Nikah Nikah İşlemleri...yardım

nasıl yani anlamadım kim korunacak derken biraz daha açıklarmısın

Kızlar gecen carsamba ugrastım nıkah evrakları ıcın kımse kım korunucak dıye soru sormadı.sorsada bılmıyorum zaten,konusmadık hiç. lülülülülülühaftaya perşembe nıkahım var.ka tesı sonuclarında doktor sadece frengi,aıds,sarılık.. bunların negatıf cıktıgını söyledı okadar.harhalde kan olarakta uyuşuyoruzdur,bilmıyorum :bbo:

uyuşmazlık sorun varsa zaten söylüyorlar canım çok sevindim senin adına Allah bi yastıkda bir ömür versin hayatım

Sağol canım,herkes mutlu olsun inş. kaydirigubbakcemile2 tam bir bucuk ay kaldı düğüne senağlama

kızlar belediyenin sitesinde ikametgah yazmıyor sadece yerleşim yer belgesi diyor ayrıca nüfus suretide yazmıyor aslı ve fotokopisi diyor ne yapıcaz biz şimdi?????

walla ben muhtara bile gitmedim ne ikaemtgah ne başka bişe sadece nüfus cüzdanı kayıt örneği aldım bulundugum nüfus müdürlüğünden

bende yerleşim yeri belegesi aldım nufüs örneği gerekiyo mu ki? belediyenin sayfasında yazmıyo yaaaaa
of yarın uğraşmayalım ya(((

kızlar belediyenin sitesinde ikametgah yazmıyor sadece yerleşim yer belgesi diyor ayrıca nüfus suretide yazmıyor aslı ve fotokopisi diyor ne yapıcaz biz şimdi?????

başvuru anında yalnızca nüfus cüzdanı gerekiyor daha sonra sağlık raporunu alıp, fotoğraflarınız ve nüfus cüzdanlarının fotokopilerini götürüyorsunuz ve nikah gününü alıyorsunuz
yerleşim yer belgesi sanırım ikametgah demek oluyor, bizden istemediler sizlerin de işi kolaylaşır umarım a.s.

canım inan bana bende çok stres olmustum hatta nişanlım farklı şehirde oldugu için baya bocaladım mesela benden ciğer filmi istemediler nişanlımdan istediler...ben sadece nüfus müdürlüğüne gittim zaten orda bağlı bulundugun ilçe yazıyor ama eğer nişanlın ve sen bağlı bulundugunuz ilçe dışında evlencekseniz muhtardan onay istiyorlar dediler bana

inşallah canım çok sağol:)))))

biz önce sağlık raporunu alsak öyle gitsek nikah dairesine sanırım daha çabuk olur işimiz????

sweet canım beledeyemiz aynı başka yerde yaptırmıcaz nikahımızı. erkenden sağlık raporu alıp bi kere nikah daireesine gidicez

tatlım sağlık raporunuda hemen verdiler zaten sabah alınıyormuş sadece aklında olsun aldılar hemen kağıt verdiler işleminize başlayabilrisiniz dediler 1 hafta sonra sonucu veriyorlar...ben ertesi gün nikah gününü aldım...eğer sonuçta bi problem çıkarsa zaten telefon edip nişanlınıza haber veriyorlar benim bir yakınıma olduyerimseniben

Merhabalar arkadaşlar bu yaz inşaallah temmuz ayında düğünümüz olacak ve biz nikahımızın düğün mekanında kıyılmasını istiyoruz ama bi sıkıntımız var nişanlım yurt dışında ve ancak düğüne 10 gün kala gelebilecek o olmadan ben başvuruda bulunabilrimiyim? Nikah işlemleri için yada düğüne 10 gün kala başlamış olsam memuru düğün mekanına getirmem konusunda bi sorun olurmu bilgisi olanlardan lütfen yardım istiyorummmmm şimdiden teşekkürler:)

erkenden başvuru yapmanda fayda var...memur düğün mekanına gelecekse özellikle...çünkü önceden ayarlanmış başka nikahlar olabilir....

erkenden başvuru yapmanda fayda var...memur düğün mekanına gelecekse özellikle...çünkü önceden ayarlanmış başka nikahlar olabilir....

çok sağol cnm ama mümkün değil çünkü nişanlım yurt dışında anca düğünden 10gün önce gelebilecek peki ben nişanlım olmadan onun adınada başvurabilirmiyim? bu konu hakkında bi bilgin varmı?

bende ayni dertten muzdaribim, kendim yurtdisindayim nisanlim ise turkiyede. Ve turkiyede farkli bir ilde yasiyoruz. Ve nikahi benim yasadigim ilde kiydirmak istiyoruz, salon nikahi davetli.

Nasil yapicaz bilmiyorum, belediyeden 1,5 ay onceden evrak islemleri gerceklestirmeniz gerek dediler, ama iste gidip gelmesi sorun oluyor. Keske vekaleten basvuru yapilabilse!

Bir bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi bu konuda?

Tesekkurler, sevgiyle

canım şöyle bişey mümkün benim bildiğim kadarıyla ya nişanlının olduğu yerde yada senin ikamet ettiğin yerde başvuru yapman gerekiyor yani senin oturduğun yerde ikiniz birden başvurabilirsin. Kızlar bu konuda bilgisi olan bize yardım etsin eşlerden biri başvurabiliyormu? çünkü benim nişanlım türkiyede değil ancak düğüne 10 gün kala gelebilecek:s

Bildiğim kadarıyla izin belgesi gerekiyor, yani onun ıslak imzası şart.
Şöye anlatayım, benim nişanlım Iğdır, ben İstanbul'dayım, ancak nikahımzı İzmir'de olacak.
Bunun için ikimizde bağlı bulunduğumuz belediyelerde izin kağıdı alıp İzmir'e gönderdik, yani ikizi içinde izin belgesi olması gerekiyor.
Yinede nikah memurluğunu arayıp görüşün, en net bilgiyi onlar verir size...
Şunuda belirteyim haziran için düşünüyorsanız acele edin, gerçi yaşadığınız ili bilmiyorum ama biz İzmir'den ocak ayında zor aldık, yani yer bulmak zor...

arkadaşım benzer bir durum bizde de söz konusu. nişanlım kıbrıs'ta asker, biz de temmuz ayında evleneceğiz, onun dönüşü mayıs'ın sonunu bulacak, ben de onun sağlık raporu haricindeki tüm evraklarını ailesi yardımıyla tedarik ettim, ve nikah günü için başvuruda bulundum. Bizim de düğün yerimizde olacak nikahımız. O yüzden önceden temin etmekte fayda var, istediğin gün ve saati almakta sorun yaşabilirsin.
ayrıca ilçeden ilçeye de fark var. ben mesela oturduğum ilçenin belediyesine gittim, kesinlikle nişanlınız olmadan işlemlerinizi başlatamayız dediler. Sonra bir başka ilçenin belediyesine gittim onlar da nişanlınızın sağlık raporu haricindeki evrakları ve kendi evraklarınızı tamamlayın dosyanızı açalım dediler, çok yardımcı oldular. İyi araştırmalısın.

çok teşekkür ederim cosmos bu çok iyi oldu sağlık belgesi hariç diğer belgeleri tedarik ettiğim zaman başlatabilrim işlemleri yani çok teşekkür ederim:) ayrıce bizimde düğünümüz temmuzda inşaallah şimdiden mutluluklar diliyorum size ve herkese....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…