• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nikah dairesinden gün almak için/yardım

kajmer

Rot-balans gerekmekte:)
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2008
86
0
86
Selamlar, arkadaşlar...

Temmuzun 7i veya 8i gibi nikah için gün almak istiyoruz nişanlımla. Yalnız benim ailem istanbulda oldugu icin nikahı istanbulda yapmak istiyoruz bir evlendirme dairesinde...Sole bir durum var, biz ikimiz ogretmen oldugumuz icin benim ikametgahım sakaryada onunki ise karsta...ve isin ilginc yanı o askerde..ve martta gelecek nasipse...

simdi marta kalırsak gec kalmıs olabilirz...

o bana vekalet vererek ben nikah dairesinden gun alma islemlerini halledebilir miyim?

ikinizde bulunduğunuz yerdeki belediyeden" evlilik izin belgesi " alıp ailenize gönderin onlar sizin adınıza başvurunuzu istediğiniz zamana alırlar.

aileler gün alamıyor malesef. ya senin nisanlına yada nisanlının sana vekaletname vermesi lazım. yada ikinizin birden baska bir kişiye. ve vekaletnamede özellikle nikah işlemleri ibaresinin geçiyor olması gerekli. ikinizinde ikamet ettiği ilçelerin dışında bi yerde nikah yapılacaksa ikinizinde bulundukları ilçenin belediyesinden izin belgesi alması gerekiyor.

Son düzenleme:
Back