• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Nişan Bohçanız Ne Kadar Tuttu ????

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
merhaba kızlar..

Eylülün 10 u yada 24 ünde bende nişanlanıyorum ama bizim iş biraz çorba olduğu için düzenli nişan serüvenlerinizi okurken imreniyorum.

Sözlüm ingilterede yaşıo. kayınvalidem izmirde. ben istanbulda. nişan da ist.da olcak tabi. ama eşim yokken bohçayı napiiim nasılsa kullanmicam dedim. annem olsun olsun bohça nişanın anlamı dedi.. kayın validem nasılsa ayrısınız isterseniz düğün bohçası yaparız dedi. nişanda yapsak da ayrı şehirler sebebiyle ikiside aynı gün verilicek gibi. yada onlar bana getiricek. biz nişandan sonra izmire. izmire gitsek de aşkım olmicak orda.. ben gitmesem annemler gitse :77:

biz nişandan bi kaç ay sonra nikah ve seneye mayıs gibi de düğün yapıcaz nasipse.. sizce bohça yapmalı mıyım ?

Canım öncelikle hayırlı olsun, gözün aydınn :71:
Bohça yapmaya karar verdiyseniz bence nişanda yapın onlar ist. geldiklerinde verirler, eğer sizinkide hazırsa sende onlara verirsin, yada izmirdeki yerlerinide bir görelim bahanesiyle nişandan sonra gidip verirsiniz. Bence sende görmediysen sende git derim. Düğünde ayrı telaşların olcak bohçayllamı uğraşıcam dersin. Şimdi yapmak hep daha eğlenceli hem daha çabuk vakit geçirice olurr.:54:

Bizdede bu işler ayrıntılı yapılıyormuş annemin söylediğine göre..
Biz Eşime Annesine Babasına Anneannesine Dedesine Babaannesine Kız Kardeşine bohça hazırladık anneme kalsa daha da sülaleye açılacakdıda dur dedim artık..
Ne kadara mal oldu hiç bilmiyorum ama şimdi olsaydı o kadar abartmasına izin vermezdim gerçekten..

Eşime
Pierre cardinden 2 takım iç çamaşırı
Pierre cardinden Pijama takımı
Adidastan eşohman takımı
Damattan Pamuk Saten Ropteşambır Takımı
Philipsten suda çalışabilen traş makinesi
Casio dan kendi beğendiği bir kol saati
Traş losyonu parfümü diş macunu diş fırçası vs..
Sarardan Damatlık
Pierre cardinden kravat
Pierre cardinden Kışlık kazağı
Merserizesi
Ramseyden istediği 2 adet Gömleği
Hotiçten istediği ayakkabısı kemeri
Ramseyden 2 adet çorabı
Saten seccadesi tesbihi takkesi
Deri terliği
İyneoyalı Havlusu
Günlük havlusu
Bornozu

sorma canıım hiç sorma eşime yapılana hiç acımıyorumda işte diğerlerini niye bu kadar abarttı annem diye hep kızıyorum kendi kendime 2 senedir..

Annesi babası dedesi anneannesi babaannesi dedesi kız kardeşlerine aşağıda yazdıklarımızın hepsini koymuştu annem sonuç mu pazardan alınan annemin babamın asla giymiyeceği şuan eve kalabalık olarak hala paketlerinde duran şeyler..
böyle şeyler önceden konuşulmalı kızlar bednen size tavsiye yoksa sonu hüsranla bitiyor annemin tek kızıyım bir daha damatdan gelen bir dürü olmayacak keşke hiç vermeselerdi en azından hiç koymadı derdik.. bizim onlara yaptığımız bohçanın hesabını yapamıyorum onların yaptıklarını yapabiliyorum anneme babama 2 kardeşime anneanneme 400 mü desem yoksa daha az mı bilemedim =) pazar malı işte
annenizin hevesi yoksa ailelere koymayı hiç düşünmeyin derim benim annemin hevesi kursağında kaldı çok mahcubum anneme bu konuda=(

İç çamaşırı takımı
Kışlık Perlinadan içli dışlın erkeklere pier cardinden
iyneoyalı havlu
bayanların hepsine oyalı yazma
pijama takımı
Kaliteli bir eşarp
Flar
ince kilotlu çorap
örgü şal (bayanların hepsine annem ördürmüştü)
yaşlılara ayrıca yelek
elbiselik kumaş
pantolonluk kumaş

