2gunde bitiyor işinn.. normalde 1gun surecek ama saglık raporu ile 2gun :))
eşimin işi benım memleketime daha yakın oldugu için , memleketimde nikah oldu :asigim:
öncelıkle belediyeye gidip ordan nıkah işlemleriyle ilgilenen odaya gırıp ordakı memurdan yapılması gerekenler listesını alıyorsun.. sonrada ordan neler yapılması gerekıyorsa yapıyorsun ama sevgilinin senın memleketinde gostermek için..
nufus mud gidip ilgili memurdan , sevgilinin senın ustune olması için imagetgah alıyorsun..
ordan muhtara gidiyorsun ve yine ikametgah alıyorsun (vesikalık foto cektırmeyı unutmayın)
sonrası sana verılen listede ne gereklıyse onu yapıyorsun zaten..
saglık raporu sart ; bulasıcı hastalık vs varmı yokmu gibilerine ..
aile korumadada kan uyusmazlıgı varmı yokmu soruyorlar , birde kim koruncak dıyorlarzaten bu soru karsısında afallıyo ınsan. :)))
bu işler bittikten sonrada belediye nıkah memurluna gidiceksınız , nikahın kıyılmasına gun almak için..
kolay gelsın canım , Allah tamamına erdırsın a.s.
kızlar belediyenin sitesinde ikametgah yazmıyor sadece yerleşim yer belgesi diyor ayrıca nüfus suretide yazmıyor aslı ve fotokopisi diyor ne yapıcaz biz şimdi?????
Merhabalar arkadaşlar bu yaz inşaallah temmuz ayında düğünümüz olacak ve biz nikahımızın düğün mekanında kıyılmasını istiyoruz ama bi sıkıntımız var nişanlım yurt dışında ve ancak düğüne 10 gün kala gelebilecek o olmadan ben başvuruda bulunabilrimiyim? Nikah işlemleri için yada düğüne 10 gün kala başlamış olsam memuru düğün mekanına getirmem konusunda bi sorun olurmu bilgisi olanlardan lütfen yardım istiyorummmmm şimdiden teşekkürler:)
erkenden başvuru yapmanda fayda var...memur düğün mekanına gelecekse özellikle...çünkü önceden ayarlanmış başka nikahlar olabilir....
çok sağol cnm ama mümkün değil çünkü nişanlım yurt dışında anca düğünden 10gün önce gelebilecek peki ben nişanlım olmadan onun adınada başvurabilirmiyim? bu konu hakkında bi bilgin varmı?
canım şöyle bişey mümkün benim bildiğim kadarıyla ya nişanlının olduğu yerde yada senin ikamet ettiğin yerde başvuru yapman gerekiyor yani senin oturduğun yerde ikiniz birden başvurabilirsin. Kızlar bu konuda bilgisi olan bize yardım etsin eşlerden biri başvurabiliyormu? çünkü benim nişanlım türkiyede değil ancak düğüne 10 gün kala gelebilecek:sbende ayni dertten muzdaribim, kendim yurtdisindayim nisanlim ise turkiyede. Ve turkiyede farkli bir ilde yasiyoruz. Ve nikahi benim yasadigim ilde kiydirmak istiyoruz, salon nikahi davetli.
Nasil yapicaz bilmiyorum, belediyeden 1,5 ay onceden evrak islemleri gerceklestirmeniz gerek dediler, ama iste gidip gelmesi sorun oluyor. Keske vekaleten basvuru yapilabilse!
Bir bilgisi olan varsa yardimci olabilirmi bu konuda?
Tesekkurler, sevgiyle
Merhabalar arkadaşlar bu yaz inşaallah temmuz ayında düğünümüz olacak ve biz nikahımızın düğün mekanında kıyılmasını istiyoruz ama bi sıkıntımız var nişanlım yurt dışında ve ancak düğüne 10 gün kala gelebilecek o olmadan ben başvuruda bulunabilrimiyim? Nikah işlemleri için yada düğüne 10 gün kala başlamış olsam memuru düğün mekanına getirmem konusunda bi sorun olurmu bilgisi olanlardan lütfen yardım istiyorummmmm şimdiden teşekkürler:)
arkadaşım benzer bir durum bizde de söz konusu. Nişanlım kıbrıs'ta asker, biz de temmuz ayında evleneceğiz, onun dönüşü mayıs'ın sonunu bulacak, ben de onun sağlık raporu haricindeki tüm evraklarını ailesi yardımıyla tedarik ettim, ve nikah günü için başvuruda bulundum. Bizim de düğün yerimizde olacak nikahımız. O yüzden önceden temin etmekte fayda var, istediğin gün ve saati almakta sorun yaşabilirsin.
Ayrıca ilçeden ilçeye de fark var. Ben mesela oturduğum ilçenin belediyesine gittim, kesinlikle nişanlınız olmadan işlemlerinizi başlatamayız dediler. Sonra bir başka ilçenin belediyesine gittim onlar da nişanlınızın sağlık raporu haricindeki evrakları ve kendi evraklarınızı tamamlayın dosyanızı açalım dediler, çok yardımcı oldular. Iyi araştırmalısın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?