• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan bohçası için yardım:(:(..

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

limongirl

Guru
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2009
360
0
316
İstanbul
merhaba arkadaşlaar bizde sadece nişanda damada bohça yapılıyor yani bütyükelrind ediğine göre anne ve babasına görümce elti falan düğünde dediler sizlerdede böyle olanlar varmı?..birde elti ve görümceye giden bohçalara neler koyuluyor?.yardımcı olablirseniz sevinirim biraz canım sıkılıyor:((..bilmiyorumkismile

nişanı kız tarafı yapıyoo... kaynana elti görümce boş bunlar... yapma. sadece nişanlına yap onlarda sana yapsın. sorarlarsa bizde adet böyle de... ıvır zıvır bir sürü para tutuyor... onlara harcayacağın parayla bir eksiğini alırsın...

zaten evlenince seni yemeğe çağıracaklar o zaman götür bohçayı 2 sefer masraf etme...

çok almak istiyorum dersen.... iç çamaşırı, çetik, çember, gömlek al yeter....

Son düzenleme:
ben de sfi'ya katılıyorum
artık evlenmek dünya masraf
anneleriniz konuşsun bir sürü kişiye yapacağınıza sen nişanlına nişanlın sana biraz daha kaliteli ya da bir kaç parça daha fazla şey alırsınız.

aslında bende şimdi yapmak istemiyorum zaten ama diyorlarki ilerde onlardan ailene gelirse laf falan olur diye hiç sevmiyorum böyle şeyi yaaaa:(:(.. artık öyle yapacağım annemde öyle dedi zaten düğünde ailesine yapılır adetimiz böyle diye teşekkür ederim sizleree :):)..birşey daha sormak istiyorum nişanlım için koyacağım şeylerden birer adet koysam yeterli olurmu yoksa daha fabilmiyorumkismilezlamı..?

evet canım düğünde diğer aile üyelerine ufak bişeyler alırsın çok masraf yapma ...
kendi çeyizini ve evini yapmaya daha çok para ayır derim ben
nişan bohçanda da alacağın şeylere bağlı gerçi ama birer tane yeter tabii

Cnm biz nisanda yaptik dugunde bohca yapmiycaz.nisanlin haricindeki aile uyelerini saymak icin yapiliyor bohca gorumcenede kayinvalidene falan bluz corap terlik havlu birde fular koyabilirsin bunlar su olur bi olur diye birsey yok icinden ne geliyorsa onlari koy hayirlisi olsun cnm

teşekkürler canım hepimiz için hayırlısı olsun bu işer biraz karışık ama çook heyecanlı kalbim küt küt 25 nisan da nişanım var:):)..yardımcı olmaya çalışanlar bütün arkadaşlra teşkkür ediyorum:)

ben de 20 nisan'da nişanlanıyorum kızlar. hep beraber nişan alışverişine çıktık. sözlüme çorap, gömlek kravat, şortlu takım pijama, günlük takım pijama, 2 boxer, 2 atlet, ropdöşambr+ipek pijama, havlu ve terlik aldık. bir de alyansını aldık.

traş malzemeleri vs. konuşulmadı hiç.

çamaşır vs. ten lingerie'den alındı, az buz da tutmadı; tabi bana alınan çamaşılar da iki katı tuttu onunkinin nerdeyse. 460 lira sırf çamaşırlar, pijamalar. ondan başka gömlek-kravat sarar'dan yanılmıyorsam (çok mağazaya girdik çıktık çünkü) terlik ceyo'dan alındı.

sizce başka ne ekleyebilirim damat bohçasına, fiyatı uygun olsun yalnız. kayınpederim yok, kayınvalideme yemeni, seccade, havlu, eteklik kumaş, atlet, triko bir hırka, patik ve çorap koymayı düşünüyoruz. yeterli mi sizce?

Son düzenleme:
ben de 20 nisan'da nişanlanıyorum kızlar. hep beraber nişan alışverişine çıktık. sözlüme çorap, gömlek kravat, şortlu takım pijama, günlük takım pijama, 2 boxer, 2 atlet, ropdöşambr+ipek pijama, havlu ve terlik aldık. bir de alyansını aldık.

traş malzemeleri vs. konuşulmadı hiç.

çamaşır vs. ten lingerie'den alındı, az buz da tutmadı; tabi bana alınan çamaşılar da iki katı tuttu onunkinin nerdeyse. 460 lira sırf çamaşırlar, pijamalar. ondan başka gömlek-kravat sarar'dan yanılmıyorsam (çok mağazaya girdik çıktık çünkü) terlik ceyo'dan alındı.

sizce başka ne ekleyebilirim damat bohçasına, fiyatı uygun olsun yalnız. kayınpederim yok, kayınvalideme yemeni, seccade, havlu, eteklik kumaş, atlet, triko bir hırka, patik ve çorap koymayı düşünüyoruz. yeterli mi sizce?

Ben soruyordum ama senin aldıkların yeterli bence canım baya almışsın daha ne olsun yani:):)..başka bir şey yok sanırım damat bohçan için bende tamamlamaya çalışyorum damat havlusu lif falan da koyarsın bilirisn zaten birde yaparsan traş seti kozmetik ürünlerinden canım sanırım:) benim aklımda var bir çok şey ama bende nasıl verlir kime verlilr aklım karıştı biraz..:) ama sadece nişanlıma yapacağım şimdi düğünde ailesine annem bizde adet böyle dedi vallaakaydirigubbakcemile3

ben bu ay sonu tamamen bohça derdinden kurtuluyorum anasına bacısına hepiciğine yaptım valla üzerimden büyük bir yük kalkmış gibiyim... darısı başınıza

benim de 24 nisan da nişanım var. kayınalidem sadece çocuklara aalım dedi. büyük bir dertten kurtulduk doğrusu.. bana kıyafet ayakkabı çanta takı seti saat aldılar. biz de ona takım ayakkabı saat pijama cüzdan aldık. çok iyi oldu.. tavsiyem bohça konusunu aileler halletsin yapmamayalım desin.
sevgiler

ben bu ay sonu tamamen bohça derdinden kurtuluyorum anasına bacısına hepiciğine yaptım valla üzerimden büyük bir yük kalkmış gibiyim... darısı başınıza

Hayırlısı olsun canım yaa ne güzel bnmde cnm sıkılıyordu o konuda ma sadece damada yapacağız :(.. düğündede diğerlerine sende düğünde yapmayacaksın heralde değilmi?

benim de 24 nisan da nişanım var. kayınalidem sadece çocuklara aalım dedi. büyük bir dertten kurtulduk doğrusu.. bana kıyafet ayakkabı çanta takı seti saat aldılar. biz de ona takım ayakkabı saat pijama cüzdan aldık. çok iyi oldu.. tavsiyem bohça konusunu aileler halletsin yapmamayalım desin.
sevgiler[/

Canım seninde hayırlı olsun bizde yaptık geçen alışveriş bir iki eksiğim kaldı bende büyüklere bırtaktım zaten canım sıkılıyordu eltime görümcemede yapacağım diye ama annem sadecedamada düğünde onlara dedi ve öyle geçtim bakalım :) saat nişandamı alınıyor cnm yaa ben onu düşünmedim birde aldıklarından birer tanemi koydun mesela çamaşır vs.

Back