Canım ne güzel hazırlanmışsınız özenli birşekilde annende çok hevesle isteyerek yapmış çok şanslısın, bence en iyisinini yapmışsınız sonuçta annenin bir hayali gerçekleşti, karşı tarafın getirdikleride onalrın hevesini gösterir.
Bişeyler farklı olmak zorunda yoksa aynısını al aynısını ver değiştokuş oluyor. Hayırlı olsun canım aldılarınızı güzel günlerde kullanın inş. :16:

Canım öncelikle hayırlı olsun, gözün aydınn :71:
Bohça yapmaya karar verdiyseniz bence nişanda yapın onlar ist. geldiklerinde verirler, eğer sizinkide hazırsa sende onlara verirsin, yada izmirdeki yerlerinide bir görelim bahanesiyle nişandan sonra gidip verirsiniz. Bence sende görmediysen sende git derim. Düğünde ayrı telaşların olcak bohçayllamı uğraşıcam dersin. Şimdi yapmak hep daha eğlenceli hem daha çabuk vakit geçirice olurr.:54:

yok ben de izmirde yaşıyordum. yeni geldim istanbula evlenmeden ailemle biraz zaman geçirmek için :16: ben onun ailesiyle sürekli görüştüm yemekler yeni yıl toplanması bayramlar vs vs :77: ama annemler için sonradan bi gitmek ii olabilir. yine de bilmiorum daha hiçbişey hazır değil. en güzeli para hazırlayıp ağustos sonu pat die almak herşeyi :79: ben daha elbiseme bile karar veremedim.:26:

yok ben de izmirde yaşıyordum. yeni geldim istanbula evlenmeden ailemle biraz zaman geçirmek için :16: ben onun ailesiyle sürekli görüştüm yemekler yeni yıl toplanması bayramlar vs vs :77: ama annemler için sonradan bi gitmek ii olabilir. yine de bilmiorum daha hiçbişey hazır değil. en güzeli para hazırlayıp ağustos sonu pat die almak herşeyi :79: ben daha elbiseme bile karar veremedim.:26:

Hmm anladım cnm bohça yaparsanız yine annenlerle beraber gidebilirsin.
Ama bence önce elbiseni hallettt :1: çünkü inan kendine hiç bişeyi yakıştıramıyorsun, herşeyin özel olmasını istiyorsun. Ben mesela bir elbise almıştım aylaröncesi sonra sözüme 1 hafta kala başka bişi buldum onu alıp giydim:1:

Hmm anladım cnm bohça yaparsanız yine annenlerle beraber gidebilirsin.
Ama bence önce elbiseni hallettt :1: çünkü inan kendine hiç bişeyi yakıştıramıyorsun, herşeyin özel olmasını istiyorsun. Ben mesela bir elbise almıştım aylaröncesi sonra sözüme 1 hafta kala başka bişi buldum onu alıp giydim:1:

:1: hehe evet çok seçenek oluo aklında ama bende deli gibi geziorum bakıorum.. sözümde de bi kaç haftasonu aramıştım. sonra bi gece 11 de eve giderken kepenk indiren bi dükkana girdim ve alıp çıktım :53: inanamamıştım :1: şimdi nişanda da öyle olcak gibi gelio. sanki özel dikim moda evleri bi sürü yer bakıcam. ama sonunda girdiğim bi mağazadan alıp çıkıcam :32:

Faydalı bır topık olmuş...
Danısmak ıstedıgım bır sey var...
Bız nısanlanırken aıle arasında yaptık, alısverıse cıktıgımızda da bohca olayına gırmedık, kıyafetlerımızı ıc camasırları falan aldık sonra da herkes posetlerını aldı eve gıttı, cok da huzurlu olduk bu sekılde...
Ekımde düğünüm var...
Şimdi aklıma takıldı benım düğün zamanı neler yapılır pekı, boyle bohca tarzında seyler olur mu?
Mesela ben nısanlıma 6şar tane atlet, iç çamasırı, corap, terlik, traş sonrası losyonları, roll on aldım...
Pijama takımı aldım...
Ama bunlar bende duruyor...
Çeyizle beraber evımıze gotururum dıye dusundum...
Mantıklı mıdır ki bilemedim şimdi...

