Nikaha 1 ay var ama içim neden sıkkın sizce

Pamuklu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
188
156
29
Garip bi hikayem var ben içinden çıkamadım kimseye de dinletemedim lütfen yardım . 26 yaşındayım iyi bi iş kurdum güzel bi yaşamım vardı iyi gidiyodu yani anlayacağınız herşey sonra bi anda iflas ettim herşey peşpeşe geldi kaybettim herşeyimi tüm kurulu düzenim bozuldu böyle zamanlarda gerçek dostu düşmanı görüyomuş insan gördüm hepsini yanımda sandıklarımın kazıklarını falan durum böyle olunca savunmasız kaldım annemler de baya endişeli tabi beni isteyen bi öğretmen vardı hemen hızlandırıp vermek istediler istemedim başta dinletemedim şu an nişanlıyım bir ay sonra nikahım var çok acele ediyo herkes ama benim içim çok sıkılıyo aslında iyi biri o kadar sıkıntıya rağmen hiç sırt çevirmedi destek olmak için çabaladı hep anlayacağınız vefa borcum var ona tuttu kaldırdı beni ama gene de içimin sıkıntısını geçiremiyorum işimide düzeltiyorum biraz biraz bunu gören ailem bu defa sen istemedin yapamıcan yol yakınken vazgeç madem biz zorladık seni falan diyo ama başta niye dinlemediniz işleri düzelticem derken inanmadınız hem böyle yarıyolda mı bırakayım o zor günlerde yanımda olanları diyorum onlara da ama işte çok korkuyorum siz ne düşünüyorunuz bu konuda fikirleriniz benim için önemli yanlış nerde biraz uzun oldu başınızı şişirdim affola

En doğru kararı sadece sen verebilirsin.
Kendine sormalısın, evlenince ömür boyu bu adamla aynı evde mutlu ve huzurlu olabilirmiyim diye. O hasta olduğunda veya kötü gününde aynı şekilde sevebirmiyim?

Cevab hayırsa, sen mutsuz olduğun için karşı tarafta mutsuz olacak.
Sonra ayrılık. Durum böyleyse şimdi yarı yolda bırakman, ilerde yarı yolda bırakmandan iyidir.

Cevap evetse, ozaman eşinide mutlu edersin ve güzel bir evliliğin olur.

Bu kararı senden başka kimse veremez. Sen vermelisin.

Garip bi hikayem var ben içinden çıkamadım kimseye de dinletemedim lütfen yardım . 26 yaşındayım iyi bi iş kurdum güzel bi yaşamım vardı iyi gidiyodu yani anlayacağınız herşey sonra bi anda iflas ettim herşey peşpeşe geldi kaybettim herşeyimi tüm kurulu düzenim bozuldu böyle zamanlarda gerçek dostu düşmanı görüyomuş insan gördüm hepsini yanımda sandıklarımın kazıklarını falan durum böyle olunca savunmasız kaldım annemler de baya endişeli tabi beni isteyen bi öğretmen vardı hemen hızlandırıp vermek istediler istemedim başta dinletemedim şu an nişanlıyım bir ay sonra nikahım var çok acele ediyo herkes ama benim içim çok sıkılıyo aslında iyi biri o kadar sıkıntıya rağmen hiç sırt çevirmedi destek olmak için çabaladı hep anlayacağınız vefa borcum var ona tuttu kaldırdı beni ama gene de içimin sıkıntısını geçiremiyorum işimide düzeltiyorum biraz biraz bunu gören ailem bu defa sen istemedin yapamıcan yol yakınken vazgeç madem biz zorladık seni falan diyo ama başta niye dinlemediniz işleri düzelticem derken inanmadınız hem böyle yarıyolda mı bırakayım o zor günlerde yanımda olanları diyorum onlara da ama işte çok korkuyorum siz ne düşünüyorunuz bu konuda fikirleriniz benim için önemli yanlış nerde biraz uzun oldu başınızı şişirdim affola
Hatir vefa icin evlilik mi yapilir ona da size de yazik

Vefa borcu için evlenilmez ki, evlilik böyle bir şey değil.
Yani doğrusunu duymak istersen severek evlendim ama yine de o iç sıkıntısı kendi evime girene kadar devam etti. “Acaba pişman olur muyum? Alışabilir miyim? İlerde neler olur? Daha yaşayacak nelerim var kim bilir, hata mi ediyorum?” Gibi...
Yani sürekli olmasa da erkek veya kadın ilişkisinin ciddiye bindiği zamanlarda arada bir aklına takıyordur.
En iyi kararı sen verirsin. “Onunla mu mutluyum,onsuz mu? Sevgililik, nişanlılık vs değil, aynı evi yatağı paylaşmak; ömür boyu hazır mıyım?” Gibi sorular sor kendine.
Ama bu cevaplara emin değilsen SAKIN evlenme. Sırf vefa borcu için evlendiğin adamdan çocuk sahibi olacaksın unutma. Ve sonunda çekirdek aile olacaksın. Bugün vefa borcu dersin ama zamanla o vefa borcu ödendiğinde “kahretsin nerden buldum ben bunu” deme...
Bunları düşün, gerçekten sevip saygı duyuyorsan evlen. Hakkında hayırlısı olsun.

