Nikah Nikah İşlemleri...yardım

dita

PeriliKöşkünPİreliKedisi
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2006
461
2
318
Bursa
Konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorum ama yanlışsa kusura bakmayın lütfen...:utangac:
Arlkadaşlar 3 yıldır süren bi ilişkim var...:delphin:
bu gün yarın derken bi türlü evlenemedik...:oklava:
Şimdi yılbaşında evlenelim diyoruz...kaydirigubbakcemile3
evlenmek için ne belgeler gerekiyor...:uhm:
ve saglık raporu şartmı...:uhm:
her belgeyi hazırlayıp öyle gidelim diyoruz bi daha git gel olmasın...
ve evlenecegim kişi başka şehirde...hihoyyyt
onun ne belgeler hazırlaması gerekiyor...
bursadan halledebilirmiyiz onun evraklarını...:uhm:

Cnm benim yhaa bu iş qerçekten çok uzun sürüoo... Ben şuanda tam bu işlemlerle uğraşıyorum we tam halledebilmiş değiliim.. Bayramdan sonraya kaldı qerisi.. Öncelikle senin we kocişinin Nufüs kayıt örneği lazımm ikametgahı lazım.. Bunları muhtarlıktan almicaksın kabul etmiolar.. Nüfüs müdürlüğünden alıosun.. Sonra bi sağlık ocağı weya hastaneden kan tahlili yaptırıosun.. We werem sawaş testimi ne warmışş onu yaptırıosunn.. ßenim sadece werem sawaş kaldı.. Onuda bayramdan snra halletcez inş.. Sonra bütün bunlarla gidip başwurunu yapıosunn HAYIRLI OLSUN :) baya uğraştırıcı ama yaa 1 qünlük iş değil yanii.. Sıra kuryuk derken ooooo.. NEse çok uzattım inş anlatabilmişimdir cnmm..

Cnm benim yhaa bu iş qerçekten çok uzun sürüoo... Ben şuanda tam bu işlemlerle uğraşıyorum we tam halledebilmiş değiliim.. Bayramdan sonraya kaldı qerisi.. Öncelikle senin we kocişinin Nufüs kayıt örneği lazımm ikametgahı lazım.. Bunları muhtarlıktan almicaksın kabul etmiolar.. Nüfüs müdürlüğünden alıosun.. Sonra bi sağlık ocağı weya hastaneden kan tahlili yaptırıosun.. We werem sawaş testimi ne warmışş onu yaptırıosunn.. ßenim sadece werem sawaş kaldı.. Onuda bayramdan snra halletcez inş.. Sonra bütün bunlarla gidip başwurunu yapıosunn HAYIRLI OLSUN :) baya uğraştırıcı ama yaa 1 qünlük iş değil yanii.. Sıra kuryuk derken ooooo.. NEse çok uzattım inş anlatabilmişimdir cnmm..
canım sagol...
eyvahhh...peki saglık raporu şartmı kimisi degil diyor kimisi şart diyor..
birde ayrı şehirlerdeyiz biz nasıl olacakki....burda evlenecez büyük ihtmalle erkek arkadaşım nüfus belgelerini bana gönderse ben burdan halledebilirmiyimki...
bide ne kadar masraf gerekiyor ne istiyorlar ..
bende ne çok soru soruyorum :oklava:

saglık raporu sart canım saglık ocaklarında halledıyolar onu sorar ogrenırsen daha garantı olur ısın bız saglık ocagına 70 80 vermıstık sanırım cok ıyı hatırlamıyorum ama tedarıklı olmanda yarar var.evlenme daıresınede yıne 15 20 ıdı sanırım
resım falanda cektırıyosun yıne

ben yurtdısındaydım esıme nüfüs kagıdımın kopyasını yolladım o öylece gün aldı :) nikaha 1hafta öncedende saglık raporunu verdık....

eşin sana noterde nikah işlemleri için vekalet verebilir yaşadığı yerdende sağlık raporu, resim ve nufus sureti alıp gönderirse
sen tek başına başvuruda bulunabilirsin

gerekli evraklar
kimlik fotokopileri
birinizin ikametgahı (o semtteki nikah dairesinde nikah kıyabilmeniz için)
resimler
sağlık raporu
nufus sureti

bende bısey sorucam.pekı nıkah ıslemlerı sırasında eslerden bırı mutlaka olmalı dımı. baskasına belgerı verıp gun aldıramıyoruz dımı?

aynı durum bizde de var.
kafamız çok karıştı.
ikametgah deniliyor ama muhtarlıktan olmuyo mu o ya:(
nufus dairesinden mi almak gerek..
birde sağlık raporu için bize sağlık grup başkanlığından dediler o ne oluo ki.

