-
- Konu Sahibi ilaydadilara
Merhaba arkadaslar,
Esimin isi dolayisi ile bizim de Nijeryaya gitme durumumuz var ancak bir turlu karar veremiyoruz. Gidebilecegimiz 4 eyalet var, bunlar Gombe, Bauchi, Benau, Plateau. Buralarda hayat nasildir, gitmeli miyiz? Yeni dogacak yavrumuzla beraber gitmemiz gerekecek eger gitmeye karar verirsek. Tecrubeleriniz paylasirsaniz cok memnun olurum. Karar vermek icin Cumaya kadar vaktimiz var cevaplariniz bekliyorum. a Tesekkurler.
Merhaba arkadaslar,
Esimin isi dolayisi ile bizim de Nijeryaya gitme durumumuz var ancak bir turlu karar veremiyoruz. Gidebilecegimiz 4 eyalet var, bunlar Gombe, Bauchi, Benau, Plateau. Buralarda hayat nasildir, gitmeli miyiz? Yeni dogacak yavrumuzla beraber gitmemiz gerekecek eger gitmeye karar verirsek. Tecrubeleriniz paylasirsaniz cok memnun olurum. Karar vermek icin Cumaya kadar vaktimiz var cevaplariniz bekliyorum. Tesekkurler.
mrb.arkadaşlar.ben nijerya ya ihracat yapmak istiyorum.okulumuzda öğrenci olan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla orada türkiyedeki gibi mobilyaya ihtiyaç duyuluyormuş.orada yaşayan türkler olarak benimle izlenimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.nasıl bir zevkleri var?bizdeki hangi marka mobilyaları daha çok beğenirler?hatta mümkün ise orada olan firmaların ürün katalok örneklerini yollayabilriseniz sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim...sevgilerimle...:)...neslihan...mail adresim: npy06@hotmail.com
üstünden çok zaman geçmiş ama konuyu okuyunca merak ettim ne yaptınız ? eşim Nijeryalı dediğiniz gibi oradan sipariş alıp buradan mobilya gönderiyor veya götürüyor hatta şu an orada. ben de zaman zaman düşünsem bile cesaret edemedim şahsım adına fakat talep var oradan gerçekten de. keşke zamanında görebilseymişim mesajınızı :) sevgiler
Ben Nijerya'dan yeni geldim Nijerya yatırıma aç bir yer. Özellikle tekstil bunun yanında her türlü yiyecek maddesine ihtiyaç var benc . Bunun yanında mobilyayada ihtiyaç var. Çok pahalı bir ülke. Bence ticaret yapılmak istense iyi kazanılabilir
selam lamia34, demek gidip geldin ha😄bizden önce gittin walla..nasildi? neler yaptin? yiyecek_icecek-kuafor vs varmiydi? anlatsana biraz..biz gitmek icin oglumun 9 aylik olmasini bekliyoruz maalesef..saglik kosullari nasildi?
Merhaba,merhaba; ben nijeryaya gidip gelen herkesi soru yagmuruna tutuyorum.Esimde orada calisiyor, özel bir insaat şirketinde..oglum 5 aylik henuz, sarihumma asisindan dolayi oglumun biraz buyumesini bekliyoruz, gelmek icin..siz kiziniza aşilari yaptirdinizmi? Cocukla nasil neler yapabiliyorsunuz? Saglik koşullari nasil,beni en cok düsunduren konu çocugunuzla daha önce afrikada yaşamişsiniz sanirim, bizim icin afrika ilk olacak, tecrubelerinizden yararlanmak isterimtskkler
Merhaba,
Aslinda bu siteyi buraya gelmeden once google lagosta yasayan turkler yazarak kesfettim.ama baktim yazisma tarihleri eski pek umidim yoktu birinin yazacagindan.Ben 12 gundur falan burdayim.Esim bi otelde mudur.Henuz eve gecmedik hala otelde kaliyoruz.otelde yiyip iciyoruz.otel disinda bir kere baska bi otelde yemek yedik o kadar.Genel olarak sehir bence yasanmiyacak bi yer degil.Soforun olduktan sonra her yere rahatlikla gidebilirsin.Bu arada esin nerde calisiyor yazmamissin.Ben Lagostayim.Kizim burayi sevdi.Dun okula basvuruda bulunduk.Hepimiz asi olduk.Daha once hic afrikada yasamadiysan garipseyebilirsin ama insanlar cok sicak ve guleryuzlu.yemekleri bizden cok farkli baharatli ve acili.sen kendi yemegini evinde yapinca bi sorun olmuyo.Burdaki halk hijyen konusunda cok bilincli mesela gecn gun pazarlarina gittim giriste elimi dezenfektanla yikattirttilar.sebze meyve taze bulabiliyosun ama ben buraya gelirken bakliyatlarimi getirdim ilac getirdim.Alisveris merkezleri var bebek giysileri ve urunleri var ve iyi markalar bulabiliyosun.Ben hemen hemen her gun disari cikmaya calisiyorum.Degisik yerler kesfetmek icin.yanimda surekli dezenfektan tasiyorum biraz fazla titizim ben bu arada.burda bi cok turk yasadigini hatta ailelerinde oldugunu duydum fakat simdiye kadar rastlamadim.baska sorularin olursa cevaplarim sorun degil.esin hangi sehirde ve hangi firmada calisiyo?ve kac sene burda calisacak?
eşim yaklaşik 9-10 aydir nijeryada.. Ronesans insaatta calisiyor,şantiyeleri Ikot Expenede.. Biz daha önce rusya ve civarinda yaşadigimiz için nijeryayi ilk duydugum andan beri tum formlari tariyorum
Bizim korkumuz bebegimizin kücük olmasindan dolayi salgin hastaliklar(sitma-tifovs) ama anladigim kadariyla lagos bu konuda rahat bi yer..
Cok olumlu bahsetmişsiniz, sewindim
Bizde geldigimizde büyük ihtimalle lagosta kalacagiz cünku..
ewet, İnternetten arastirirken orada pek cok turk oldugunu ögrendim..Bizim ne kadar kalacagimiz konusu çocugumuza bagli, eger uyum saglarsa sanirim uzun bir süre kalacagiz
Aşilardan sonra kizinizda herhangi bir yan etki durumu oldumu acaba? ilginiz cok tesekkur ederim
Asilardan sonra kizimda hicbir yan etki olmadi.Asilarla ilgili bilgiyi il sagliktan alabilirsin.saglik ocaklarinin yurtdisi asilariyla ilgili pek bilgileri yok.zaten kizim yasi itibariyle cogu asiyi olmustu 2 asi oldu sadece tifo ve sari humma.ates yapmadi sadece birazcik kolumuz agridi.sitmaya gelince ulkede sitma cok yaygin ama lagosta sinek gormedim hic.sitma yapan sinekler farkli oluyomus gol ve bataklik yakinlarinda cokmus.lagosta deniz var yani burda pek sinek gorulmezmis.sitma vakasida cok nadirmis.bebeginizin uyum saglayacagini dusunuyorum cunku zaten cok kucuk ve size bagimli bu yasta.okul sorunu yok yani.