Bebek Beslenmesi Neyi yanlış yapıyorum 🙄

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ljubljanali

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mart 2021
682
1.058
33
Merhaba sevgili anneler, bir konuda tavsiyelerinizi, düşüncelerinizi almak istedim.

6 aylık bir kızım var, daha 13 günlükken kalp hastası olduğunu öğrendik. Kallbinde genişçe bir delik varmış ve bu yüzden de 1 ay sonra ameliyat olacak hayırlısıyla.

Doktorumuz kilo alması yavaş ve az olacak ama mümkün olduğunca kilo aldırmaya çalışın bu yüzden sık sık emzirin diye tavsiyede bulundu. Sık sık emzirdim yok yine az kilo alıyordu ve 2 dk emip bırakıyordu sonrasında meme reddi de başladı. Alerjisi olduğunu da öğrendik sonradan ona göre diyet yaptım ve biraz olsun süt içmeye başladı. Meme reddi olduğu için sağıp vermeye başladım bu süreçte.

Bu sefer de kızım öyle alıştı ki sık sık ve az az beslenmeye tek seferde asla içmesi gereken sütü içmiyor. Mesela hiç bir zaman bir kerede 180 ml falan içmedi. 50-60 ml içip bırakıyor, tabi onu da içirmek 1 saatimizi alıyor. Biraz oyaliyoruz hoop yine beslenme saati. Tüm gün onu beslemeye çalışmakla geçiyor. Persentilde %3 te kalıyor artık çok zayıf, kilo alması gerekiyor. Aç bırakmayı denedim 2-3 saat aç kaldı yine 50-60 içti.

Doktorumuz nefes darlığı, morarma, hızlı nefes alma gibi sorunları yoksa beslenmesi de normal olmalı dedi. E bizde de o şikayetler yok çok şükür ama beslenmesi çok sıkıntılı, az az sık sık olunca tüm gün beslenme oluyor, uykuda bile beslemeye çalışıyoruz biberonla. Başka hiçbir şeye vakit kalmıyor Ben bir şeyleri yanlış yapıyorum sanırım ama neyi

Çok uzun oldu Okuyup da cevap verirseniz çok müteşekkir olurum

Bebeğiniz kaç kilo

Mama veriyor musunuz acaba çocuk mamayı mı sevmiyor süt sağma olayına gelince benim bebeğimde normal de mama yiyor ama sağdığım sütü kesinlikle içmiyor hatta tiksiniyor
Evet mama da veriyorum arada fakat özel alerji mamalarından onlar da çok kötü kokuyor, süt her açıdan iyi onun için tiksinmiyor içiyor ama dediğim gibi azıcık içip bırakıyor sonra tekrar...

Evet mama da veriyorum arada fakat özel alerji mamalarından onlar da çok kötü kokuyor, süt her açıdan iyi onun için tiksinmiyor içiyor ama dediğim gibi azıcık içip bırakıyor sonra tekrar...
Çene refleksi zayıf kalmıştır canım çabuk yoruluyordu tek açıklama bu bunun için videolar ve özel masajlar var bi de onları dene istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…