EVLENİRKEN NİKAH İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

1. Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri (Resimli olması şarttır)

2. Çiftlerden birinin Kadıköy ilçesinde oturduğunu belgeleyen ilgili mahalle muhtarından resimli ikametgah belgesi

3. Çiftlerden herbiri için 7 (yedi) adet vesikalık fotoğraf

4. Daha önce evlenme-boşanma var ise nüfus cüzdanlarına en son medeni hallerinin işlenmiş olması

5. Kayıtlı oldukları nüfus müdürlüklerinden en son medeni hallerini belirten nüfus kayıt örnekleri

6. Hükümet Tabipliği Sağlık Ocağı veya Kadıköy Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden alınmış sağlık raporu.

7. Evraklar dolmakalem veya daktilo ile okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır

8. Yaşı küçük olanlar, 17 yaşını doldurmuş olanlar noter tastikli anne ve baba muvafakati ile üstte belirtilen belgelerle müracaat edebilirler.

9. 17 yaşını doldurmamış ve küçük olanlar, mahkemeden evlenme izni alarak işlem

yaptırabilirler.

10. Çiftlerden biri yabancı uyruklu ise Türkiye'deki bağlı bulunduğu konsolosluktan bekarlık belgesinin alınarak Vilayet Hukuk İşlerinden onaylatılıp üstte belirtilen belgelerle birlikte Nikah Dairesine müraacat edilir. Türkiye'de konsolosluğu bulunmayan yabancılar için Ankara'daki Dışişleri Bakanlığı'ndan alınmış bekarlık belgesi

11. Boşanmış bayanlar, boşandıktan sonra 300 (üçyüz) gün içinde evlenemezler. Evlilik işlemlerini yapabilmeleri için Aile Mahkemelerinden İddet Kararı almaları gereklidir.

12. Kayıtlar sabah 08:30-11:00 ile 13:30-15:00 arasında yapılmaktadır.

13. Matbu evraklar Nikah Dairesinden temin edilir.

netten baktm bunlar yazıo canm

Konuyu dogru yeremi açtım bilmiyorum ama yanlışsa kusura bakmayın lütfen...:utangac:
Arlkadaşlar 3 yıldır süren bi ilişkim var...:delphin:
bu gün yarın derken bi türlü evlenemedik...:oklava:
Şimdi yılbaşında evlenelim diyoruz...kaydirigubbakcemile3
evlenmek için ne belgeler gerekiyor

EVLİLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGE VE BİLGİLER

-İkametgah Belgesi : İkametgahın bir tanesinin Şişli İlçesinden olması gerekmektedir.Çiftler Şişli İlçesinde ikamet etmiyorlar ise bağlı bulundukları ilçe Belediyesinden Evlendirme İzin Belgesi alarak Dairemize müracaat edebilirler.

-Nüfus Kayıt Örnekleri : Nüfus müdürlüğünden alınacaktır.

-Sağlık Raporları : Sağlık ocaklarından veya devlet hastanelerinden alınacaktır.

-Nüfus cüzdanlarının asılları ve fotokopileri (Sürücü Belgesi geçerli değildir.)

-6'şar adet fotoğraf : Son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.Fotokopi resimler geçersizdir.

Boşanıp tekrar evlilik yapanlar için nüfus cüzdanlarının "medeni hal" kısmı halen evli yazıyor ise nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekmektedir.
Kadınlar boşanma tarihinin aile kütüğüne işlenmesinden 300 gün sonra evlilik yapabilirler.Ancak bu süre Aile Mahkemesi kararı ile kaldırılırsa evlilik müracaatı yapılabilir.
17 yaşını doldurmuş kadın ve erkek anne baba muvakati ile, 16 yaşını doldurmuş olanlar ise mahkeme kararı ile evlenebilirler.

