Tuvalet Eğitimi Nihayet biz de tuvalet macerasına başladık :))

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Moonna kakadan bizimkisi de korkuyor,çok defa kiloduna yaptı.Bazen farkedersem tuvalete yetiştiriyorum.çişim geldi de demiyor asla.Hep ben götürüyorum ilk başlarda çok da zorlanmadım sanmıştım ama neredeyse bir ay oldu ve hala kaçırmalar devam ediyo,bir ayımız daha var bakalım ne olacak.Hepimize kolay gelsin

Çok uğraştık bir aydır ama meyvelerini toplamaya başladık ,oğlum artık 31 aylık oldu ve sanırım biz artık tuvalete alıştık.1 haftadır falan gündüz uykularında da bezlemiyodum 3 gündür geceleri de bezlemiyorum.Saati kurup 1 kere kalkıyorum çişe tutuyorum sabaha kadar da kuru oluyo.Kakasını son 4-5 gündür kendi söylüyor ama çiş konusunda hala pek söylemiyor.1,5 saatte falan ben tutuyorum.O da olur inşallah yakında.
Moonna sizlerde durum nasıl?Kakasını kendi söylüyo mu?

merhaba carpediem.bende 2 gündür öğle uykularında bezlemiyorum.kakasını söylüyor ama tuvalete yapmıyor .kaka için bez bağlıyoruz.kakayı yapınca yine açıyoruz.onun dışında gece bezliyorum.çişi söylemiyor ben götürene kadar tutuyor ama pek kaçırmaz oldu altına.alışıyorlar sanırımopuyorumnanaktan

Canım çok sevindim,bir hafta önce falan canımdan bezmiştim aslında yerler falan çok batmadı ama hep diken üzerinde olmak çok yoruyodu,saati falan kuruyodum belki zamanı kaçırırım diye.Şimdi de herşey dört dörtlük değil ama daha rahatım yine de uyuturken tedirginim ya yatağa kaçırırsa diye,alıştırma kilodu giydiriyorum .Şu kilot bezlerden alıcam bunlar kilot anneciğim diycem her ihtimale karşı.İşin en güzel tarafı son bir aydır yarım paket bez anca kullanmışımdır.

canım çok haklısın.her an bir kaza çıkarırsa diye düşünmekten insan yoruluyor gerçekten.ama azda olsa gelişme olduğunda mutlu oluyorum yinede..ben alıştırma külodunu 1 kere giydirdim çok fazla terletti kullanmadım öylece duruyor.kilot bezler mantıklı aslında..dışarı çıkarken ve gece uykusu esnasında..bende alabilirim.ben yatağına muşamba seriyorum.daha doğrusu küçükken alt değiştirmede kullandığım orta boy bi örtü almıştım.üstü pamuklu altı muşamba.alta sıvıyı geçirmiyor.çok rahat oluyor.kaçırsada sorun olmuyor yanii.

bende başlıyacağım kızlar ama cesaret edemiyorum çişine hiç yetişemiyorum bi ara başlamıştık çok fazla dışarı çıkmak zorunda kaldığım için erteledim çişini geldikçe yapıyo belkide kasları hazır değildir diye düşünüyorum ama 2.5 yaşında
her taraf çiş oluyor evde 15 dak bir tuttuğum halde
siz nasıl bir yöntem izlememi önerirsiniz

canım ilk haftalarda çok oluyor etrafı ıslatmak.1-2 hafta sonra azalıyor.sen yine 15-20 dkda götürmelisin.zamanla zaten tuvalete yapacağını öğreniyor.sonrayavaş yavaş süreyi uzatırsın.mesela yarım saate bir götürürsün.etrafı ıslattıgında kızma sakın.sakin olmaya çalış yoksa ters tepiyor.inadına daha çok etrafa yapıyorlar.tuvalette oyunla öğretebilirsin.benim oğlum çok korkuyordu ben suyla oynamasına izin vererek korkusunu yenmesine yardımcı oldum.küçük çişiöğrendi ben götürene kadar tutuyor artık ama söylemiyor.ben götürüyorum.kakayıda beze yapmayı tercih ediyor.böyle böyle alışıcaklar inşallah.

