Size bağlı bı durum Nisan ve düğün olarak ayrı alışveriş yapılacaksa alacaklarınızi bölebilirsiniz. Bildiğim kadariyla tülbent,patik,yelek, lif, havlu, seccade, kozmetik standart oluyor zaten. ekstra geline ic ve dış giyim normal kıyafet atıyorum pantolon gömlek tunik gibi.. çanta, ayakkabı, terlik, sandık ( ben istememiştim sandık yerine valiz almışlardı) pike takımı,nevresim takımı, yatak örtüsü, battaniye. Seccade setleri var gelinler için ya da namaz elbiseleri oluyor öylede alabilirsiniz. Bazıları epilator bile alıyor.
Aklıma gelenler bunlar ama hepsi şart değil karşı tarafin anlayışına da bağlı gücünüzün yettiği kadarını alabilirsiniz şu olmadan olmaz bu olmadan olmaz gibi bı şart yok önemli olan kıymet vermiş olmanız maksat gönülleri hoş etmek.
Bu arada gelinin anne baba kardeş ve aile büyüklerine birer parçada olsa biseyler alınıyor bizde herkeste bu şekilde mi bilemiyorum. ( Takım elbise, yelek, gömlek, tunik, corap, tülbent, seccade, lif gibi .. ) siz düğün alisverisini ayrı yapacaksanız bunları o zaman yapacaksiniz muhtemelen. Bizde nişan ve düğün alışverişi bir olmuştu o yüzden hepsi birden yapılmıştı.