhe

walla bunlardan dolu normal olan kaynalar günümüzde azaldı galiba.
ya insan kendini rezil ediyor bir düşünür dimi gelini sev sevme o ayrı ama kendini küçük düşürme insanlara karşı.
bunların hepsini yazıyorum ama gün olur devran döner. içimde acayip bir öfke var. geçmiyor!!!

demekki sadece benim başıma gelmemiş,çok öfkeliyim sizin gibi...bunlar hayatta birkere olan şeyler,durumun mu yok bari lekeli koyma da kendini rezil etme...eğer gerçekten değer verseler bu şekilde yapmazlardı.ben bunu çıkartıyorum bu davranıştan.

evlenince acısını çıkartıcam ben,nişanlımın hatrına hiçbşy demiyorum...adamına göre muamele...inanın kaynanamı aramıyorum bile nasılsın diye,gerçi hoşş o da birkere aramış değil kızım nasılsın diye,herşey karşılıklıdır...allah büyüktür.

ah canım ahh, ona sorsan şimdi en alasını yaptım der farkında bile değildir emin ol ve ne yaparsan yap bi durup bi düşünmez de senin eksiklerini arar. aramıyorum demişsin ya belki onu bile laf eder kendimden biliyorum hatta bana kayınbabam demişti aramıyorsun beni diye babamların yanında ki her hafta en az 1 sefer ikisi ile de konusurum. boşver takma kafana sen kendini yıprattığınla kalırsın, sadece sen uzulursun ve zamanla nişanlınla olan ilişkine yansır. ama haklısın yerden göge kadar hele hele annen bir laf ettiğinde yerin dibine batmak kadar kötüsü yoktur iyi bilirim. allah hepimize kolaylık versin, bu kaynanaları da ıslah etsin:))

sedacım arkadaslar dogru söyluyor ben evliligimin ilk zamanlarında cok yansıttım bunların yaptıklarını
bosuna yıprattım esımıde kendımıde hepsi unutuldu tabi ben unutmadım ama sen sen ol eger nişanlında iyi biriyse ona yansıtma napsın adam anasını atamıyo satamıyo ha bilsin ama kavga etme
olan size ooluyo onlara hic bişe olmuyo

özellikle annemin arada hatırlatması beni yerin dibine sokuyor,belli etmemeye çalışıyorum yine de sağol canımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…