Nişan Nişan bohçasında gelenler defolu yada lekeliydi...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sedakarakaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
71
1
36
İstanbul
Merhaba kızlar
nişan için görümcemle alışverişe çıktık herşeyi istediğimi aldım onda bir sorun yok.ama bohçaya sonradan konulan tülbentler havlular lekeliydi,defoluydu...annem görünce kızdı doğal olarak.görmediler mi diye düşümeye çalışıyorum aklım almıyor,kendimi çok değersiz hissettim.beyaz tülbentte kocaman leke,havluların ucunda dantel bile yok basit bir güpür ,ipleri çıkmış hep...anneme de belli etmemeye çalışıyorum,insan özenmez mi biraz ya.sizce neden böyle yaptı???? O günden beri kaynanamdan soğudum vee hiç ama hiç sevmiyorum onu:2::2::2::2:

Canım böyle ufak tefek şeyler kafaya takılmamalı bence.Önemli olan nişanlın ve senin mutluluğun.Ayrıca sadece bu olay seni değersiz gördüklerini göstermez ki,sana olan davranışları önemlidir bu konuda.Davranışları da hoş değil diyorsan,bunu da takma derim.Sonuçta bu konularda sorun yaşan sadece sen değilsin,biraz anlayışlı olup ilişkini sorunsuzca devam ettirmeyi öğrenmelisin.Nişanlının ailesini sevmek zorunda değilsin,onlar da seni sevmek zorunda değiller.Yeter ki aranızda saygı olsun,mesafeli ve yerine göre davranırsın olur biter

Son düzenleme:
Hiç yakın davranmıyolar,isterdim ki içten davransın yüzüme gülsün....çok hayal kurmuşum çokkkkk.....nişan elbisem açıkmış güyaaa annemi çekti kenara kapatacakmışızz...bide kendi evinde diyo bunu patavatsıza bak...çok düştü gözümden anlatamam.

Söz ettiğin konuda birçok aile hassas davranır.İnsanın kendi istediğini yapabilmesi,böyle güzel şeyleri hayal ettiği şekilde yaşayabilmesi elbette ki çok güzel ama bunun gibi sorunların seni ve ilişkinizi yıpratmasından daha mı önemli sence?Biraz anlayışlı olup orta yolu bulmaya çalışabilirsin nişanlının ailesiyle.Mesela nişanlık konusunda nezaketen de olsa fikirlerini alsan,o gün bu sorunu yaşamamış olurdun.Belki onların istediği tarzda ve senin de beğenebileceğin birşey bulabilirdin ve tadınız kaçmamış olurdu

elbiseyi nişanlımla aldık zaten,o kadar sordum açıkmı diye...o da sen beğenmişsin açık değil alalım dedi....sonuç:nişanda şal kavgası...kaynanam takıyo,annem açıyo burnumdan geldi arada kaldım...

Zaten sen de söylüyorsun,açık mı dediğinde sen beğenmişsin demiş.Demek ki açık olduğunu düşünse ya da ailesinin sorun yaratacağını düşünse bile seni kırmamak adına onay vermiş.Kayınvalidenle anlaşamayabilirsin,sevmiyor olabilirsin ama böyle konularda onların fikrini almak hem sonradan sorun yaşamamayı hem de onları memnun etmemeyi sağlar.Ayrıca söylediklerine göre nişanlın sana ve fikirlerine çok değer veriyor,bu da sevgisinden kaynaklanıyor olsa gerek.O zaman sen de böyle şeyleri büyüterek ona yansıtmamalısın

ben zaten birşey yansıtmadığım için buraya yazıyorum ki rahatlıyım :) bohçada koydukları eşyaların lekeli olması beni çok ama çokk kırdı.hadi nişan geldi geçti...içimde kaldı işte...temmuzda düğünüm var

İnşallah her iki taraf da daha anlayışlı ve hoşgörülü olur da düğünde bir tatsızlık yaşamazsınız.Mutluluklar...

nasi takmasın böle seylere yaa ... valla sadece kocayla evlenılmıyo bütün sülaleyle evlenıyosun
aynısı benım basımada geldi kadının verdigi herseyde leke yada defo vardı o zamnlar bende cok fazla takmamısdım yinede cok utandım hele annem hala söyluyo bohcayı ....
simdide aynı verdigi hersey yarım yamalak acayıp küf kokuyo ve özensiz
cekecegın var canım simdiden hayırlı olsun ben delirmek üzereyim allah sana yardım etsin...
simdi hamileyim cocuga bi yelekler verdi yaptı yani anlatmakla olmaz yaşamak lazım
adi ipler renkleri tuaf tuaf azı burnu kaymıs amann öle işde.

