Gebeliğe Hazırlık Nisan ayi hamilelik planlayanlar💛💜

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba canm. Caksir koku suyunu duydun mi hic ? Burada bulacagimi sanmiyorum arkadasimdan gondermesini istedim turkiyeden o da almis ama kargoya veremiyor cikamiyor şansıma. Nisanda da olmazsa caksiri beklicem onunla gebe kalan cok insan var

Burda amanyada bulacagimizi sanmiyorum bende canim. Insallah yaza memlekette gitmek nasip olursa bakacam bende

kızlar sosyal medyada takip ettiğim bir kadın doğum doktorunun açıklamalarını dinledim. corona virüs ve gebelikle ilgili yayınlanan bilimsel çalışmaları şu şekilde yorumladı,diyor ki:
şu ana kadar çin kaynaklı 19 yenidoğan bebeğe dair çalışmaların sonucu bu bebeklerde virüs saptanmadığı ve amniyon sıvısı,kordon kanı vajinal salgılar ve anne sütünde şzlenmediği için anneden bebeğe geçiş olmadığını gösteriyordu.
daha sonra yayınlanan çalışmada ise wuhan çocuk hastanesinde ocak ayından şubat ayına kadar corona vşrüsü taşıyan annelerden doğan 33 bebeğin sonuçları yer alıyor. corona virüslü 33 anneden doğan bebeklerin 3 tanesinde virüse rastlandı.
birinci bebek annede bazı olumsuzluklar sonucu sezaryenle doğurtulmuş,doğduğu ikinci gün akciğerinde enfeksiyona rastlanmış ama başka bir bulgusu yokmuş. virüs testleri ilk 4 gün pozitifken 6. gün virüse rastlanmamış.
ikinci bebek annede ciğerlerde problem olduğu için sezaryanle doğmuş. ciğerlerinde enfeksiyona rastlanmış. ilk 4 gün corona virüsü testi pozitif 6. gün negatif çıkmış.
üçüncü bebek sezaryenle doğmuş. bu bebeğin solunum sıkıntısı ciddi seyretmiş. müdahale edilmiş ve tedaviye hemen cevap vermiş. ilk 5 gün virüs testi pozitifken 7. gün iyileştiği görülmüş.
yenidoğan bebklerin ortalama 6 gün içinde sağlıklarına kavuştuğu belirtilmiş.
her ne kadar bu virüsün amniyon sıvısı,kordon kanı ve anne sütüyle bebeğe bulaştığı yönünde bir görüş olmasa da bebek doğduktan sonra anneden bebeğe bulaşmayacağı anlamına gelmiyor.
bu nedenle virüs kapan anne adaylarının izole edilmesi,sıkı enfeksiyon kontrolü yapılması ve bu annelerden doğan bebeklerin yakın takip edilmesi çok öenmli.

X