Kendinize sormalisiniz kendinizi dinleyebileceginiz kendinizle basbasa olacaginiz vakitler olusturun ve uzun uzun dusunun. Evlilik cocuk oyuncagi degil olmadi hadi ayrilalim olmuyor. Evlilikte ask onemli ama mantikta onemli. sizinkisi mantik evliligi gibi ama yasinizda cok genc aski aramaz misiniz? bilemedim ama kesinlikle borc gibi dusunup evlilik yapmayin en azindan flort zamanini uzun tutun emin olun dugun icin acele etmeyin

Aileniz çok yanlış yapmış size baskı yapmakla. Sizin duygularınız önemli. Belki biraz daha açmak isterseniz daha iyi yorum yapabilirim. Eğer karşınızdaki kişiyi çok sevmiyorsanız kesinlikle evlenmeyin. Onun iyi bir eş olacağından emin değilseniz yine evlenmeyin. Onu çok seviyor onunla ömür geçirmek istiyorsunuz ama evlilikten korkuyorsanız orası başka. (örneğin benim evlenmeden 1 gün önce bile kafam karışıktı, Nikahtan 1 hafta- 10 gün önce nikahı iptal etmeyi bile düşünmüştüm) Yazdıklarım uzun oldu diyorsunuz, uzun yazılan konuları okumak gerçekten zor oluyor haklısınız ama biraz daha açarsanız duygularınızı size daha çok yardımcı olabilirim diye düşünüyorum. Kafanızı şişirdim diyorsunuz bir de. Hayatınızın en önemli kararını vermek üzeresiniz, İster buradan, ister özelden, şişirin benim kafamı ben sizi dinlerim.

Son düzenleme:
ahh bu ailelerin baskıları ...
senin hayatın ömür boyu yaşayacaksın unutma..
Adamın ii bir insan oldugunu söyledin peki kendini sıcak hissetmemende ki sebep herseyın ustuste gelip kendnş dinlememiş olman olabilir mi ? Nefes almaya ihtiyacın var sadece..

Herkese çok teşekkür ediyorum öncelikle beni anlamaya yardım etmeye çalıştığınız için içtenlikle yazılmış çok güzel yorumlar tüm yorumları detaylıca okudum ve kendimi dinledim ama kendimi dinledikçe huzursuzluğum artıyor şöyle söyliyim aramasa aramıcam bu durumdan muzdarip haliyle ama konuşunca da mutlu kapatmıyorum telefonu sıradan bi arkadaşım gibi bu durum normal değil biliyorum ama tüm yaptığı iyiliklere rağmen bitsin artık da diyemiyorum bana yardım eden bi insanı nikahına 1 ay kala yüzüstü bırakmak canımı yakıyo ne yaparsam daha az üzülürüm sorusunun cevabını arıyorum kaç gündür sanırım tam da bu yüzden huzursuzlanıyorum inşallah doğru kararları verebilirim zaman daralıyo benim için tekrar sizlere teşekkür ederim

Siz merhametli bir insansınız. Üzülmeniz çok normal ama keske size baskı yaptıklarında bi durumu karşınızdaki insana hissettirseydiniz. Onu sevmediğinizi bilmek hakkıydı hem böylece belki sizden vazgeçerdi de ailenizin baskıları boşa çıkardı. Bildiği halde devam ettiyse de yapabileceğiniz bir şey yok. Sevmeden asla olmaz diyorum. Severek bile zorken.

