canım sagol...Cnm benim yhaa bu iş qerçekten çok uzun sürüoo... Ben şuanda tam bu işlemlerle uğraşıyorum we tam halledebilmiş değiliim.. Bayramdan sonraya kaldı qerisi.. Öncelikle senin we kocişinin Nufüs kayıt örneği lazımm ikametgahı lazım.. Bunları muhtarlıktan almicaksın kabul etmiolar.. Nüfüs müdürlüğünden alıosun.. Sonra bi sağlık ocağı weya hastaneden kan tahlili yaptırıosun.. We werem sawaş testimi ne warmışş onu yaptırıosunn.. ßenim sadece werem sawaş kaldı.. Onuda bayramdan snra halletcez inş.. Sonra bütün bunlarla gidip başwurunu yapıosunn HAYIRLI OLSUN :) baya uğraştırıcı ama yaa 1 qünlük iş değil yanii.. Sıra kuryuk derken ooooo.. NEse çok uzattım inş anlatabilmişimdir cnmm..
Konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorum ama yanlışsa kusura bakmayın lütfen...
Arlkadaşlar 3 yıldır süren bi ilişkim var...
bu gün yarın derken bi türlü evlenemedik...klava:
Şimdi yılbaşında evlenelim diyoruz...kaydirigubbakcemile3
evlenmek için ne belgeler gerekiyor
EVLİLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGE VE BİLGİLER
-İkametgah Belgesi : İkametgahın bir tanesinin Şişli İlçesinden olması gerekmektedir.Çiftler Şişli İlçesinde ikamet etmiyorlar ise bağlı bulundukları ilçe Belediyesinden Evlendirme İzin Belgesi alarak Dairemize müracaat edebilirler.
-Nüfus Kayıt Örnekleri : Nüfus müdürlüğünden alınacaktır.
-Sağlık Raporları : Sağlık ocaklarından veya devlet hastanelerinden alınacaktır.
-Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri (Sürücü Belgesi geçerli değildir.)
-6'şar adet fotoğraf : Son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.Fotokopi resimler geçersizdir.
Boşanıp tekrar evlilik yapanlar için nüfus cüzdanlarının "medeni hal" kısmı halen evli yazıyor ise nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekmektedir.
Kadınlar boşanma tarihinin aile kütüğüne işlenmesinden 300 gün sonra evlilik yapabilirler.Ancak bu süre Aile Mahkemesi kararı ile kaldırılırsa evlilik müracaatı yapılabilir.
17 yaşını doldurmuş kadın ve erkek anne baba muvakati ile, 16 yaşını doldurmuş olanlar ise mahkeme kararı ile evlenebilirler.
sağlık saporu sart ayrıca cokuzun surmedı sahsen benım 2 gun oda verem sevas raporunu öğleden sonra verdı nikah daireside 11.30 a kadar işlem aldıgı ıcın
Ben nisan ayı ıcın ekımde gıttım ama dedıler cokerken anca gecen hafta alabıldım gün kaydirigubbakcemile2
nikah işlemleri ile ilgili yarım istiyrm arkadaşlar ve özellikle ne kadara mal oluyor toplam ne kadar tutuyor öğrenmek istiyorum lütfenn yarımcı olurmusunuz
peki sağlık raporu kaç ay önce çıkarılmalı.yani 4 aylık bi raporu kabul ediyorlar mı acaba?
Canım çok teşekkür ederim. Yani biz nikahı nişanlımın orda yapacaz bütün işlemler orda halledilecek demi doğru anlamış mıyım?:)))Benim burda yapmam gereken bişi yok artık galiba. 15 tatilde yapmayı düşünüyoruz da inşallah tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?