• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan bitti peki dert bitti mi düğüne kadar sıra da neler var

keeper

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2009
339
3
96
45
İstanbul
Arkadaşlar geçen pazar evde olacağı için çok endişe ettiğim ancak çok iyi geçen nişanımın ardından yeni sorular birikmeye başladı aklımda, peki sıra da ne var ? düğüne kadar yapılması gereken adetler neler ?

ay valla benimde nişanım 20 gün önce oldu ama artık bitti yani ne adeti adet felan yok artık hımmm tek adet kına gecesidir düğünden önce ki bende onu yapmicam

arkadaşlarınla küçük bi kına yap bari revindell güzel olur kendi aranızda eğlenirsiniz kaynana falan karıştırmazsın hem hevesin kalmaz

keşke her sey nişan kadar kolay olsa canım.ama asıl şeyler nişandan sonra yapılması gerekenler alıncaklar ev esya nikah dügün kına derken bir sürü sey düşünmek zorunda kalıyorsun

canım öncelikle düğün tarihin belliyse yapacaklarını ve özellikle de alacaklarını sıraya koyup bütçe çıkarmalısın hem ailenle hem nişanlınla... sonra evi ne zaman tutcan, ne alcan, gelinlik, provalar, perdeler, eşyalar, balayı, davetiye...
oo benm 1 ay var hala bişeyler çıkıyo...
allah cümleten kolaylık versin...

arkadaşlarınla küçük bi kına yap bari revindell güzel olur kendi aranızda eğlenirsiniz kaynana falan karıştırmazsın hem hevesin kalmaz

canım problem o zaten benim hevesim yok kına işine felan, oynamayı felanda sevmem yani o yüzden hiççç yapasım yok :dilcikar:

bitermi hiç hazırlıklar adetler pek bişey kalmıyo kına gecesine kadar ama alıcanaklarla ayrı uğraş iş yeriyle ayrı birde sadece pazar izniniz varsa kızlar ben gibi geceleri rüyalarınızı perdeciler halıcılar pikocular süsler:D:D biraz geniş olmak gerekiyo herşeyi ince elediğimizden sanırım hazırlıklara bu kadar kapılıyoruz..

flamekiss e kesinlikle katılıyorum en zor neyse ondan başlamak lazım birde bütçeyi iyi dengelemek lazım

3 gün önce nişanı atlattım üzerimden büyük bi yük kalkmıştı
ama şimdi fikirlerim değişmeye başladı akannehir

12 haziranda nişanlandımmmm

en yakın arkadaşımda 19 haziranda nişanlandı. sizin gibi kavga ediyorlardı yüzükler atıldı ilk 1 hafta içinde

ama şimdi çok iyiler. bence sende arkadaşım gibi nişan stresine girmişsin. her şeyi büyütmeyin derim

bende sözlüyüm ve annem çok masraf olacak diye nişan yapmayalım diyor bende çok istiyorum oda kızım fazladan takı takarım ilerde bir işine yarar diyor ama ben istiyorum ya ne kadara mal oldu kızlar annemi ikna etmem lazım gerçi daha asker benim ki ama ne yapacağımı bilmiyorum ya

canım benim ufak tefekleri saymazsak
damat bohcasıyla beraber 3000TL ye maloldu
50 kişilik yemekli (ama mekan sahibi tanıdıktı)

ben öyle yemekli fln istemiyorum of bikere yaşayacğım hep içimde bir heves olarak mı kalsın diyorum yok anlamıyor zaten nişan olmasada boğçalr düğünde yine yapılmayacak mı anlamadım ki ya herşey yapılmıyor mu yine düğün zamanı

kızlar benimde 24dünde nişanım oldu evde güzel oluyacagını sanmıstım ama herşey içimize sindi evde olmasına ragmen cok masraf oluyo ve stresi bitiriyo insanı ama ömründe bi kez oluyo
cnm aile arasında küçük bişey yapabilirsiniz hem içinde kalmaz hemde çok acılmamıs olursunuz herşey gönlünce olsun cok zor şeyler dügüne 1 yıl var daha benim nişan alısverişi okadar bunalttıki alısverişi seven ben magazalara dönüp bakmak istemiyorum:)

kıslar benim de bu hafta sonu kınam olacak, bekle bekle derken günüm geldi çattı,
nişan için bütçe sormuşsun wbluebluew, valla benm nişanım baya şahşa'lı oldu ama istenirse çok daha uyguna da gelebilir, biz mesela nişan alışverişinde öyle bohçaydı karşılıklı herşeyi yapmaydı filan bunlara girmedik, sonuçta karşılıklı anlaşmaya bağlı, istemedim ben de, çünkü mesafe uzaktı, onun yerine ailem takılara ağırlık verdi bizde düğün gibi takı takıldı, ama bu da şart değil ki, senn içine sinmesi önemli, aile arasında yapın, sonra yakın arkadaşlarla bi yerlere gidin, eğlenin, bu da olabilir, ama o gün senn için özel olmuş olur, yani kıyafetiniz alınır, saçın başın yapılır, evde de bi kaç küçük ikram.. yani içnde kalmasın insan bu tarz yapılmayan şeyleri ömür b oyu hatırlıyo, mesela yan komşumuz var, 4 yıllık evli, benm nişanımdan sonra her gelmede ddi bana'keşke zamanında ben de yapsaydım çok pişmanım' diye, o yüzden boşver hayatım annen 1 tane bilezik az yapsın sana, gençliğimiz bir daha gelmiyecek geriye, herkes zevkini yaparken bakmak hiç güzel oluyo:(( allah gönlüne göre versin ve içine sindirsin inşallah...