sağlık saporu sart ayrıca cokuzun surmedı sahsen benım 2 gun oda verem sevas raporunu öğleden sonra verdı nikah daireside 11.30 a kadar işlem aldıgı ıcın
Ben nisan ayı ıcın ekımde gıttım ama dedıler cokerken anca gecen hafta alabıldım gün kaydirigubbakcemile2

nikah işlemleri ile ilgili yarım istiyrm arkadaşlar ve özellikle ne kadara mal oluyor toplam ne kadar tutuyor öğrenmek istiyorum lütfenn yarımcı olurmusunuz

canım istanbuldayız biz...eğer sağlık güvenceniz varsa sağlık raporu için kan tahliline para vermiyosunuz devlet hastanesinde yapılıyo zaten.... benim sağlık güvencem vardı eşimin yoktu onun tahlilleri 40 lira tuttu...verem savaşta akciğer filmi çektirdik orayada 20 lira verdik ...muhtardan ikametgah 3 lira,nüfus müdürlüğünden nüfus kayıt örneği bedava,
git gel yol parası filan resimde çetirdik tabi 150 lira filan yeterli...

ayrıca sağlık raporu şart... aids,elisa,hepatit B vb. bulaşıcı hastalıklar varmı diye bakıyolar kan uyuşmazlığı varmı diye bakıyolar...ayrıca bizim iyiliğimiz içinde rapor şart düşünsenize bu hastalıklardan biri bizde olsa eşimize ve bebeğimize bulaşacak rapor kısmını atlamayın kızlar...

ben de evrak hazırlıyorum ve bişi sormak istiyorum.Nişanlım başka ilde ikamet ediyor ve nikahı orda yapacaz.Benim bulunduğum ilden izin almam gerekiyor mu??Bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.

2gunde bitiyor işinn.. normalde 1gun surecek ama saglık raporu ile 2gun :))

eşimin işi benım memleketime daha yakın oldugu için , memleketimde nikah oldu :asigim:
öncelıkle belediyeye gidip ordan nıkah işlemleriyle ilgilenen odaya gırıp ordakı memurdan yapılması gerekenler listesını alıyorsun.. sonrada ordan neler yapılması gerekıyorsa yapıyorsun ama sevgilinin senın memleketinde gostermek için..
nufus mud gidip ilgili memurdan , sevgilinin senın ustune olması için imagetgah alıyorsun..
ordan muhtara gidiyorsun ve yine ikametgah alıyorsun (vesikalık foto cektırmeyı unutmayın)
sonrası sana verılen listede ne gereklıyse onu yapıyorsun zaten..
saglık raporu sart ; bulasıcı hastalık vs varmı yokmu gibilerine ..
aile korumadada kan uyusmazlıgı varmı yokmu soruyorlar , birde kim koruncak dıyorlar :utangac: zaten bu soru karsısında afallıyo ınsan. :)))
bu işler bittikten sonrada belediye nıkah memurluna gidiceksınız , nikahın kıyılmasına gun almak için..

kolay gelsın canım , Allah tamamına erdırsın a.s.

Canım çok teşekkür ederim. Yani biz nikahı nişanlımın orda yapacaz bütün işlemler orda halledilecek demi doğru anlamış mıyım?:)))Benim burda yapmam gereken bişi yok artık galiba. 15 tatilde yapmayı düşünüyoruz da inşallah tabi.

peki sağlık raporu kaç ay önce çıkarılmalı.yani 4 aylık bi raporu kabul ediyorlar mı acaba?

Canım çok teşekkür ederim. Yani biz nikahı nişanlımın orda yapacaz bütün işlemler orda halledilecek demi doğru anlamış mıyım?:)))Benim burda yapmam gereken bişi yok artık galiba. 15 tatilde yapmayı düşünüyoruz da inşallah tabi.

Nikah nerde olacaksa diger şehirde yaşayan kendi ni,kah memurlugundan evlenme izni alacak oraya gdince zaten gerekli şeyleri söylüyorlar...
:kahve:

İkametkağın neresiyse oradan ikametkağ kağıdı al muhtardan daha sonra nufusdan evlilik kağıdı al nufusdakiler biliyor sana hangi nufus örneğini vereceklerini..Eş adayını memlekedine git ve o oda aynı evreklerı tamamlasın daha sonra herhangi bir salık ocağına gitsin.Sağlık ocakalrında işlemler yarım günde bitiyor.Belediyeye gider gün alırsınız.İşlemler yerine göre bir yada yarım günde biter.Benim eşim yarım günde bitirdi ve gün aldı.a.s.

Back