- 12 Temmuz 2006
- 4
- 1
- 51
-
- Konu Sahibi ilaydadilara
hayalim nijeryaya gelin gitmekerkek arkadaşım oralı,türkiyede okuyor :)) yakında beni görmek için gelicek aşkımı çoooo...oook seviyorummmm...umarım bir gün bende nijeryada olucam...nijeryayı seviyorummmmmmm
Eğer varsa bizimle tecrübelerini paylaşsınlar lütfen.. teşekkürler
2001-2003 yılları arası kaldım lagos şehrinde bir kere her mevsim sıcak 40 derece ve bunaltıcı sıcagı var tarfik dersen öyle bir şey hayatınızda görmemişsinizdir arabalar kaldırmlarda gidiyor polisin hiçbir etkisi yok bazen askerler silahları her an ateşlemeye hazır arabalarla geziyorlar halk aç ve gerçekten açıkta yatıyor yagmur yagdıgında banyo yapıyorlar kanalizasyonlar açıkta akıyor ve bu akan kanalların üstüne tahta koyup yol kenarlarında satış yapıyorlar sivrisinekleri malarya hastalığı taşıyor yani öldürücü sıtma 3 gun içinde iğnesini olmazsanız ölürüsünüz ,suları çamurlu ve gaz kokuyor sokaklar dilenci kolları bacagı kesik insanlarla dolu petrol ve doğal gaz ülkesi oldugundan yollarda petrol artıkları var allahtan sigarayı kiliseleri yasaklamış yoksa her sokak başında patlama olurdu kısaca can güvenliğiniz yok,elektrik jeneratörünüz varsa var oda çok pahalllı,1 kilo domatesi 10 liradan alırısnız ,güzel yanıı her mevsim sıcak sabah7 den akşam 7 ye güneş hep var çok yeşillik bendeki anıları bunlar orada hayatı en güvenli yaşayan yahudiler ve amerikalılar villarında özel okullarında hayat onlar için güzel devam ediyor.nijeryyaı merak edip gidecek olan arkadaşım ülkemiizn topragını öpmek değil yalarsın .))
ayni durumdayiz.2 yasindaki oglumla Nijerya'da yasamak? lütfen tanisalim bilgilerimizi paylasalim. ben çaresiz kararsiz kaldim bu konudayazdıklarınıza istinaden eşim yakın zamanda nijeryada çalışmak üzere gidecek kısa bi süre sonrada oğlum ve bende geliceğiz fakat düşüncelerim karışık yaşam nasıl , okul şartları neler. oğlum 2,5 yaşında. sokağa çıkıp gesme şansımız varmı. malum savaşta oluyor. yeme içme nasıl. türkiyede yediğimiz içtiğimiz şeylr varmı. en basiti market nasıl. nereye gidecek şuan bilmiyorum. ama düşüncelerim dediğim gibi çok karışık. oğlumu okula götürürken sokakta yanlız yürümekte zorlanırmıyız. bir parka götürmede zorluk olurmu. ve dahası neler bana biras anlatırmısın ne olur. çok karışığım. oğlum için endişelerim var. orada olması hayatını nasıl etkiler. beni nasıl etkiler. sen neler yaşadın nelerde zorluk yaşadın. evinin bulunduğu yerde türkler varmı. sen gününü nasıl geçiriyorsun. şartları mali durum nasıl. alışverişte neler alınabiliyor. belirli bir bütçen varmı. işte bunları sormak istedim sana. şimdiden teşekkür ederim.
merhaba elifffggg; çocuğunla birlikte nijeryaya gideceginden bahsetmişsin.. bizde eşimin işinden dolayi lagosa yerleşecegiz, benimde küçük bi bebegim var.. merak ettim çocukla beraber yaşam nasıl? aşi yaptirdin mi?