canım benim oğlumda uykularından hiç kuru kalkmıyor henüz.ama ben 1 haftadır bezi çıkardım.sadece uykularınd atakıyorum ve başkasının evine falan giderken.ama şunu farkettim ki artık uykularındanda daha az yapmış olarak uyanıyor yani tutmayı öğreniyor.oğlum ilk gün çok ıslatmıştı.sonbraları daha az ıslatır oldu çamaşırını..bizimki henüz söylemiyor ben tuttukça yapıyor en geç 1 saate bir tutuyorum tuvalete suyla oynayarak yapıyor.gece bağlamamayı düşünmüyorum çünkü çok ıslatıyor ve uyanırsa birdaha zor uyur diye.bence illaki geceye gündüze beraber alışacak diye bişey yok..gündüzü tam halledince gerisi gelir..çok zorlamamak lazım..yerimsenibenmerhabalar.benm oğlumda bugün itibariyle tuvalet eğitiminde.28 aylık benm paşa.annemden ve eşimden gelen yoğun baskılardan bıktığım için bende bugün başladım.internetten okuduğum kadarıyla erkek bebekler daha geç öğreniyorlar.bazı işaretler veriyorlar bide,yani artık hazırım diye.mesela bezinden rahatsız olması,sabah uyandığında kuru kalkması falan gibi.ama maalesef bizde bu tür belirtiler yok daha.aksine kakasını bezine yapınca pişik olup yansa bile değiştirmek istemiyor bezini.bez değişimleri bi savaş bizim evde.bu saate kadar 5 kez çişini altına yaptı.bir kerede kakasını yaptı.lazımlığı var.oğlum çiş var mı diyorum,var diyor.itirz etmeden lazımlığa oturuyor,şarkı türk oyun falan yapmadan kalkıyor.tam ben kilodunu çekiyorum ki çişi yapıyor.şu anda yatıyor.bezi artık gece bile bağlamayacağım.çünkü böylesi daha uygunmuş.bugünü atlatırsam gerisi kolay gibi geliyor baalım ne olacak gün sonunda.akşam üstü parka indireceğim onu ,orda ne yapacak bakalım????
arkadaşlar bi sorum olacak siz kaç dakikada bir tuvalete götürdünüz ve orda kaç dakika tuttunuz ben yarım saatte ya da 45 dakikada bir götürüyorum 3-5 dakika tutuyorum sıkılmasın diye fazla tutmuyorum
canım benim oğlumda uykularından hiç kuru kalkmıyor henüz.ama ben 1 haftadır bezi çıkardım.sadece uykularınd atakıyorum ve başkasının evine falan giderken.ama şunu farkettim ki artık uykularındanda daha az yapmış olarak uyanıyor yani tutmayı öğreniyor.oğlum ilk gün çok ıslatmıştı.sonbraları daha az ıslatır oldu çamaşırını..bizimki henüz söylemiyor ben tuttukça yapıyor en geç 1 saate bir tutuyorum tuvalete suyla oynayarak yapıyor.gece bağlamamayı düşünmüyorum çünkü çok ıslatıyor ve uyanırsa birdaha zor uyur diye.bence illaki geceye gündüze beraber alışacak diye bişey yok..gündüzü tam halledince gerisi gelir..çok zorlamamak lazım..yerimseniben
arkadaşlar bi sorum olacak siz kaç dakikada bir tuvalete götürdünüz ve orda kaç dakika tuttunuz ben yarım saatte ya da 45 dakikada bir götürüyorum 3-5 dakika tutuyorum sıkılmasın diye fazla tutmuyorum
valla ben ilk gün 20 dk. bir oturttum lazımlığa ama hiç yapmadı,tam kilodunu çekince yapıyordu altına.dün 2. günümüzdü ve nerdeyse 3,5 -4 saatte bir yaptı çişini.çok şaşırdım bende doğrusu ama...