Yeni gelişmelerden haberdar etmek istedim sizleri ve yeni yorumlarınıza ihtiyacım var açıkçası . bildiğiniz üzere nikahıma sayılı günler kaldı bu pazartesi ve ben bana yardım etmiş bu insanı yarıyolda bırakmiyim diye evlenecektim gözümü de karartmıştım yaza da düğünümüz olcaktı ama onun öncesinde nişanlım nikahtan sonra hemen ev tutup benle kalmak istedi ailemde telli duvaklı olmadan seni veremeyiz dedi hal böyle olunca nişanlım şimdi geldin geldin gelmedin kalsın deyip kestirip attı o böyle yapınca içimdeki sıkıntının nedenini anladım bu tavırlarıymış ben de orta yolu bulalım kimse üzülmesin dedim yok deyince kalsın madem dedim peki siz bu duruma nasıl bi yorum getiriyosunuz bu tavrı normal mi ben mi abartıyorum yoksa az bile mi düşünüyorum

Yeni gelişmelerden haberdar etmek istedim sizleri ve yeni yorumlarınıza ihtiyacım var açıkçası . bildiğiniz üzere nikahıma sayılı günler kaldı bu pazartesi ve ben bana yardım etmiş bu insanı yarıyolda bırakmiyim diye evlenecektim gözümü de karartmıştım yaza da düğünümüz olcaktı ama onun öncesinde nişanlım nikahtan sonra hemen ev tutup benle kalmak istedi ailemde telli duvaklı olmadan seni veremeyiz dedi hal böyle olunca nişanlım şimdi geldin geldin gelmedin kalsın deyip kestirip attı o böyle yapınca içimdeki sıkıntının nedenini anladım bu tavırlarıymış ben de orta yolu bulalım kimse üzülmesin dedim yok deyince kalsın madem dedim peki siz bu duruma nasıl bi yorum getiriyosunuz bu tavrı normal mi ben mi abartıyorum yoksa az bile mi düşünüyorum
Canım içini döktüğün yazının hicbir yerinde evleneceğin adama karsi en ufak bir duygundan bahsetmemissin.
Kesinlikle sevmeden bir evlilik yapma.
Bak Allah sana istediğin fırsatı da vermiş.
Düğün öncesi ev tutma kalma olayi falan işin bahanesi olur iptal edersiniz bu nikah olayını.

Hem bu konuda diretme yapması da hoş degil.
Birlikte yaşadıktan sonra düğün dernek saçma olur yani tüm aile bilirken.
Bence en kisa zamanda ayrıl. Ne kendine ne o insana bu haksızlığı yapma.
Insan sevmediği insanla sadece vefa üzerine evlenmemeli

Bi de nikah için gün almıştık iptal ettirmezsem cezası var mı bilgisi olan yanıtlayabilir mi
Ya sen kararını ver bunlar önemli değil.
Ararsin belediyeyi sorarsin.
Öbür türlü inan o nikahtan pişman olunca boşanmak sıkıntılı bir süreç. Hiç yaşatma lutfen kendine bunları

Canım içini döktüğün yazının hicbir yerinde evleneceğin adama karsi en ufak bir duygundan bahsetmemissin.
Kesinlikle sevmeden bir evlilik yapma.
Bak Allah sana istediğin fırsatı da vermiş.
Düğün öncesi ev tutma kalma olayi falan işin bahanesi olur iptal edersiniz bu nikah olayını.

Hem bu konuda diretme yapması da hoş degil.
Birlikte yaşadıktan sonra düğün dernek saçma olur yani tüm aile bilirken.
Bence en kisa zamanda ayrıl. Ne kendine ne o insana bu haksızlığı yapma.
Insan sevmediği insanla sadece vefa üzerine evlenmemeli

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim içimi de rahatlattınız açıkçası sağolun ben mi abartıyorum diyodum nikah olacak nasılsa diyodum ama siz de öyle düşününce aklın yolu bir dedim şimdi sanırım bu diretmeleri yüzünden aşık olamadım uğraştım gerçekten ama olmadı dediğiniz gibi bahane oldu bu da bana biraz sonuçta terk eden ben değilim bu durum baya rahatlattı beni

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim içimi de rahatlattınız açıkçası sağolun ben mi abartıyorum diyodum nikah olacak nasılsa diyodum ama siz de öyle düşününce aklın yolu bir dedim şimdi sanırım bu diretmeleri yüzünden aşık olamadım uğraştım gerçekten ama olmadı dediğiniz gibi bahane oldu bu da bana biraz sonuçta terk eden ben değilim bu durum baya rahatlattı beni
Allahin sevgili kulusun ki nişanlın böyle bir konuda diretmis.Resmen onunla nikah masasına oturma diye Allahim firsat vermiş sana.
Seni sevmiyorum diyerek ayrilacagina kafa yapılarımiz uymuyor diyerek ayrilirsin işte.

Rica ederim canım. Umarim ilerde sevebileceğin ve evlenmek için can atacağın biriyle karşılaşırsin ama öncelikle bu durumu netleştir.
Evlilik karari verildiğinde bunu çok istemen heyecan çekmen gerekirdi. Terslik burda zaten canım. Sen sıkıntı çekiyorsun

X