Nijerya Paylasim Alani(Tanisma)

ilaydadilara

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
4
1
51
merhaba arkadaşlar,

Sizlere nijeryadan sevgiler ve saygılar. Yaklaşık 2000 yılından beri burada yaşamaktayım. 2 kızım ve eşimle beraber. Afrikanın batı kısmında lagos şehrinde yaşıyoruz. Birçok türk var. Kadınlar kulubune üye olupta lagos nijeryada yaşayan arkadaşlar varsa benimle irtibat kurabilirler. Veya buraya işleri düşen arkadaşlara yardımcı olabilirim. Artık burası benim evim olduğu için türkiye ile bağlantım sadece yaz aylarında cocukların okulları kapanınca tatil amaclı oluyor. Ama cocukların cok güzel türkçe konuşuyor. Cünkü biz evde hep türkce konuşuyoruz. Artık eskisi gibi yabancı ülkede yaşayıpta gelen cocuklar yok artık. neyse diyelimki herkeze merhabalar ........................................​

merhaba bende nijeryada 9 ay yaşadım lagos da daha çok kaldık eşim chevron da çalışıyordu hala şirketimizden arkadaşlarımız orda yaşamakta nijerya çok değişik bir ülke ordayken bir an önce dönmeyi istiyorsun ama ordan uzakta bazen ordaki yaşamı özlüyorum benim hoşuma giden hep sıcak olmasıydı birde bolbol meyvelerinden yemek..

merhaba canim bende suudi arabistanda yasiyorum burada cok afrikali var ve kotu sartlarda yasiyorlar orasi nasil bir yer biraz bahsedermisin

merhaba kadınlar kulübü aracılığıyla nerelerden tanışıyoruz.güzel birşey.çocuklarınızın türkçe konuşması çok güzel. Türk olarak birçok özelliğimizin kaybolduğu bir artamda dilimizi unutmamak, unutturmamak çok güzel sizi tebrik ederim . sevgilerimlea.s.

merhaba arkadaşlar
ben de Nıjerya'da 2 yıl kaldım.Ben Kaduna \Sabontasha da yaşadım.Nıjerya çok başka bir yer .İki çocuğumla birlikteydik eşimin işi dolayısıyla gitmiştik.Her zaman gülümseyerek hatırlayacağım bir yer.Sıcacık insanları,ilgi,nç kültürleri ve tüm güzelliğiyle....Doğal birşey arıyorsanız tam yerindesiniz derim.Neredeyse Nıjerya aşığıyım diyebilirim .Şu anda Libyada yaşıyorum.Libya da güzel bir yer Nıjeryayla kıyaslamak tabiiki mümkün değil.Burada yaşam tabiiki çok farklı ama bende yine de Nıjeryanın yeri başka .Nıjerya öyle bir yer ki ne onunla oluyor ne de onsuz ..Özlüyoruz....Nıjeryada olduğunuz zamanların keyfini çıkarın derim.Çok özleyecesiniz....

mrb.arkadaşlar.ben nijerya ya ihracat yapmak istiyorum.okulumuzda öğrenci olan arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla orada türkiyedeki gibi mobilyaya ihtiyaç duyuluyormuş.orada yaşayan türkler olarak benimle izlenimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.nasıl bir zevkleri var?bizdeki hangi marka mobilyaları daha çok beğenirler?hatta mümkün ise orada olan firmaların ürün katalok örneklerini yollayabilriseniz sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim...sevgilerimle...:)...neslihan...mail adresim: npy06@hotmail.com

selam,ben Türkiye-kuşadasında yaşıyorum,ama en büyük hayalim bir gün nijerya,ya gelip görmek ve o bana uzak kıtadaki insanlarının kültürünü yakından tanımak,internetten çok araştırdım ama nijerya hakkında pek bilgi bulamadım.nijerya yı ve tecrübelirinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum,Teşekkürler.

hayalim nijeryaya gelin gitmek erkek arkadaşım oralı,türkiyede okuyor :)) yakında beni görmek için gelicek aşkımı çoooo...oook seviyorummmm...umarım bir gün bende nijeryada olucam...nijeryayı seviyorummmmmmm

