• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Nihayet biz de tuvalet macerasına başladık :))

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
7 saat çok iyi.bizimkinin günü gününü tutmuyor..bazen çok kaçırıyor bazen hiç ıslatmıyor..bende yatana kadar hiç bağlamıyorum..kaçırırsa kaçırsın diyorum artık napiyim.bu iş bitsin evdeki herşeyi yıkatcam mecbur:mymeka:

canım 8.saatte yine koyverdi altına bizimkisi.Çok da uykusu vardı bezini bağlayıp yatırdım akşam da yine misafire gidince mecburen açamadık altını.

şimdi yine sabahtan beri açık altı daha kaçırmadık ama hep akşam 5-6 civarı uykusu da gelince tutamıyo.Buna da şükür diyorum.Hep ara vermek zorunda kalıyoruz yalnız,yarın kpss de görevliyim,babaannesine bırakacam evlerini batırır diye açmazlar altını maalesef:oklava:

ahh ahhh bende sıkıntılıyım canım.bizimkini götürdüğümde yapıyor ama götürmediğimde yok salıveriyor yaa çişş demiyoralsanaalsanasmilebirde kakasını hiç tam yapmadı tuvalete..vallahi şevkim kırıldı yaaamafoldumbenama bağlamıcam uykusu dışında altını...

Yine aynı şey oldu 1-2 saat önce Artun altına kaçırdı hiç kızmadım üstündekileri çıkardım.Sonra bi baktım lazımlığa oturmuş bir parça kaka yapmış ben de eğer lazımlığa oturursan seni parka götürücem dedim.Sonra oturup kendi kendine kaka yaptı.Hemen parka götürdüm.
Eve geldik,bi baktım benden kaçıp kapının arkasına saklandı,anladım kaka yapıyo,hemen lazımlığa oturttum tabii büyük kısmını kiloduna yapmış ama olsun böyle böyle alışacaklar
Sonra ben ortalığı temizlerken gitmiş yatağına kendi kendine uyumuş kuzum

ahh ahhh bende sıkıntılıyım canım.bizimkini götürdüğümde yapıyor ama götürmediğimde yok salıveriyor yaa çişş demiyoralsanaalsanasmilebirde kakasını hiç tam yapmadı tuvalete..vallahi şevkim kırıldı yaaamafoldumbenama bağlamıcam uykusu dışında altını...

Bağlama canım bence de çoğunu hallettik azı kaldıhihoyyyt

canım hiç şevkin kırılmasın burdan birbirimize destek olalım benim oğlum da hiç söylemiyor ve kakasını tuvalete yapmadı ama adım adım ilerliyoruz mesela başlarda hiç tuvalete yapmıyordu duşa yapıyordu bugün tuvalete de yaptı. muhakkak gelgitler olacak Allah hepimize sabır versin şu bıcırıklar da çabucak öğrensin :Saruboceq:

canım hiç şevkin kırılmasın burdan birbirimize destek olalım benim oğlum da hiç söylemiyor ve kakasını tuvalete yapmadı ama adım adım ilerliyoruz mesela başlarda hiç tuvalete yapmıyordu duşa yapıyordu bugün tuvalete de yaptı. muhakkak gelgitler olacak Allah hepimize sabır versin şu bıcırıklar da çabucak öğrensin :Saruboceq:

yaa bu çocukları anlamak bazen çok zor :uhm:az önce dışarı çıktık ...yürüyüş yaptık,markete uğradık..çıkarken çişini yaptrdım ve altını bağlamadım.bayaa gezdik.eve geldim hemen tuvalete girip çiş tuttum.bizimkisi tutmuş çişini bir güzel yaptıkaydirigubbakcemile3ayy nasıl mutlu oldum.
bizimki bi enteresan.illaki çişini yaparken su açık olacak,ayrıca tuvaletin içine bi parça tuvalet kağıdı atıyorum hadi oğlum onu ıslat diyorum fışkırtıyo bizimki:1:ha birde lazımlık,klozet asla kullanmıyo illa ben tutacam normal tuvalete:mymeka:bu gidişle evi dip köşe sulamaya biraz daha devam etcez gibi görünüyoryasakkelime

arkadşlar bende napacagımı bılmıyorum ya kızım 22 aylık tuvalette ne kadar oturursa otursun yapmyr çıkınca yapıyr heryerı batırıyr yapacagı zaman soylemıyr ama yaptıktan sonra saklanyr napacagmı bılmyrm

