• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Nihayet biz de tuvalet macerasına başladık :))

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

moonna

Guru
Pro Üye
29 Nisan 2010
3.654
3.115
373
oğlum 27.ayına girdi ve dün itibariyla tuvalet eğitimine başladık.çok korkarak başladım aslında çünkü tuvaletten çok korkuyordu.birde pipisi sünnet oldugundan beri acıyor hiç dokundurmuyor pipiye (sünnet oldugunda 3 aylıktı)dr lar sorun süünette ve tahlilide sorun yok diyorlar.
bizimki tam bir su kuşudur.tuvalet korkusunu en iyi nasıl yeneriz diye düşündüğümde hemen suyu kullanarak diye aklıma geldi.klozeti ve lazımlığı kullanmak istemediğinden normal alaturka tuvalete götürdüm.musluğuda açıp hadi bakalım suyla oynıcaz diyip çiş tuttum.bu arada su hafiften akıyor ve bizimki bi yandan suyla oynuyor.sonra hadi çiş yap diyip çişşşşşşşş çişşşşşşşşşşşşş diye uzun uzun söyledim:1:ve hafiften az az yapmaya başladı.çişini yaptıkça hoşuna gitti,pipiye bakıp bakıp gülmeye başladısempatiksalakcinni
dün 5-6 kere kilot değiştirdik.uyurken bezini bağladım.(sabah çok ıslak kalkıyor)
bugün sabahtan bezi çıkardım.ve 15 dk da bir tuvalete tutuyorum.tabii yine suyla kandırarak.önce tuvaleti görünce bana yapışan çocuk şimdi koşarak gidiyor ve her götürüşümde yaptızemuszemusyine arada bir kaçırıyor tabii ama düne göre çok az :nazar:öğlene kadar sadece 1 kilot değiştirdik:teytey:
kakasınıda çok az yaptı ve yaptıktan sonra suyu kendisi dökünce hoşuna gidiyor arkasındanda bayy bayy kakaaa diyorr:dance:
umarım böyle devam eder.bazıları bezi çıkardıgında hiç takma diyorla gecede takmamalıymışım .ama sabahlaı hiç kuru kalkmadı şimdiye kadar.bu konuda kararsızımfisfisfis

çocuğunu tuvalete alıştıran hiç yok sanırım boshayallersmile
şimdi ben bezi gündüzleri bağlamıyorum.öğle uykusunda takıyorum,ve gece uyurken..acaba gecedemi yada öğle uykusundadamı bırakmalıyım..yoksa önce gündüze alışsın sonra geceye mi?bu konuda aklım çok karışık:uhm:

Canım bugün bizim de ilk günümüzdü.Oğlum tam 2.5 yaşında.Daha önce arada bir haftasonları denemiştim.Bugünkü maceramız ise 6 saat sürdü.ılk 3 saat hiç kaçırmadı ama söylemedi de ben tutarsam yapıyo sadece,sonra 3 defa altına yaptı üstüste en sonunda bez taktım ve 2 dakika içinde bezi ağzına kadar çişle doldurdu.Demek ki tutuyo ama bi türlü söylemiyo kakasını bile kiloduna yaptı ama hiç korkmuyo tuvaletten sadece tembellik yapıyo.Yarın inşallah daha uzun denerim.

carpediem hepimize kolay gelsin.tuvalet eğitimi gerçekten sabır isteyen bir süreçmişakannehir
ben sabah uyandığında bezini çıkardım.ve öğlene kadar sadece 1 kez çamaşırına yaptı.onun dışında her yarım saate bir tuvalete götürüyorum.korkusu kalmadı artık rahatlıkla giriyor.ama suyla oynayarak yapıyor ve ben çiş tutuyorum.yani kendisi oturmuyor.lazımlıkla,klozeti kullanmıyor.normal tuvaleti kulanıyoruz.bir kaç kere azcık kaka yaptı sonra kakasına su döküp bayy bayyy yaptı.çok hoşuna gittialkisalkisalkisçıktıktan sonrada öpüyorum tebrik ediyorum :))
birde anneanneye gittik.aramız 15 dk falan.altını bezlemedim.oradada cişini yaptı ama bizimde sorunumuz kendisi söylemiyor.ben tutuyorumyarım saate bir yapıyor.bugün öğlen sadece uyurken bağladım.onun dışında bezsizdi.cıbır cıbır gezdi hep:1shok:dün ilk denememizde 5-6 çamaşır değiştirmiştik bugün sadec 1 tane yetti.acaba alıştırma külotlarından alsammı?ve gece için henüz erken oldugunu düşünüyorum.uykudan uyandıgında çok dolu oluyor bezi...yanlışmı düşünüyorum acaba:uhm:

Bence alıştırma kilodu alma canım.Ben aldım ama aynı bez gibi yani suyu tutuyo ve altını ıslattığını anlamıyo.Yani rahatsız olmadığı için yapmaya devam ediyo.Ama gece yatarken bez yerine alıştırma kilodu giydirmeyi düşünüyorum.O amaçla alabilirsin.Akşam 18.00 den beri bezli Artun.Yarın sabah da arkadaşıma gideceğim için mecbur bezleyecem sonra full açacam bende.ınternetten bebek alezi sipariş ettim en azından yatağa geçmez.ıyi geceler canım kolay gelsin hepimize

canım aslında sadece gece alıştırma külodu giydirmek banada mantıklı geldi.yada kısa süreliğine dışarı çıkacağımız zaman.
bugünde sabah uyanınca çıkardım bezi.hiç çamaşır değiştirmedik,kaçırmadı:nazar:ama ben götürmessem gelip çiş demiyor.acaba zamanla söylermi diye düşünüyorum...birde durmadan muslukla,suyla oynuyor tuvalette.ne zormuşşşakannehir
gece kaldırsam ttuvalete diye düşündüm ama uyanıca tekrar uyumassa diye düşünüyorum..zaten geceleri bazen kalkıp yanımıza geliyor.bazen zor uykuya dalıyor.
annemde diyor önce gündüzleri alıştır.uyurken bağla.başlarda sen tutarsan yapar,hemen söylememesi normal diyor.ama uyanıkken hiç bez takma yarım saate bir götür diyor.zamanla alışacak diyor.bende öyle yapıyorum.

Moonna nasıl gidiyor tuvalet olayı.Dün ben evde olmadığım için bez bağladım bugün uyandığımızdan beri yani 3,5 saattir altı açık daha fire vermedik ama aynı senin gibi hiç kendi söylemiyor sanırım bu yavaş yavaş öğrenilerek kazanılan bir süreç.Son 2,5 saattir hiç çişini yapmadı götürüyorum 40-45 dakikada bir ama yok sanırım.Demek ki tutma süresi uzadı.

canım bugün bizim 4.günümüz..ve ben öğlen uykusu ve gece haricinde hiç takmıyorum bezini..
ilk gün çok ıslattı çamaşırını,2.gün 1 kere ıslattı.2 gündür hiç ıslatmadı:nazar:
bizimde artık tutma süremiz uzuyor.çok sıvı aldıysa daha sık götürüyorum.bazen hiç yapmadanda çıkıyoruz.bugün sabah yakalayamadım bir anda yapıverdi küloduna kakayıfisfisfisama hiç kızmadan değiştirdim.birde tuvalete küçücük kaka yapıyor hemen kalkmak istiyor.minik beyimiz kakanın arkasından su döküp bay bayyy yapcakmışş:1:
bence sende devam et canım.uzun süre tutabiliyorsa demekki alışacak yavaş yavaş..bir anda olacak bişey değil sonuçta...tek anahtar her zamanki gibi sabıra.s

unuttum yazmayı sen evde yokkende kim varsa yanında oda götürsün bence bezini takma.dün akşam ben yoktum.oğlum annemdeydi.anneme söyledim bazen götürürsün wc ye diye.ordada yapmış tuvalete.gece geldiğimizde bağladım bezini uyuttum.şimdilik sadece uykularında takıyorum.ne kadar bez takmassak o kadar çabuk alışır diye düşünüyorum.

Canım annem bakıyo normalde,ama o dedeme de baktığı için uğraşamam dediği için bu zamana kadar kaldı bu iş.3 gündür ben yaz tatilindeyim.Dün oğlumla beraber misasfirlikte olduğum için güvenemedim oralara yapar diye.Bugün çok iyi gidiyo,5 saattir bezlemedim fire yok.Bi kere de kendi bağırdı baktım bi damla yapmış hemen tuvalete götürdüm oraya yaptı,ilk günler ben de bağlayacam uyurken,özellikle gece uykusunda çok fazla çiş yapıyo çünkü.Şimdi anneme gidiyorum altımız açık hadi hayırlısı bakalım

hadi bakalım..inşallah kupkuru varırsınız annenekaydirigubbakcemile3
benim annem yakın 15 dk falan sık sıkgider-geliriz.bende bağlamıyorum giderken.birde ben bişey farkettim altını gündüzleri ne kadar çok açık tutarsam uykudan uyanıncada daha kuru kalkıyor.tutmayı öğrenyorlar.sanırım öğretmensin,önünde uzunca bir tatil dönemi varsa çok uygun olur senin için.
ayy ne zormuşşşşşşakannehir

