• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler nidilatı kullanmayı keserkesmez açılma dewam ediyormu

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

xsxeker pembe

kzımı sen koru rabbim...
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2007
4.610
35
118
37
İstanbul
arkadaşlar nidilat kullanıyorum yaklaşık 1 haftadır ve yrn itibariyle bırakacağız açılmamı cmde tuttu bu ilaç şimdi bırakır bırakmaz açılma dewam ediyormu zira öleyse benim doğumu çokmu yakın sancılarım son hızda dewam ediyo

alakası yok nidilatı kasılmaları engellemek için veriyorlar sen kullanmasadan belki kasılmaların rahim ağzını açıp doğumu başlatmayacakdı bilinmez belkide bırakdığın gibi kasılmaların tekrar başlayacak buda doğumu başlatacak yani bunu bilemezsin erken kesiyorlar nidilatı bende 37. ll
haftada kesmişlerdi erken doğum riski ortadan kalkınca aslına bakarsan nidilatbenim kasılmaları engellememişdide zaten

Bendede hiç ama hiç fayda etmemişdi nidilat boşa kullandım bence kasıla kasıla 38. haftaya geldim sezeryan oldum valla bence kasıla kasıla 40 bile gelirdim ilaç milaçda kullanmasam değişin birşey olmayacakdı bence bende hiç kasılmalarımda şiddeti bile azalmadı ilaçla aynı hızla devam etmişdi ama doğurmamışdım tabi bu bende böyle oldu diye başkasındada olcak değildir kimi iki kasılmada doğum başlıyor yani kasılma illah doğumu başlatmayabiliyor benim 21. haftada başlamışdı kasılmalarım üstelik

nidilat benim kasılmalarımı kesiyor.. ben 22. haftadan beri kullanıyorum günde 3 kere ve kasılmalarım günde 1-2 ye kadar düşüyor yorulmazsam.. ama ilaca başlamadan önce çok az bi yorulmamda 30-40 kasılma oluyordu günde.. 34. haftda ben de bırakıcam sonrasında her an doğum olabilir dedi doktor ben de kendimi ona göre hazırladım.. inşallah en azında 36ya kadar dayanır bebeğim...

Ben nidilatin muadili olan adalati kullanmistim 28. hafta baslamistim 34. hafta kasilmalarimin cogalmasiyla hastaneye yattim serumdan prepar verdiler. O bile engelleyemedi her gecen gun sancilar kasilmalar arttikca dozunu arttirdilar sonunda 35+5te suyum geldi aniden kasilmalarim tavan yapti 1-2 saat icinde doguracaktim nerdeyse doktor zor yetisti gece hastaneye sezeyana aldilar acilen (kasilmalarda bebisin kalp atislari yavasladigindan normal dogum riskliydi). Simdi bebisim 20 gunluk bir sorunumuz yok cok sukur...

Sonuc olarak ne kadar ilac verseler de olacagi varsa oluyor benim durumumda ilaclar sadece sureci geciktirdi ilaci kesseler hemen doguracaktim biraz daha gecikmeli dogurdum iste :)

Ama kasilmalarin varsa 36. hafta ilaci kesmek icin biraz erken geldi bana da dogrusu...

Back