yaa bu çocukları anlamak bazen çok zor :uhm:az önce dışarı çıktık ...yürüyüş yaptık,markete uğradık..çıkarken çişini yaptrdım ve altını bağlamadım.bayaa gezdik.eve geldim hemen tuvalete girip çiş tuttum.bizimkisi tutmuş çişini bir güzel yaptıkaydirigubbakcemile3ayy nasıl mutlu oldum.
bizimki bi enteresan.illaki çişini yaparken su açık olacak,ayrıca tuvaletin içine bi parça tuvalet kağıdı atıyorum hadi oğlum onu ıslat diyorum fışkırtıyo bizimki:1:ha birde lazımlık,klozet asla kullanmıyo illa ben tutacam normal tuvalete:mymeka:bu gidişle evi dip köşe sulamaya biraz daha devam etcez gibi görünüyoryasakkelime

bizde de durumlar pek farklı değil su açılacak ve duşa yapılacak. gece de 5,30 da kalktık çişini yaptı sonra bezi çıkattık saat 10 da kupkuru kalktı. ilk defa kakasını da yaptı yıkarken by by yaptık hoşuna gitti. ama sonra bir kere de kakasını üstüne yaptı akannehir çişte henüz firemiz yok şimdi uyuyor altını bağlamadım.

arkadşlar bende napacagımı bılmıyorum ya kızım 22 aylık tuvalette ne kadar oturursa otursun yapmyr çıkınca yapıyr heryerı batırıyr yapacagı zaman soylemıyr ama yaptıktan sonra saklanyr napacagmı bılmyrm

canım ilk günler öyle oluyor sanırım korkuyolar. bugün bizim 5. günümüz ama hala benim oğlum da söylemiyor gerçi suyla oynamak için ara ara beni götürüyor çiş diye ama yapmıyor.

bir de kendini rahat hissetmesi önemli biz de ilk başta klozete oturduk yapmadı lazımlığa hiç oturmadı bile tesadüfen duşta rahat yaptığını farkettim ve hiç başka yere zorlamadım duşa yaptırdım.

canım öncelikle hiç zorlama bence...suyu seviyorsa suyu aç kendin tut wc ye..suyla oynamasına izin ver...ben şimdilerde wc nin içine tuvalet kağıdı atıyorum hadi ıslat diyorum oyun sanıyor öyle yapıyor.ilk günlerde altını ıslatması çok normal bence..zamanla öğrenecekler...benim oğlumda çok ıslattı ilk günlerde.halada bazen ıslatıyor.sen sık sık götür ilk etapta..20 dk yada yarım saate bir tut.sonra süreyi dahada uzatırsın..

ya sık götüryrm ama yapmak ıstemıyor bıde ben ıstıkrarlı olamıyorum bı turlu bı gün açıyorsam bi gün kapatıyorum heryerın pislenmesıne sabredemıyorum bı turlu acaba bırazda erkenmı başladım 2 yaşını beklesemiydım :((

ya sık götüryrm ama yapmak ıstemıyor bıde ben ıstıkrarlı olamıyorum bı turlu bı gün açıyorsam bi gün kapatıyorum heryerın pislenmesıne sabredemıyorum bı turlu acaba bırazda erkenmı başladım 2 yaşını beklesemiydım :((

biraz sabretmek gerekiyor canım ben ilk başladığımız günden beri bezini hiç takmıyorum gündüz uyurken bile hatta bu gece 5.30 da çıkarttım. merak etme hepimiz aşağı yukarı aynı durumdayız evleri pok ve çişler götürüyor. bezi sardıkça alışma süreleri uzuyor ev daha uzun süre kirleniyor biraz sabret sonra komple temizlik yaparsın ben öyle yapacağım. benim oğlum da 21.5 aylık belki biraz daha sonra öğretseydim daha kolay olurdu ama kışın çok daha zor oluyor tecrübeyle sabit. şimdi sadece külotla gezebiliyorlar ama kışın mecburen üstleri kalın oluyor. şimdi sürekli suyla oynuyorlar kışın olsa üşürler.

canım emin ol hepimiz aynı durumdayız.evdeki halıları kaldıor yada kolay yıkanan-temizlenen bişeyler ser.istikrarlı olmalısın.ben sadece dışarı çıkarken bağlıyorum başkasının evine gideceksem..vs..kısa mesafelerde falan bağlamıyorum bez.ama eğer tuvalete hiç girmek istemiyorsa çok zorlama..bu kezde süre uzuyor malesef.benim oğlumda korkuyordu tuvaletten suyu çok sevdiği için suyu açıp gel suyla oynayalım diye kandırarak alıştırmaya başladım.ama öncelikle ev pislenecek düşüncesinden uzaklaş.çünkü illaki az yada çok kirleniyor ev.sonra topğtan temizlik yapıcam bende mecburen..