Evet canım sınıf öğretmeniyim.Aslında daha zor olacak diye tahmin ediyodum.Gerçi kakamızı henüz hiç tuvalete yapmadık,uykularda ne yapacam onu da blmiyorum.Geceyi geçtim hiç gündüz uykusundan kuru kalkmadı bugüne kadar.
Annemle benim aramda çok yakın,şu anda ordan yazıyorum.7 saat oldu süper gidiyoruz

7 saat çok iyi bir süre:nazar:benim oğlumda uykularından hiç kuru kalkmıyor.ama eskiye oranla daha az yapıyor.gündüzü önce halletmeyi düşünüyorum ben.daha sonra zamanla geceyede alışır.bizimki minicik kaka yaptıgında hemen kalkıp su döküp bay bay yapmak istiyor.onun için daha oda tam yapmadı kakayı.zamanla alışacaklar..ama ben klozetede oturmasını isterdim.kendim kucağımda tutunca zor oluyor.

Klozete de oturur bi süre sonra.Lazımlığı denedin mi hiç?Benimkisi hem klozete hem lazımlığa yapıyo çişini kakasını ise henüz hiçbir yere:)

denedim canım lazımlığıda sevmedi,klozetide..
az önce dışarı çıktık evin önünde mağazalar var.biraz dolaştık.dışarda bişey yapmadı.eve girer girmez tam tuvalete yönelmiştimki bi baktım yapıyo .yetişemedimakannehir

bizimde bir hafta oldu masallah kendi gidip otuyor
cok su ictigi icin syk syk gidiyor ama kakada bizde sorun yasiyoruz sadece 2 kere yapti oda az az
ama zaten kabizlik sorunumuz var insallah oda cozülür
ayrica bende oglen ve gece daha bez takiyorum bu haftada onlari birakacaz insallah
oglum 2.5 yasinda sanirim dogru zaman
seneye ana okuluna gidecek ve temiz olmasi gerekiyormus

bizimde bir hafta oldu masallah kendi gidip otuyor
cok su ictigi icin syk syk gidiyor ama kakada bizde sorun yasiyoruz sadece 2 kere yapti oda az az
ama zaten kabizlik sorunumuz var insallah oda cozülür
ayrica bende oglen ve gece daha bez takiyorum bu haftada onlari birakacaz insallah
oglum 2.5 yasinda sanirim dogru zaman
seneye ana okuluna gidecek ve temiz olmasi gerekiyormus

maşallah bebişe:nazar:canım gündüzü hallettikten sonra gece başlayacağım bende..
ben hala kendim tutuyorum çişe..bakalım zamanla alışacaklar..bazen insanın sabrı azalıyor ama geri dönüş yapmakta istemiyorum...çiş temizleme günleri devam ediyor anlayacağınız:mymeka:

merhaba hanımlar benim kızım 24 temmuzda 2 yaşını dolduracak tuvaletini öğrenmişti ama tayinimiz çıkınca taşınma falan deyince ilgilenemedim ve tekrar beze döndük buğün kreşe altı açık verdim bakalım ne yapacak eğer orada söylerse tamamdır tekrar alışması zor olmayacak inşaallah başarırız.

merhaba hanımlar benim kızım 24 temmuzda 2 yaşını dolduracak tuvaletini öğrenmişti ama tayinimiz çıkınca taşınma falan deyince ilgilenemedim ve tekrar beze döndük buğün kreşe altı açık verdim bakalım ne yapacak eğer orada söylerse tamamdır tekrar alışması zor olmayacak inşaallah başarırız.[/QUOTE
inşallah orada daha kolay öğrenir canım.ben bazen parka vs.. gittiğimizde mecbur bağlıyorum.mesela bu akşam arkadaşlara gittik.mecbur bağladım altını .başkasının evinde yapmasından korktugum için.ama evde açık bırakıyorum hep..aslında bir bez takıp,bi takmamak pek iyi olmuyor ama mecburen takıyorum bazen..

Back