kıslar benim de bu hafta sonu kınam olacak, bekle bekle derken günüm geldi çattı,
nişan için bütçe sormuşsun wbluebluew, valla benm nişanım baya şahşa'lı oldu ama istenirse çok daha uyguna da gelebilir, biz mesela nişan alışverişinde öyle bohçaydı karşılıklı herşeyi yapmaydı filan bunlara girmedik, sonuçta karşılıklı anlaşmaya bağlı, istemedim ben de, çünkü mesafe uzaktı, onun yerine ailem takılara ağırlık verdi bizde düğün gibi takı takıldı, ama bu da şart değil ki, senn içine sinmesi önemli, aile arasında yapın, sonra yakın arkadaşlarla bi yerlere gidin, eğlenin, bu da olabilir, ama o gün senn için özel olmuş olur, yani kıyafetiniz alınır, saçın başın yapılır, evde de bi kaç küçük ikram.. yani içnde kalmasın insan bu tarz yapılmayan şeyleri ömür b oyu hatırlıyo, mesela yan komşumuz var, 4 yıllık evli, benm nişanımdan sonra her gelmede ddi bana'keşke zamanında ben de yapsaydım çok pişmanım' diye, o yüzden boşver hayatım annen 1 tane bilezik az yapsın sana, gençliğimiz bir daha gelmiyecek geriye, herkes zevkini yaparken bakmak hiç güzel oluyo:(( allah gönlüne göre versin ve içine sindirsin inşallah...

cnm cok güzel anlattımssın;) allahm sanada ömür boyu mutltluk nasip etsin herşey gönlünce devam etsin işallahhh herkes için önemli olan içie sinmesi çünkü

sağol tatlım çok güzel demişsin zaten ikna ettim galiba yapacaklar

selam kızlar.. 24.07 de sözlendik.. bide biz birbirimize uzağız inanın şimdiden düşüne düşüne bi hal oluyorum. diyorum artık aileler düşünsün ama olmuyor. evlenip evimize girene kadar da bu stresin biteceğini sanmıyorum. Allah yardımcımız olsunnn..

kızlar asıl mesele nişandan sonraymış benimde 12 hazirandaydı nişan şimdi onu alalım bunu alalım o nasıl bu nasıl olcak demekten daha çok yoruldum çünkü düğün tarihi belli değil bizimkilerde tarih belli olsun istiyorlar karşı taraftan henüz bir ses yok bazen biz nişanlımla bu konu yüzünden tartışıyoz Allah hepimizn yardımcısı olsun...

ben nişanlanalı bi buçuk sene oldu,Allah ın izniyle ekimde düğün war ama inanın içimden bazen hiç bişi yapasım gelmiyo,bazende çok hevesli oluyorum ...2 ay kaldı bunalıma da giriyom arada.normalmi bilmiyom ama çok zor helede erkek ilgilenmiyosa.herşeyi ben ayarladım inanın,düğün yeri,nikah şekeri,davetiye,fotoğraf,kişi listesi(100kere yap dedim daha tık yok),balayı,daha ew eşyası oturma planları düğün için,hemde bu sırada eksikleri tamamlıyom(çeyizlik)...ya fiziksel değil ama kafam yoruldu diyebilirim...bu arada bende ne düğün ne nişanda bohça yaptım,aileler de anlaştı,gereksiz ben gerek olanı aldım kendime,oda alıyo,ewlendikten sora annesine babasına el öpmeye giderken havlu seccade gibi bişiler götürce.bu masraftan yırttık ....saten pijama tüylü terlikte olmasın(şu erkeklerin hiç giymediği saten pijama ve röpdeşambır)

selam kızlar, allah yardımcımız olsun gercekten zor işler.

benimde 7 ağustosta nişanım var, biz birbirimize bohça yaptık:) çok da güzel bi adet bence, 6 aydır bohçasıyla uğraştım, herşeye para gidiyor gerçekten, şu son günlerde daha bi stresliyim,

ablamın büyük bir evi var onun terasında olucak çok şükür, 30 kişi olucaz çünkü, bizim ev çok küçüktü, şimdi allahtan terasta olucak.

takı alışverişi, bohça alışverişim, terasa inşaat yapıldı üstü kapatıldı, terasın süslemeleri,masaları sandalyeleri, nişan pastası beğenme, kuaför telaşı, kıyafet ayakkabı falan derken neyse hepsini sıraya koydum.Halletim çok şükür. Gerçekten güzel oldugu kadar zor zamanlar, bu zamanlarda nişanlanacak insanların arasına şeytan girer derlermiş, doğru gerçekten illa oluyor ufak tefek kavgalar.

Şimdi nişan günüme yaklaşmayı bekliyorum, herşey iyice ayarlansın, gelsinler ve güzelce atlatayım inşallah, dualarınız benimle olsun.

Birşey sormak istiyorum kızlar, nişan töreni yemekten öncemi olucak, ilk geldiklerinde önce yüzükler takılıp, pastamı kesilir, ondan sonra mı yemek yenir? bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

Back