mooanna canım naptın nasıl gidiyor alıştırma çabaları

canım devam ediyoruz...birkaç gündür daha az ıslatıyor külotunu..ama bugün sadece 1 kere kakasını yaptı küloduna..dışarı çıkarken yakın mesafelerde bağlamıyorum.iyi gidiyoruz.ama hala çişini kendisi söylemiyor.ben götürüyorum.çişi gelince pipisini tutuyor.12 gün oldu başlayalı..ilerleme var.en azından çok ıslatmamaya başladı.bakalım,yaz sonuna kadar halledebileceğimizi ümid ediyorum inşallah..:emir_bebek:

canım devam ediyoruz...birkaç gündür daha az ıslatıyor külotunu..ama bugün sadece 1 kere kakasını yaptı küloduna..dışarı çıkarken yakın mesafelerde bağlamıyorum.iyi gidiyoruz.ama hala çişini kendisi söylemiyor.ben götürüyorum.çişi gelince pipisini tutuyor.12 gün oldu başlayalı..ilerleme var.en azından çok ıslatmamaya başladı.bakalım,yaz sonuna kadar halledebileceğimizi ümid ediyorum inşallah..:emir_bebek:

biz başlayalı da 7 gün oldu ama bizde de pek fark yok. oğlum da hala söylemiyor. bugün iki kere kaka bir kere de çişini altına yaptı. şunu farkettim evde daha az altına yapıyor mesela dün dışardaydık bahçeye gitmiştik orda hiç üstünü ıslatmaz diye ümit ederken hiç dışarıya yaptıramadım geleni üstüne yaptı.

biz başlayalı da 7 gün oldu ama bizde de pek fark yok. oğlum da hala söylemiyor. bugün iki kere kaka bir kere de çişini altına yaptı. şunu farkettim evde daha az altına yapıyor mesela dün dışardaydık bahçeye gitmiştik orda hiç üstünü ıslatmaz diye ümit ederken hiç dışarıya yaptıramadım geleni üstüne yaptı.

canım oyuna dalınca heleki birde dışardaysa gitmek istemiyordur.o yüzde3n çamaşırına yapıyordur.ben çok güvenemediğimde bağlıyorum dışarda.park yada başka bi eve gitcemizde.ama mesela anneme giderken takmıyorum bez yakın oldugu için.şimdi bazen yürüyüşe falan çıktıgımızdada bağlamamaya başladım.güvenemediğim zamanlarda bağlıyorum ama evde hep açık..

canım oyuna dalınca heleki birde dışardaysa gitmek istemiyordur.o yüzde3n çamaşırına yapıyordur.ben çok güvenemediğimde bağlıyorum dışarda.park yada başka bi eve gitcemizde.ama mesela anneme giderken takmıyorum bez yakın oldugu için.şimdi bazen yürüyüşe falan çıktıgımızdada bağlamamaya başladım.güvenemediğim zamanlarda bağlıyorum ama evde hep açık..

canım gerçekten oyuna dalınca tuvalete gitmek istemiyor. dediğin gibi dışarıda olunca daha zor gidiyor. ben artık bezi tamamen çıkarttım gece de bağlamıyorum.
kuzucum evde biraz biraz çişini söylemeye başlamıştı ama bugün ateşlendi umarım gerilemez.

canım gerçekten oyuna dalınca tuvalete gitmek istemiyor. dediğin gibi dışarıda olunca daha zor gidiyor. ben artık bezi tamamen çıkarttım gece de bağlamıyorum.
kuzucum evde biraz biraz çişini söylemeye başlamıştı ama bugün ateşlendi umarım gerilemez.

cnm geçmiş olsun.umarım ciddi bişey değildir.merak etme gerilemez.öyle akıllılar ki işlerine gelince hemen öğreniveriyoolar herşeyi.
gecede bezi çıkarttıgını yazmışsın.aslında oğlum kuru uyansa bende çıkarmayı düşündüm ama çokk ıslak uyanıyor.seninki kuru kalkıyorsa takmamak en iyisi.ben şimdilik uykuda bezlemeye devam ediyorum.

başlayalı 20-25 gün oldu.artık çişini ben wc ye götürene kadar tutuyor.külotunu ıslatmıyor ama kakada ciddi sorun yaşıyoruz.hiç bişekilde tuvalete yapmak istemiyor ve hatta kakası varken küçük çişinide yapmak istemiyo tuvalete.ama normalde küçük çişte sorun yaşamıyoruz.kakası oldugunu anlayınca mecbur bez takıyorum yaptktan sonra çıkarıyorum.bu kısımda takıldım kaldım,ne yapıcam bilmiyorum.normaldede hala söylemiyor ama ben götürene kadar tutuyor.sonra götürüyorum ve wc ye yapıyor küçük çişini.dışarı çıkarkende çoğunlukla bezlemiyorum ama bu kaka konusu çok can sıkıcıÇok üzgünüm çoook

Back