çok sık çiş yapıyor hazır değil mi diye düşünme canım çünkü artık 2,5 yaşında ve muhtemelen kaslarını tutabilir ama henüz tutmayı bilmiyor.Onu da ancak tuvalet eğitimiyle öğrenebilir.
Ben ilk günlerde 20 dakikada bir,sonra yarım saat derken süreyi uzattım,ciddi anlamda tam bir aydır hiç bezlemiyorum arada kazalarımız oluyor tabii ama genelde söylüyor.8-9 gündür geceleri de kuru kalkıyor tabii bazen onda da firemiz oluyor.Yine 1 ay önceye dönüp baktığımda inanılmaz gelişmeler var.Bu işi kışa bırakma yazın herşey daha kolay

merhaba arkadaşlar benimde oğluşum 29 aylık malesef çalışan anne olmak daha zor oğluşuma yeterli vakit ayıramıyorum 8-18 saatleri çaılışıyorum eve git yemek bulaşık ortalık toparla derken vaktin nasılda geçtiğini anlamıyorum oğluşumun bakıcısı var açıkcası bakıcı yeterli eğitimi veremedi tuvalet konusunda akşamdan akşama ve hafta sonları benim ilgilenmemde yetersiz geldi gün boyunca bakıcıyla o da bu konunun üzerinde durmadı benim ısrarlarımla nekadar ilgilendiyse yaz tatili başlayınca eşim öğretmen olduğu için oğluşuma babası bakıyor yani kendi gayretlerimizle çiş işini hallettik kakayı kesinlikle yapmayan oğlum 1 haftadır kakasınıda tuvalete ve klozete yapmaya başladı ben wc ve klozeti ikisinide kullandırıyorum çünkü herzaman klozet imkanı yada ortamı olmayabilir bu durumdada çocuklar klozet olmadan yapmıyorlar ikisinede alıştırmak mantıklı geldi bana

çişini ilk başlarda hiç söylemedi 15 dakikada bir,daha sonra yarım saatte bir ve bir saat arayla düzenli olarak götürdük bu arada kendimde yıllık izne çıktım ve nereye gidersem gideyim bu düzeni bozmadım yolculuk dışında ama sonra tutmayı öğrendi çişi gelince anne çiş geldi çiş geldi diye heyecan yapıyor bende arada soruyorum oğlum çişin var mı diye yok derse annecim çişin gelince bana söyle hemen tuvalete gidelim tamammı söylermisin diyorum tamam söyleyeceğim anne diyor ve söylüyor çişini yaptıktan sonra sifonu çekiyor ve el sallıyor güle güle çiş diye ellerini yıkıyoruz suyu çok seviyor ve ben ona çişini tuvalete yaptığın için sana teşekkür ederim oğlum aferin sana diye öpüyorum ve şeker veriyorum ama geceleri bezini takıyorum çünkü sabah çok ıslak kalkıyor gece tutamıyor daha kaka işimiz tam bir kabus yapmıyor tutuyor kendini bakalım onuda aşacağız umarım sabah uyanınca anne ben bezime yaptım kakamı bak bez var diyor

bende son bir haftadır sabah uyanır uyanmaz çıkardım bezini gecede uyuduktan sonra taktım tabi iyice sıkışınca gün içerisinde ağlamaya başlıyor kıvranıyor tutuyor kakayı . oğlum bezin bitti ve almayacayız artık diye diye çocuk nekadar tutacak mutlu son yaptı kakayı biraz zorlu oldu ama ondan sonrada arkası aynı kıvranmalar ağlamalarla devam etti bağlamadım şimdi yapmaya başladı nereye kadar bağlıyacağız 1 yapmaz 2 yapmaz derkez 3.mecburen yaptı ve kesinlikle bağlamayacağım şimdi geceleride bağlamamayı düşünüyorum arada kalkar çişini yaptırırım böyle bu sıkıntıları atlatacağız sabır ve azimle herkese kolay gelsin zor iş çocuk bakımı tatlı zor onlar bizim canlarımız :teselli:

evet kesinlikle tek yol sabır..bizimki geceleri bazen ağlıyarak uyanıyor bakıyorum ki bez kuru,wc ye götürüyorum yapıyor sonra yine uyuyor.ama aslaa çiş demiyor.artık çok fazla kaçırmıyor küloduna ama söylemiyorda ben götürene kadar tutuyor.kakada bizde aynı durumdayız.kaka gelince mecbur kabız olmasın diye takıyorum bezi..yapınca çıkarıyoruz.başladıgımızdan bu yana oldukça güzel ilerledik.kaka konusunda çok ısrarcı olmuyorum.zamanı gelince çişe alıştıgı gibi onada alışacaktır elbet..

Moonna kaka sorununu çözdünüz mü?Artun da ilk başlarda kabız oldu 3 günde bir falan yapmaya başladı ama şimdi düzene girdi,kendisi söylüyo.Çiş konusunu da 15-20 gün oldu hallettik,yalnız bazen kiloduna 1-2 damla yapınca söylüyo. Ama geceyi halledemedik,eğer zamanını yakalayıp kaldıramazsam ortalık göl oluyo ben de mecburen bağlıyorum.Belli olmuyo bazen de kuru kalkıyo.Sanırım bu bir süre böyle gidecek.

carpediem kaka konusunda pek gelişme yok.bezine yapıyor kakasını.çok ısrarcı olmuyorum.
çiş konusunu hallettik diyebiliim.yine söylemiyor ama ben götürüyorum saat başı.ben götürene kada tutuyor çamaşırını ıslatmıyor.
eğer gündüzü hallettiysen geceyede alışacaktır merak etme.önemli olan zamanını yakalayıp götürebilmek.ama gece kalkmak istemiyorsa ço kzorlama bence.biliyorsun zorlayıncaters tepiyor.bu kadarı olduktan sonra devamı gelir allahın izniyle..

canım bütün yaz oğullarımızın çişiyle,kakasıyla uğraştık ama değdi değil mi?Benimki gece gündüz tamamen öğrendi,sadece gündüz 1,2 damla kaçıyo bazen.Sizdeki son durumlar ne?

canım bütün yaz oğullarımızın çişiyle,kakasıyla uğraştık ama değdi değil mi?Benimki gece gündüz tamamen öğrendi,sadece gündüz 1,2 damla kaçıyo bazen.Sizdeki son durumlar ne?

mesajını yeni gördüm canım.oğlum gece bezlesemde çoğunlukla kuru uyanıyor.gündüzde uyumadan yaptırıp uyutuyorum.çiş konusunda sorun yok ama kakayı halledemedik ne yazıkki..asla tuvaleta yapmak istemiyor ve gelince bez istiyor.bez takmasam tutuyor.kabız olmaması için mecbur bağlıyorum ,zorlamıyorum.kakası gelince 'hadi oğlum tuvalete yapalım'diyorum.'vermemm o benimmm!' diye tutturuyoryasakkelime
sen gece çiş için kaldırıyomusun yoksa tüm gece yapmadan uyuyabiliyormu?bu kaka konusu canımı sıkıyorrrfisfisfis

Canım gece çişe kaldırmıyorum.Gelirse o beni uyandırıyor,genelde sabaha kadar tutuyor.son 1,5 ayda hiç kaçırmamıştı geceleri,bezlerimizi bile arkadaşın çocuğuna vermiştik ama 2 gün üstüste kaçırdı dün ve önceki gün.Üşüttü mü acaba?Gündüz de hep bi damla yaptıktan sonra söylüyor,deli oluyorum.Kaka olayı için biraz üstelesen bağlamasan bi gün falan.Gerçi muhakkak sen denemişsindir,biraz daha sabret bakalım:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…