2001-2003 yılları arası kaldım lagos şehrinde bir kere her mevsim sıcak 40 derece ve bunaltıcı sıcagı var tarfik dersen öyle bir şey hayatınızda görmemişsinizdir arabalar kaldırmlarda gidiyor polisin hiçbir etkisi yok bazen askerler silahları her an ateşlemeye hazır arabalarla geziyorlar halk aç ve gerçekten açıkta yatıyor yagmur yagdıgında banyo yapıyorlar kanalizasyonlar açıkta akıyor ve bu akan kanalların üstüne tahta koyup yol kenarlarında satış yapıyorlar sivrisinekleri malarya hastalığı taşıyor yani öldürücü sıtma 3 gun içinde iğnesini olmazsanız ölürüsünüz ,suları çamurlu ve gaz kokuyor sokaklar dilenci kolları bacagı kesik insanlarla dolu petrol ve doğal gaz ülkesi oldugundan yollarda petrol artıkları var allahtan sigarayı kiliseleri yasaklamış yoksa her sokak başında patlama olurdu kısaca can güvenliğiniz yok,elektrik jeneratörünüz varsa var oda çok pahalllı,1 kilo domatesi 10 liradan alırısnız ,güzel yanıı her mevsim sıcak sabah7 den akşam 7 ye güneş hep var çok yeşillik bendeki anıları bunlar orada hayatı en güvenli yaşayan yahudiler ve amerikalılar villarında özel okullarında hayat onlar için güzel devam ediyor.nijeryyaı merak edip gidecek olan arkadaşım ülkemiizn topragını öpmek değil yalarsın .))

sırf meraktan baktım bu alana ve anlattıklarınız hem acı hem komik geldi bana.hiç bir yer insanın kendi vatanı gibi olamaz.afrika ülkelerin doğal zenginliği çok fazla ama bunu kendileri değil sömürenler kullanıyor.onun için amerikalılar,yahudiler vs yabancılar zenginlik içinde yaşarken halkı kendi ülkesinde son sınıf insan değerinde kalıyor.itiliyor kakılıyor asimile ediliyor tabi işlerine geldiği şekilde.

yazdıklarınıza istinaden eşim yakın zamanda nijeryada çalışmak üzere gidecek kısa bi süre sonrada oğlum ve bende geliceğiz fakat düşüncelerim karışık yaşam nasıl , okul şartları neler. oğlum 2,5 yaşında. sokağa çıkıp gesme şansımız varmı. malum savaşta oluyor. yeme içme nasıl. türkiyede yediğimiz içtiğimiz şeylr varmı. en basiti market nasıl. nereye gidecek şuan bilmiyorum. ama düşüncelerim dediğim gibi çok karışık. oğlumu okula götürürken sokakta yanlız yürümekte zorlanırmıyız. bir parka götürmede zorluk olurmu. ve dahası neler bana biras anlatırmısın ne olur. çok karışığım. oğlum için endişelerim var. orada olması hayatını nasıl etkiler. beni nasıl etkiler. sen neler yaşadın nelerde zorluk yaşadın. evinin bulunduğu yerde türkler varmı. sen gününü nasıl geçiriyorsun. şartları mali durum nasıl. alışverişte neler alınabiliyor. belirli bir bütçen varmı. işte bunları sormak istedim sana. şimdiden teşekkür ederim.

ayni durumdayiz.2 yasindaki oglumla Nijerya'da yasamak? lütfen tanisalim bilgilerimizi paylasalim. ben çaresiz kararsiz kaldim bu konuda

merhaba elifffggg; çocuğunla birlikte nijeryaya gideceginden bahsetmişsin.. bizde eşimin işinden dolayi lagosa yerleşecegiz, benimde küçük bi bebegim var.. merak ettim çocukla beraber yaşam nasıl? aşi yaptirdin mi?

canim ben sana özelden msj atamiyorum, eger ulasabilecegim bi mail adresin varsa yolla, bildiklerimi aktarayim

Merhaba arkadaslar,
Esimin isi dolayisi ile bizim de Nijeryaya gitme durumumuz var ancak bir turlu karar veremiyoruz. Gidebilecegimiz 4 eyalet var, bunlar Gombe, Bauchi, Benau, Plateau. Buralarda hayat nasildir, gitmeli miyiz? Yeni dogacak yavrumuzla beraber gitmemiz gerekecek eger gitmeye karar verirsek. Tecrubeleriniz paylasirsaniz cok memnun olurum. Karar vermek icin Cumaya kadar vaktimiz var cevaplariniz bekliyorum. Tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…