• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan atılması

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

kymt16

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2010
1
0
36
Kocaeli
kızlar bi şey sormak istiyorum.....nişanı kız atarsa bohçalar ve altınlar ne yapılır?

bizde aynen geri verilir ister kız atsın ister erkek atsın kimsenin bir tenekesine tenezzül edilmez arkamızdan bak bunuda geri vermediler üstüne yattılar dedirtilmez mademki nişan atılıyor aldıkları ettikleri kendilerinin olsun zaten doğrusuda bu kimisi yok nişanlı kız kendine hak görür geri vermez denilsede ben bunu arsızlık olarak görüyorum kendi fikrim ordan kalacak altınlamı korunacak kızın gururu

Son düzenleme:
adetler nedir bilmem ama ben şahsen ayrıldığım insanın kendisini istemiyorsam hiç birşeyini de istemem. ama onlara verdiklerimi geri alsam da kullanamam herhalde.

bence de nişanı kim atarsa atsın herşey geri verilmeli. madem ortak bir hayat olmayacak o kişiden ve çevresinden gelenler de olmamalı.
ama bizim adetlerimizde nişanı kız atarsa altın bohça herşey geri verilir. erkek atarsa kız hiç birşeyi geri vermez erkeğe gidenler de geri gelir:)

aynen kızlara katılıyorum canım herşey aynen iade edillir bizdedealsanaalsanasmile

bizde aynen geri verilir ister kız atsın ister erkek atsın kimsenin bir tenekesine tenezzül edilmez arkamızdan bak bunuda geri vermediler üstüne yattılar dedirtilmez mademki nişan atılıyor aldıkları ettikleri kendilerinin olsun zaten doğrusuda bu kimisi yok nişanlı kız kendine hak görür geri vermez denilsede ben bunu arsızlık olarak görüyorum kendi fikrim ordan kalacak altınlamı korunacak kızın gururu

haklısın valla bencede değil eşyası altını tek çöpü kalmamalı hepsini geri vermeli zaten sevdiğin insan senden vazgeçiyosa eşyanın ne anlamı varki gurur falan hikaye bence geri vermeyenler rant peşinde bu arada allah kimseyi ayırmasın zor iş

ben nişanımı atıyorum , haftaya haftasonu babamla ben ailesine gidicez açıklama yapıp, bohçaları geri iade etmek için.. onlara dair hiçbirşey istemiyorum artık hayatımda. ne altınını, ne de bohçalarını.

ben nişanımı atıyorum , haftaya haftasonu babamla ben ailesine gidicez açıklama yapıp, bohçaları geri iade etmek için.. onlara dair hiçbirşey istemiyorum artık hayatımda. ne altınını, ne de bohçalarını.

hakkinda hayirlisi olsun canim da cok merak etim..., niye atiyorsun ... cok özel degilse.. CADIARZUbilmiyorumkismile

biz de de erkek tarafına ait ne varsa geri verilir.erkek versin vermesin , kız atsın erkek atsın, herşey iade edilir. başka biri aracılığı ile.

Iki hafta önce kötü bi şekilde nisanim bozuldu bunu ustumden nasıl atabilirim

Çok geçmiş olsun canım. Karar seninse derin bir nefes al. Değilse nedenlerini ve nasıl düzeltebileceğini düşün.
Nedenini söylersen daha objektif yaklaşabiliriz. Senin adına üzüldüm.:5:

Back