Nipt testi-panaroma test- fetal dna testi

Coksukurbugunume

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2022
2.704
1.417
Merhaba kızlar, izmirde oturuyorum, bebeğim için 11.hafta itibari ile yapılan testi yaptırmak istiyorum. Bir kaç yer araştırdım panaroma test öneriliyor diye yorumladım.
Nipt testi-panaroma test- fetal dna testi aynı şeyler mi?

Tup bebek yaptırdık 6 buçuk haftada ikiz olduğunu öğrendik kalp atışlarını duyduk. 7 buçuk haftada bebeklerden birini kaybettik.

Böyle olunca 6 haftada anne bedeninden ayrılan çocuğun DNA’sı kayboliyormus 13.haftada gel diyen yerler oldu çok karışık kafam

Nipt ve fetal dna aynı şeyler canım panoramayı duymadım.
Ben tüp bebekle hamilelikte izmir genetik firmasına verdim yurtdışına gönderiyorlar 15 günde geliyor sonuç. benimde ikinci kese görünüp sonra gelişmedi. Firma bana sormadı ikizi kaybolan gebelik varmıydı filan diye bende bilmiyodum belirtmedim. Sonuç 1 ayda anca çıktı bi bakıldı sonra arayıp sordular sonra tekrar bakıldı filan. 8.haftada ikinci kesenin yok olduğunu öğrendik 11+4 te kanı verdim. Aslında baştan sorup o durumu ona göre değerlendiriyorlar.
Şimdiki gebeliğimde genoksa verdim Ankara merkezli İzmir’de de kan alınan laboratuvarı mevcut. Genoks yurtdışına göndermiyor Ankara’da bakıyor 5 iş gününde sonuç çıkıyormuş beklemedeyim.

Dediler ki diğer bebek kalp atışı sonrası düştüğü icon onun DNA’sı vücutta 6 haftada atılıyor onun için 13.haftada yapalım. Ama nasıl bekleyeceğim bilemiyorum çok korkuyorum. 4 kere çocuklarımı kaybettim diş gebelik vb yaşadım temkinli gitmek istiyorum artık.

Sizin doktorunuz kim

Neden her 2 gebelikte farklı merkezde kan verdiniz öneriyorsanız bende görüşeyim bu 2 firma ile.

Bir de o kadar güzel açıklamışsınız ki Allah bin kere razı olsun

Bizde sadece ikinci kese göründü bebek, kalp atışı filan yoktu belkide o yüzden doktor 6 haftadan bahsetmedi. Ama kalp atışı duyulmamasına rağmen testte anladılar ilk sonucun hatalı olduğunu düşünüp arayıp sorup testi tekrarladılar.
Benim doktorum Prof. Ali baloğlu idi alsancakta. Başka bi doktorun toplayıp döllendirdiği son 2 embriyom vardı onları kullanmak istemediğimi kendisiyle yeni baştan yumurta toplama vs yaptırmak istediğimi söyledim. Beni var olan o 2 embriyoyu kullanmaya ikna etti çöpe atılmasının israf olacağını söyledi o embriyolardan şuan kızım var. Asla para amacı gütmüyor doktor. Tüm transfer ve gebelik sürecini de iyi yönetti takip etti Allah var.
İzmir genetiği de o doktor önerdi yurtdışına da gönderildiği için daha sağlıklı sonuç geleceğini düşündü sanırım.

Şuanki gebeliğim doğal yolla hiç beklemediğimiz anda oldu tüp bebekle olan kızım şuan daha 1bucuk yaşında. Eşim hastanede olan doktora gidelim dediği için önceki doktorumu tercih etmedik birde Ali hoca daha çok riskli gebelik tüp bebek vs ilgilendiği için medicana da bi doktor tercih ettik. Genoks dediğim firma da açıkçası hızlı sonuç çıkardığı için tercih ettim yurtdışına gitmiyor Ankara’da yapılıyor evet 5 günde de sonuç çıkıyor diye fazladan gün beklemek istemediğim için bu seferde genoks u tercih ettim.
Allah hepimizden razı olsun canım dilerim sağlıkla kucağına alırsın bebişini

İzmir genetiğin numarası vardı, onlara akşam saatlerinde mesaj atmışım. Bugün bir çok firmaya yazmıştım dönüş yaptılar. Dedim ki ilk önce ben anlatayım size süreci dha once bir kaç firma ile görüştüm eksik bilgi verdiler onun için eksik bir şey kalmasın dedim. Detaylı anlattım kadin dedi ki hmmm 4 düşüğünüz var onun araştırılmasını istiyorsunuz o ne demek ya nipt testi istiyorum ama en önemlisi panaroma testi söyleyin dedim. Panaroma testi bilmiyor bile aktif iletişim sıfır. Ve ücreti 700 dolarmış Amerika’ya gönderiyoruz dedi aşırı pahalı asla çalışamam onlarla. Genoks için yazdım bakalım dönüş bekliyorum

Merhaba genokstaki testin yaklaşık maliyeti nedir ?

Ay bu konuşma izmir genetikle mi geçti başka firmayla mı ? İzmir genetikse çok şaşırdım profesyonel duruyorlardı oysaki izmir genetik nakit 9200 kredi kartı 11bin demişti
Merhaba genokstaki testin yaklaşık maliyeti nedir ?
merhaba genoks nakit 9500 kredi kartı 11bin dedi. Çarşamba verdim kanı 5 iş gününde çıkacak dediler sonuç

Evet İzmir genetik verdi o bilgileri bende şaştım kaldım hatta medicana da bir doktorum var onlarla anlaşması vardı bilgim vardı medicana üstünden gidince 1000 tl indirim yapıyorlar onu da biliyordum onu sordum yok fiyat değişmiyor dedi

İzmir genetiği de bişey sanmışım bende
Yok bence fiyatlar aynı işte sözüm ona indirim falan muhabbeti dönüyor.
Medicanadaki doktorun kim

Ben izmir genetikte yaptırdım aradım fetal dna hakkında bilgi almak istediğimi söyledim hangi şehirde oturduğumu sordular sonrasında bölge sorumlusu sizi arayıp bilgilendirecek dediler İstanbul bölge sorumlusu Serhat bey aradı yaklaşık 25-30 dakika çok açıklayıcı şekilde bilgi verdi siz sanırım sekretere denk geldiniz o yüzden bu şekilde bilgi veremediler. Sonrasında eve geldiler kan aldılar pazartesi günü kan verdim bir sonraki hafta salı günü yani tam 8günde sonucumu doktora iletmişlerdi. Doktorum arayıp sonuçları söyledi bana kendileride 2 gün sonra mesaj ve mail attılar sonuçları. Ben çok memnun kaldım şaşırdım açıkcası size böylesinin denk gelmesine

Evet aşırı kotu hiç dinlemedi, başından net olarak tüm süreci anlattım anlamadım neden böyle sacmalik yaptıklarını

Ne kadara yaptırdınız acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…