Faydalı bır topık olmuş...
Danısmak ıstedıgım bır sey var...
Bız nısanlanırken aıle arasında yaptık, alısverıse cıktıgımızda da bohca olayına gırmedık, kıyafetlerımızı ıc camasırları falan aldık sonra da herkes posetlerını aldı eve gıttı, cok da huzurlu olduk bu sekılde...
Ekımde düğünüm var...
Şimdi aklıma takıldı benım düğün zamanı neler yapılır pekı, boyle bohca tarzında seyler olur mu?
Mesela ben nısanlıma 6şar tane atlet, iç çamasırı, corap, terlik, traş sonrası losyonları, roll on aldım...
Pijama takımı aldım...
Ama bunlar bende duruyor...
Çeyizle beraber evımıze gotururum dıye dusundum...
Mantıklı mıdır ki bilemedim şimdi...

Canım öncelikle hayırlı olsun:16: Anladığım kadarıyla nişanda alışverişe çıktınız fakat gelen giden bişi olmadı herkesin aldıkalrı kendinde. O zaman aldıkalrını bir bohça yapıp çeyizin evine serildiğinde bohçanıda yatak odasının bir yerine koycaksın. Kayın validene kayınpederinede bohça vericekten düğünden sonra el öpmeye giderken götüreceksin.
Canım bide almadıysa bohçanda seccade, tesbih o tarz şeyleride eklersin.
Bizde misal bohça yapıcağız ben herkesin bohçasını nişanda vericem, ayrıyeten düğün zamanıda adettir hem kendime hem nişanlıma 10 çift çamaşır, çorap alıcam. Onun dışında da başka bişey yapılmıyor, umarım yardımcı olabilmişimdir.:54:

Canım öncelikle hayırlı olsun:16: Anladığım kadarıyla nişanda alışverişe çıktınız fakat gelen giden bişi olmadı herkesin aldıkalrı kendinde. O zaman aldıkalrını bir bohça yapıp çeyizin evine serildiğinde bohçanıda yatak odasının bir yerine koycaksın. Kayın validene kayınpederinede bohça vericekten düğünden sonra el öpmeye giderken götüreceksin.
Canım bide almadıysa bohçanda seccade, tesbih o tarz şeyleride eklersin.
Bizde misal bohça yapıcağız ben herkesin bohçasını nişanda vericem, ayrıyeten düğün zamanıda adettir hem kendime hem nişanlıma 10 çift çamaşır, çorap alıcam. Onun dışında da başka bişey yapılmıyor, umarım yardımcı olabilmişimdir.:54:

İlginiz için teşekkür ederim...
Ben tayıncıyım, sehır dısına gelın gıdecegım ve orada kımsemız olmayacak, el opme falan da olmayacak gıbı gozukuyor :D
Ay ay ne zor yahu bu ısler, kafam ıyıce karıstı zaman yaklastıkca...
Ceyız bıle sermeyecem ben dusunun...

Allah sızın de yardımcınız olsun galıba hıc gırmıycez bohca olayına ya bakalım artık ...

İlginiz için teşekkür ederim...
Ben tayıncıyım, sehır dısına gelın gıdecegım ve orada kımsemız olmayacak, el opme falan da olmayacak gıbı gozukuyor :D
Ay ay ne zor yahu bu ısler, kafam ıyıce karıstı zaman yaklastıkca...
Ceyız bıle sermeyecem ben dusunun...

Allah sızın de yardımcınız olsun galıba hıc gırmıycez bohca olayına ya bakalım artık ...

Bohça işine girmezsenizz işlerr daha kolay olur tabi, anlaştıktan sonraa herşey yolunda gider, hayırlısı olsun cnm:16:

illaki pierre cardin olacak diye birşeymi var daha hesaplı ve kaliteli ürünlerde bulunabilir diye düşünüyorum alınmayacak gibi değil istenirse alınır marka diye ama 3 kuruşa 5 kuruş vermenin anlamı yok benm yaşadığım yerde bir paket yapmışlar içinde sadece bu ürünün gömleği pijaması terliği boxerı terliği gibi bir kaç ürün var 500 600 tl gibi bişeydi değmez yani daha fazla veririm herşeyini içime sinerek beğenerek alırım bir marka yazısına o kadar para vermem benim düşüncem bu yönde zaten biz kızlar herşeyi ince detayına kadar inceliyoruz erkekler bizim kadar düşünmüyo herkese mutluluklar :15:

