Nipt testinde XYY Sendromu Şüphesi ve Amniyosentez

Onu bende sormuştum o dönem firmaya ama inanın hatırlamıyorum ne cevap verdiklerini.Aslinda forumları aratirsaniz yanlış sonuç çıkan çok anne olmuş cinsiyet anöploidisinde. Daha yeni yaşadım ben bu olayları amniyosentez ön sonucum iki hafta önce çıktı.Ağlamaktan helak oldum bilmez miyim neler çekiyorsunuz o yüzden buraya yazmak istedim kimse kendini helak etmesin diye
Çok sağolun Allah razı olsun, biraz olsun ferahladım sizle konuştuktan sonra. Umarım bizim için en hayırlısı olur.

Merhaba o yollardan geçtim çok zor çok yıpratıcı ama inşallah test hatasıdır senin de 🙏🏼 benim öyle çıktı,amniyosentez yaptık temiz çıktı,bulgu da yok.
sizin bulgu var mı ?
Bi de hangi firmada yaptınız benim genokstu ve şikayet alan bi firma..
Buarada benim fraksiyon 13 tü ben kendimde olduğunu düşünüyorum doktorum da öyle olduğunu söyledi,çünkü kısırlık ve boy kısalığı belirtisi var demişti (turner sendromu) bulgular ben de var,tüp bebek olmadıkça çocuğum asla olmuyor,boyum da 153 🤷🏻‍♀️
Merhaba, benimde fetal dna testim 47xyy olarak geldi. Fetal fraksiyon 11 olarak yazıyor. Sizin de yüksekmiş ama temiz sonuç almışsınız çok sevindim. Kasımın ilk haftası amniyosentez yaptıracağım. Cinsiyet anomalilerinde bu testlerin yanılma payları daha mı yüksek oluyor. Gerçi sıvı testinin sonucu pozitif gelse bile gebelik sonlandırmayı gerektiren bir durum yokmuş. Sizi bu süreçte doktorlarınız nasıl yönlendirdi?

Merhaba, benimde fetal dna testim 47xyy olarak geldi. Fetal fraksiyon 11 olarak yazıyor. Sizin de yüksekmiş ama temiz sonuç almışsınız çok sevindim. Kasımın ilk haftası amniyosentez yaptıracağım. Cinsiyet anomalilerinde bu testlerin yanılma payları daha mı yüksek oluyor. Gerçi sıvı testinin sonucu pozitif gelse bile gebelik sonlandırmayı gerektiren bir durum yokmuş. Sizi bu süreçte doktorlarınız nasıl yönlendirdi?
Merhaba umarım sizin de her şey normal çıkar.
Doktorum her şey normal görünüyor demişti şayet pozitif de çıksa muhtemelen kısmi etkilenmiş bebek olacak ve aldırılması yasal değil demişti
Başlarda büyük şok ile alırım diyordum sonra sonra araştırdım mozaik olanlar gayet normal..

Merhaba umarım sizin de her şey normal çıkar.
Doktorum her şey normal görünüyor demişti şayet pozitif de çıksa muhtemelen kısmi etkilenmiş bebek olacak ve aldırılması yasal değil demişti
Başlarda büyük şok ile alırım diyordum sonra sonra araştırdım mozaik olanlar gayet normal..
Merhaba, Öncelikle amniyosentez yaptırmaktan vazgeçtim, bebeği aldırmak gibi bir düşüncem yok boşuna amniyosentezin risklerine girmeye gerek yok diye düşünüyorum. Tanı laboratuvarları ısrarla yaptırmam gerektiğini öne sürüyor şu testi yaptıralım bunu yaptıralım diyip duruyorlar hepsinin para için yaptığını ve bizlerin psikolojisi ve bebeklerimizin sağlığını düşündüklerini düşünmüyorum. Bebeğim doğduktan sonra gen testi yaptıracağım, zaten kabullendiğim bir durum.

X