kimse beni anlamıyo işte.nişan bohçasıdır bu biraz özenmek lazım.annem söyleyince susturmaya çalışıyorum...tülbent leke içindeydi hiç mi dikkat etmedi...havlular en adisindendi... O bohçayı gördükten sonra kadına verdiğim değerde bohçayla birlikte yok oldu açıkçası...

cnm seni anlayabiliyorum..insanın zoruna gidiyor..benmde nişan bohçamda eksikliklerim vardı 1-2 tane yelek konur yoktu..2tane havlu koymuş taaa allh bilir ne zamanın bitanesini ters dikmiş düşün ne kadar özenli ,nası istekli..biz ne yaptık bohça görmeye gelirler diye açıklarını kapatalım utandığımıza benm çeyizimdeki yelekleri koyduk..Kendini bilmiyorr bu tür insanlar..Hala da çekiyoruzz gamsızlığını,umursamazlığını çok zorr çookk..ama üzülme cnm umarım bundan sonrası iyi olurrr

valla işlerine gelince kaliteyi iyi güzeli öle bi biliyolar ki
sahsen ben utanırım öle boohca yapmayada vermeyede
madem elinde yok yada durumun yok almaya deki bohca yapılmasın
sade gelinle damada yapılsın yani bi gelinede dogru düzgün 2 parca sey koyulmuyomu

Haklısın canım, yokluk farklı bişey,elinde olmaz ama elindekinin iyisini götürürsün. Ama bunlarınki sandık lekesi olmuş, belliki kızının yada kendisinin sandıktaki eskilerini getirmiş, hoş olmamış. Görgüsüzlüğün yanında düşüncesizlermiş. Hani görürler, ayıp olur felan dememişler. Bende böyle şeylere önem veririm, inşallah benim başıma gelmez canım. Şu saatten sonra bişey yapamazsında, getirmişler artık, ama yeri geldimi taşı yerine koy ki, getirdiklerini beğenmediğini, ayıp ettiklerini anlasınlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
bence haklısın canım ben de olsam gerçekten çok üzülürdüm ama allahtan yaşamadım böyle birşey
ama şu kıyafetin açık olması konusunda da haklısın açık bile bulsa erkek tarafı olarak konuşmamalıydı kayınvaliden yanlış yapmış

bence haklısın canım ben de olsam gerçekten çok üzülürdüm ama allahtan yaşamadım böyle birşey
ama şu kıyafetin açık olması konusunda da haklısın açık bile bulsa erkek tarafı olarak konuşmamalıydı kayınvaliden yanlış yapmış

sadece gelin ve damat bohçası yapıldı.ailelere de değil...bizde utansın diye herşeyin en iyisini havluların en güzelini koyduk ama nerdeee...sanmıyorum utanacağını.ama bu bohçada yaptığını hiç unutmuycam çok kırıldım.

bakın şimdi canlarım 4 yıllık evli olan ben ne doğru düzgün bohça gördüm ne kaynanamdan annelik nede bebeğime 1tk elbise bırakın onu bunu doğumuma bile 8 saat sonra geldi kaldıki kendisi üst katımda oturur sadede geleyim benim için zamanında çookk önemliydi ne hayalimdeki kayınvalide ne grümce profilinin yanından bile geçmiyolar sağ olsunlar ammmaaa artık hiççç takmıyorum çünkü sonu yok eşimin desteği hep yanımda ailesinin ne olduğunuda bildiği için birlikte hiçbirşey yapmayız asla dışarı onlarla çıkmayız mümkün olduğunca seviyeliyiz ne oldu bohça kötü vs düğün oldumu oldu bebek oldumu oldu onlar olsada hoş olmasada hiçbirşey için tadınızı bozmayın kapını kapadımı herkes dışarda kalıyo
elbise açıklığına gelince sağ olsunlar bizimkiler bişeycik yapmadılar düğün solanu parasına kadar biz odedik ama hiçbirşeyede karışmadılar karışamadılar uzun lafın kısası eşinde biterrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…