Kızlarr bende bohçaa almaya başladımmm harcadıkalrımı sayımm

traş takımına 100 tl
Saten pijama takımı+penye pijama takımı+pierre cardin iç çamaşır takımı+traş kutusu 220
Diğer akrabalara yapılcak bohça+çorap + bohça süs malzemeleri+iç çamaşırları için 180
Kayın valide pike 300
Damat bohça sarma 60

Yani şimdiye kadar 860 harcamışım :37:
Daha ortada bişi yokk
takım elbise
Terlik
Ayakkabı
Gömlek
Kemer cüzdan seti
Alınacakkkk :53:

Son düzenleme:
Kızlarr bende bohçaa almaya başladımmm harcadıkalrımı sayımm

traş takımına 100 tl
Saten pijama takımı+penye pijama takımı+pierre cardin iç çamaşır takımı+traş kutusu 220
Diğer akrabalara yapılcak bohça+çorap + bohça süs malzemeleri+iç çamaşırları için 180
Kayın valide pike 300
Damat bohça sarma 60

Yani şimdiye kadar 860 harcamışım :37:
Daha ortada bişi yokk
takım elbise
Terlik
Ayakkabı
Gömlek
Kemer cüzdan seti
Alınacakkkk :53:

canım allah hepımıze guç versın valla. benım bohcanında senden asagı kalır bı yanı olmucak sanırım. korkuyorum cok

Valla çiğdemim ben hiç bu kadar tutcağını tahmin etmemiştimm iyiki smzle nişan arası uzun olmuş yetişmezdi hiç bişeyy:26:

Valla çiğdemim ben hiç bu kadar tutcağını tahmin etmemiştimm iyiki smzle nişan arası uzun olmuş yetişmezdi hiç bişeyy:26:

valla canım benım soz olalı tam bı sene oldu nısana da 5 ay falan var( bızım arası baya baya uzun oldu ) ama ınan ortada dogru durust bısı yok. artık ramazan bayramından sonra kosturmaca baslıcak sanırım

valla canım benım soz olalı tam bı sene oldu nısana da 5 ay falan var( bızım arası baya baya uzun oldu ) ama ınan ortada dogru durust bısı yok. artık ramazan bayramından sonra kosturmaca baslıcak sanırım

Ooo sen bayağıı sözlü kaldın o zaman desenee, bizim söz düğün arası bir senee herkess uzun uzun diyee söylüyorr, bizde düşünmeye başlamıştıkk artık erkenmi yapsak diyeee :))
Amaa maddiyat herşeyy, bide herşeyin iyisi güzeli olsun diye uğraşıyoruz e öyle oluncada biraz zamana yaymak gerekirrr, Allahhım yardımcımızz olsunnnn:16:

Kıslarr bohçamaa böylee bir tarak seti aldırdım, ben çok beğendim görür görmez aldım bilmiyorum siz beğenirmisinizz.
Normal klasik kullanmıycağım ayna tarak seti almaktansa bunu tercih ettim içinde aynası kullanabileceğim taraklar tokası herşeyyi varr,
renk olarak bunun koyusu aynısını bulamadım ama benim aldığımda bir tarak daha fazla ve içinde başka aksesuarlarıda vardııı

1673.bmp

Canım güle güle kullan inşallah :nazar: ben beğendim. Alışverişe çıktığınızda kayınvalideniz ek tek alıomu yoksa soruo mu ne istiosun die ? Çok garip gelio bana bayram geldi hadi çocuk sevindirelim der gibi bak kızım ne istiosan al :81: Utanmamam gerek sanki ama bilmem. bunu da istiom şunu da bu da bu da alın onu bana :9:

Çoğusunaa garip geliyorr, çalışan bir bayansanızz şimdiye kadar eksiklerinizi kendiniz aldıysanızz, ttutp bohçayı hepbirliktee almanızz size garip gelebilirr.
Ama biz türküz ve adetlerimiz böylee, herkes adetlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor, bunda garipsenecek pekte bişey yok eğer istemezseniz karşılıklı anlaşırsınızz.
Ben alışverişimde büyük zevk duydum kimse karışmadı herşeye sözlümle karar verdik aldık annalerimizde yanımızdaydılar bana bunu alın şunu alında demedim. Bohçalık satan bir dükkana girdiğinizde sizin önünüze herşeyi döküyolar sizz zevkinize göre beğeniyosunuz. He beğenmezseniz başka yerden bakarız dersiniz, başka yerden alınır.

Back