niaşnınız takılımı oldu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi adatuna
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ohh oh ,neler takılmıs daha nısanda oyle ..

bana sadece bır tane bılezık takıldı o kadar..:sinifsinif:

düğünde çokkkk takılır inş. sumakcımmm...

nişanım takılı oldu...ama olmasa da olurdu böyle bir talebim olmadı şahsen..sende o konuya takılma.dünya kadar takın olsa nee olur olmasa ne olur...ağzının tadı olsun yeter...

izmirde ve takılı? ne kadar taktılar soylemesı ayıp
düğüns alonda bıle olsa takı olmaz kı bızde akannehir

izmirde ve takılı? ne kadar taktılar soylemesı ayıp
düğüns alonda bıle olsa takı olmaz kı bızde akannehir

evet canım bizde yoktur bu tarz şeyler haklısın..dediğim gibi illede altın olmalı gibi bir durum olmadı..kendiliğnden gelişti...anne babası amcası bilezik taktı , kardeşi-teyzesi-yeğenleri takabileceğim takılar taktılar küpe yüzük kolye gibi..bizde saat altın gibi şeyler taktık nişanlıma.annemlerde bilezik taktılar bana..yemekli oldu nişan,misafirlerdende takanlar oldu yakın aile dostları,yakın komşular falan.. benim bir kız grubum var 5 kişiyiz biz öyle kanka çevirdik kendi aramızda altın daha önceden onlar geri döndü falan derken olmuş oldu biraz anlayacağın..sonucunda bize ait şeylerdi...haa tekrar belirtiyorum olsa da olurdu olmasa da...ağız tadı daha önemli..hiç birşey takılmasaydı da herşey o günkü saflığında kalsaydı malum zor bu işler a.s

Nişan evde oldu bizim.
Annem -babam birşey takmadılar zaten söz yapacaktık nişana döndük son ay da falan o yüzden alınacak seti de almamıştık henüz.
4 tane 3 lü burma taktılar anne-babası.
bir de tek taş,yüzük-kolye-küpe taktı nişanlım.
davetliler de bir iki minik şey taktı.
aslında pek takılı olmaz bide nişanlar,düğünde takılır tüm takılar.

benim nişanımda tektas saat 3 bilezik 1 saat kupe takıldı
niaşnlımların adetlerinde nişanda erkek tarafıda kız tarafıda hediye takarmış ve ama altın falan değil sadece para ama bizdede kız tarafı nişanda bişey takmaz onlarda solemedi bizde adet boledir diye bana 190 takılmıstı nişanlıma 230 genşlere harclık olarak takılırmış
neyse erkek evi taktı nişanlımın yengesi bu kadar mı daha kimse takmıyo mu falan dedi bizim adette yok bende hiç anlamıyorum ya bende hiç ses etmedim sonradan konu olduda bizde izah ettik sivasta bole bi adet yok diye

nişanlımın yengesi bu kadar mı daha kimse takmıyo mu falan dedi bizim adette yok bende hiç anlamıyorum ya bende hiç ses etmedim sonradan konu olduda bizde izah ettik sivasta bole bi adet yok diye

bizde sivaslıyız aslen,haklısın,nişanda birşey takma zkız tarafı,nişanı organize eder ve yapar sadece..

evet canım salonu biz tutmustuk onların adetler değişik biraz ama sivasta sivasın adetleri gecerlidir:lepi:

bizde sadece erkek tarafı takar.
bana ince bi set taktılar. nişanlım bileklik taktı. bide teyzesiyle kardeşi birer tane çeyrek taktılar.
ben saat takmak istedim nişanlıma ama düğünde tak dediler. bukadar.

kayınvalidem nişanlım falan beraber kuyumcuya gidip set ve 1 bilezik beğendik. onları taktılar. ve tüm misafirlerde takı yaptı. kimi para kimi altın. 3bilezik,16küçük altın ve 900 tl e yakın para oldu. kayınvalideme dedim bunları değerlendirelim.1 bilezik yaptık onlarlada. sanki çok takıcamkaydirigubbakcemile3

benim nişanımda iki taraftanda takılı oldu
salonda yapılmıştı nişanım iki tarafta kalabalık
hemen hemen bir düğünde olucak kadar takı,bilezik altın ve para oldu
ama ablamın nişan zamanında erkek tarafı takı takmadı
yani misafirleri diyim nişanlısı annesi babası falan taktı ama onlarda
amca dayı falan takmazmış
düğünde bilezik takarlarmış öylede oldu
düğünde tüm amca dayı falan yakınlarının hepsi bilezik taktı
hediye bileziklerden değil ama

Son düzenleme:

ahhhh adacım sen de mi ankaralısın?biz de baya kastık,bizim adetlerimiz ağırdır biraz,sizin nasıl bilmiyorum.karşı tarafta öyle şeyler yoktu,bi kılıfına uydurmak için ne çok uğraştım bilsen,sırf problem çıkmasın diye bayramların falan geçmesini bekledim,biz de bayramlar falan da ağır olur biraz.6 ay nişanlı kaldım,ona rağmen burnumdan geldi.ama geçiyor hepsi tatlım,şimdi evimde huzurluyum(hoş şimdi de başka şeyler çıkıyor ya neyse)inşallah fazla uzun değildir nişanlı kalacağın süre,yoksa sıkıyor biraz.:içelim:

esracım ankaralıyım..herşey onların istediği gibi oluyor ne yazıkki..sözümüzü geçiremedik..biz kız alıyoruz sanki..burnumdan geliyo 1 sene nişanlı kalcam baya uzun yani..ilk bayramım olcak ama bayramdan sonra nişan olcak diye es geçtiler kurbanda ne yaparlar bilmiyorum daha doğrusu beklemiyorum görgü lazım biraz ailede o da onlarda yok..saol canım inş. geçicekk bende senin gibi huzurlu olurum evimde..

adacım kesinlikle adetler falan hikaye,görgü olacak bir insanda dediğin gibi,maddi durumu katmak istemiyorum görgülü insanın parası olmasa bile dili oluyor,en azından diliyle yapıyor bişeyleri.ama görgüsüzü maşallah,bi de senin adetlerine dil uzatıyor,aaa öyle adet mi olrmuş ne saçma diye,el,nden gelmiyosa çamur atma,durumumuz yok de bişey yap işte ama yok.
yalnız şunu da unutma bence,çok az insan problemsiz geçiriyor bı günleri,biraz da alıngan oluyoruz,herkes hassas sinirler gergin..

Nişan hiç takısız olur mu ya...Gelin alıyorlar yani..Kolay mı...Ben valla eşıme ne ıstedıysem aldırtım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…