• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

niaşnınız takılımı oldu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi adatuna
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bazı erkek tarafı nişan takısı kızın olduğu için nişanda takı takmıyor...
bizimki salonda oldu.2 tarafta takı taktı..nişandan gelen takıyla yatak odası takımımı,çamaşır makinesi ve buzdolabını aldım...

nix gerçektende bazı erkek tarafı adetleri öyle diye takmıyorlar bazılarıda kurnazlık yapıp geline kalcak diye takmıyorlar çok haklısın bizimkiler baya bi tilki çıktılar :))))

geline kalcakla alakalı diilki erkek tarafı erkege takar takısını
bizde nişanda kıza takılan takı kızda erkeğe takılan erkekte kalıo

bizde erkek tarafı geline kız tarafıda damada takar..

evet takılı oldu ve adetlere göre nişanda ne takılırsa kız tarafınındır .... aile olarak damada saat taktık biz...

nişanlın almış canım niye takısız olsun ki.
benimde öyle oldu nişanlım aldı kayınvaldem taktı.
takılı oldu.konuklardan beklemiyorduk ama kendi akrabaları ısrar etti 5 çeyrek ve para taktılar

sözlüm 3 bilezik bir kelepçe bilezik bir set alyansımı ve saatimi aldılar canım.eşi dostu akrabası takmayacak yani takısız derken bunu söylemek istemiştim..

nie bu kadar sinirlendin ki.
konukların takısından bahsediyorum diyebilirdin :):):)

yok tatlım niye sinirleneyim olur mu hiçç :)))) kıyamamm.......
:) aşkolsun

yok tatlım niye sinirleneyim olur mu hiçç :)))) kıyamamm.......
:) aşkolsun

valla bi yazmışsın ki ne var ne yok içindekileri boşaltmışsın.
şaşırdım valla okuyunca.
bence hiç takmayın takılanları.
ztn akrabalar takı takınca problem oluyor en güzeli tamamaları.,
şimdiki aklım olsa takmasınlar derdim.

anlıyorum canım.haklısındır da eminim benden bi adım belkide birçok adım öndesin mutlaka tecrübelerin vardır.takmasınlar zaten takmayacaklar bende kafama takmıyorum :)) benim tek üzüntüm her istediklerini yaptırmaları kukla gibi bizi oynatmaları onun dışında takmışlar takmamışlar sorun etmiyorum.tecrübeni benimle paylaştığın için saol artık takmıyorum kafamaaaaa
ağzımızın tadı olsun dimi ama :))

adatunacım,
başka başlıklarını da takip ettim. kendini çok gereksiz yere üzdüğünü düşünüyorum.yazık sana.. birkere yerden göğe kadar haklı bıle olsan bu tip meseleler üzülmeye değmez..birazcık rahatla.. bu ağır psikoloji altında yuvanın temellerini atma.. mazAllah sağlıksız bir durum olmasın sonra evliliğin açısından..

takip ettiğim kadarıyla başlıklara gelince nişan hususunda, sanırım siz düğün yapacaksınız,o zaman nişanı da oğlan evi yapsın diyorsunuz.. nişan çoğu yerde kız tarafına ait,yapmazlar o yüzden. benim de nişanım var 1kaç aya.. biz yapıcaz. ayrıca düğünü de biz yapıcaz çünkü memleketler ayrı.. oğlan evi isterse memleketinde düğün yapar. ben kızımın düğününü memleketımızde yapıcam dedı,babam..
gördüğün gibi tek sen değilsin.. açıkcası oğlan evi teklif etse bıle nişanı yaptırmayı düşünmüyoruz.. hiç burnuma kakmasınlar sonra..
takı olaraksa bızde de nişanda takı takılmaz.. oglana saat kıza da bir set bir kaç bilezik anca yani... kaldıkı sevgılın sana bunları almış.. inan bana can sıkmaya değecek şeyler değil bunlar..
geceleri azıcık rahat uyuman için yazdım

margherita..
çok teşekkür ederim yazdıkların için.hiç tanımadığın birini düşünmen yani beni bana moral vermen inan gözlerimi doldurdu.haklısın tüm yazdıklarında.3 ekimde nişanım var ve biz ayrılık noktasındayız malesef. bizim adetlerimizi hiç sormadılar.hiç ilgilenmiyorlar.bizde nişandaki her masrafı erkek tarafı yapar.herşey anneme ve üvey babama kaldı.yani onlarada sorumluluğum var.hergün bu ve bunun benzeri konular konuşuluyor hergece ağlıyorum.kızım için yaparım denmesi gerekirken onlar şöyle onlar böyle düşüncesizler vs.daha birçok kötü laf.buda beni sözlümden ve ailesinden soğutuyor.elimde değil.ailemin yüzünden daha çok böyleyim.kayınvalidemle hiç konuşmuyorlar ortada hep ben kalıyorum.söyleyemediği kötü şeyleri bana söylüyo.
yinede sana teşekkür ederim.çok duygulandım yazdıklarından
Allah razı olsun

iigeceler herkese..hepinizi çok seviyorum..iyiki varsınız..

Nisan evde sade bi sekilde oldu
Nisanlimin ailesi bilezik ve kolye taktilar..

senin bu kaynanayla işin çok tatlım ya bana set taktılar sadece ama bende setin hasını beğendim buarada herşeye susup alttan alma ne istiyorsan söyle yaptır kız alıyo bunlar boru deil

benim nişanımda salonda olduğu için bileziklerimi saatimi künyemi taktılar ama setim yok :(

benim nişanımda takılı oldu
ama bizim adetlerimize göre nişanda altın takılmaz
kız tarafı takmadı,erkek tarafı taktı
bazen laf ediliyo
buda benim canımı sıkıyor açıkçası
eziliyorum
bizim adetlerimzde böyle birşey yok sonuçta
bence üzülme ya boşver

margherita
sesimi duyuyorsan şmidi sen söyle bana nasıl üzülmeyeyim.hani diyordumya hiçbir şey sormuyorlar yapmıyorlar önemsemiyorlar diye..
bizim ailemiz takısız nişanmı olur diye takıcaklarmış.erkek tarafı takmayacak adetleri öyleymiş.annem arayıp bizimkiler takıcak haberiniz olsun mahçup olmayın dedi.kadıb dün beni aradı bizim nişanımız takılı olmaz aslında biz nişan yapmak istemiyorduk dedi :S
salon tutuldu aileler arandı fotografçı ayarlandı kuaför ayarlandı..nişana 10 gün kaldı..
nişan istemiyorlarmış.
ben napimmm şimdii kafayı yicem

keşke konuşulsaydı canım ya . ama nişan sizin adetlere göre erkek tarafına aitse , onlarında takı takmaması adet o zaman. karşılıklı düşünün biraz. normalde nişanı kız yapar hem. sizin adetleriniz değişik biraz. haklısın kayınvaliden duyarlı olmalı biraz. ama bence nişan yapmak zorunda değil. biz de nişan yaptık herşeyiyle biz karşıladık. kız eviyiz boru mu gibi şeyler saçma sen kız veriosan onlarda oğlunu verio

Back