bezi çıkardın mı bi daha takmayacaksın teorisini 2 çocuklu annelerden çok duyuyorum.bana mantıklı geldi.2 gündür hiç bez takmadım oğluma,ilk gün tabi zor geçti,ama gece yatmadan önce ilk kez anne çiş dedi,lazımlığına yaptı evde bi sevinç bi kıyamet,çok hoşuna gitti.yatarken süt içtiği için gece braz sorun oldu.e doğal olarak sevmedi ıslaklığı,değiştirdim üstünü başını,2. gün sabah o beni kaldırdı anne kalk tuvalete gidek diye.hem çişini hem kakasını yaptı.birlikte suyu açıp by by kaka dedik.çok hoşuna gitti.dün gün boyu kendi söyledi çişini ben oturttum onu.birlikte markte gittikiparka gittik hiç bi sorun yok allaha şükür.dü gecede artık gece süt iççmeyelim oğlum dedim sabah içelim,kızdı biraz ama gece beni anne kalk diye çişe uyandırdı,eğer ben hızlı davransaydım yetişecektik ama altına yaptı maalesef.sabah 6 gibide çişe yine kalktık,sütünü içti,hala kupkuru yatıyor.inşaallah biz bu işi çözdük gibime geliyor.oğlum bez bağlayalım mı diye sorunca bez pis anne diyor.
canım bence sabah kuru kalkması çok güzel bir gelişme..bizimki gece çok su içiyor ve sabah dolu oluyor bezi.uykuda bağlıyorum yani.sağı solu ıslatması normla bence..biraz daha dene derim ..ama zorlamadan,kızmadan devam et...tuvalete gitmek istemiyorsa biraz ara verrebilirsin.kolay gelsinbenim oğlum biraz yapıyor ama tamamını yapmıyor ben de anlamadım acaba hazır değil mi diye düşünüyorum yoksa böyle böyle mi alışıyolar. sabah kalktığında biraz tuvalete yaptı birazını banyoya birazını halıya birazını da koltuğa yaptı korktuğu için mi böyle yapıyo yoksa tam tutamıyor mu anlamış değilim. şu an 21 aylık ve iki gündür sabah kuru kalkıyor. bir de çişini yaptıktan sonra bana bakıyor. ben de gayet nazik bi şekilde hadi temizleyelim diyorum. her defasında bu sefer böyle olmuş ama bi dahakini tuvalete yapalım diyorum.
Kızlar ben de başlmıştım tuvalet işine hatta 4 gün önce bütün gün sadece bir kazamız olmuştu.Ama misafir geldi gitti ben toplantıya gittim falan derken bayaa bir ara verdik.Bugün 4 saattir falan kuruyuz ama hiç o söylemiyo hep ben götürüyorum
gözün aydın , başarmışsınızvereliniortak:ecrin_bebek:..
şu gece kilotları varya..huggies in..onlar kilot havasında bez olduğundan, çocuk onu kilot gibi algılar..
yatarken onu kullanabilirsin. biryere gittiğinde uyuttuğunda da kullanabilirsin..
oğluşum 4 yaşında, ama ben bu kilotlardan bulunduruyorum, ne olur ne olmaz diye..
yatıya gezmeye gittiğimizde de kullanıyorum..Allahtan bir kaçırma sorunu yaşamadık..
huggies in kilotlarından hiç denemedim.onlar beze göre daha ince sanırım...sağol canım fikrin için,denemeye değer bencealkisalkisalkis
Huggies in kilot bezlerinden ben de alayım bari.Ben çişinden fazla korkmuyorum sanki iyi gidiyo gibi geliyo,sabahtan beri 7 saat oldu firemiz yok henüz.Ama kakaya gelince emin değilim daha hiç tuvalete yapmadık,bakalım bugün yatana kadar bağlamayı düşünmüyorum ne yapacaz???
benim oğlum biraz yapıyor ama tamamını yapmıyor ben de anlamadım acaba hazır değil mi diye düşünüyorum yoksa böyle böyle mi alışıyolar. sabah kalktığında biraz tuvalete yaptı birazını banyoya birazını halıya birazını da koltuğa yaptı korktuğu için mi böyle yapıyo yoksa tam tutamıyor mu anlamış değilim. şu an 21 aylık ve iki gündür sabah kuru kalkıyor. bir de çişini yaptıktan sonra bana bakıyor. ben de gayet nazik bi şekilde hadi temizleyelim diyorum. her defasında bu sefer böyle olmuş ama bi dahakini tuvalete yapalım diyorum.
ilk gün benimkide aynıydı.gün boyu çişini yaptıktan sonra haber verdi.bende senin gibi sanıp,çişinin geldğini anlamıyor daha hazır değil diye düşündüm ama ertesi gün beni şaşırttı.ilk günler zorluyorlar ama gerçekten alışıcaktır.eğer başladıysan bırakma derim ben.bugün 4. güünümüz bizim ve sabah kupkuru kalktı,gece bir biberon süt içmesine rağmen.ilk gün nasıl yaptığını anlmazken diğer günler çişini tutmayı öğrenyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?