- 19 Aralık 2011
- 435
- 64
- 73
- 40
Siz ısrarcı davranmamışsınız ki. Sahip olduklarınızı sakınmışsınız ve korktuğunuz başınıza gelmiş.
Neyi düşündüyseniz onu yaşamışsınız.
Hırsla istediğim bir sürü şeyi gerçekleştirdim, inadına üstüne düştüklerimi, takıntı yaptıklarımı vs.
Hırsla istenen şeyler olmaz diye bir durum yok.
Ama istediğin olduğunda ya kaybedersem, ya başına bir iş gelise, ya bu olay bozulursa şeklinde paniklersek elde ettiklerimiz kayıp gider ellerimizden.
bu konuda sana kesinikle katılıyorum.hep korktuğun başına gelir derler ya evet korkmak çağırmaktır.negatif değil de pozitif düşünceler içerisinde olursak hayatımızda o yönde şekillenir inanıyorum buna.ve şükretmek en çok fayda sağlayan şeydir bir insana,olumlu cümlelerle şükredin bol bol.istediğiniz gerçekten istediğiniz gerçekleşir bende çok şahit olmuşumdur ama olumsuz ne düşünürseniz başınıza gelir örn:
önemli kişilerin katıldığı, sunum yapacağım toplantımın olduğu bir gün işe giderken etek ceket takımımı giydim,saçım makyajım herşeyim mükemmel,toplantıdan 10 dakika önce söylediğim şey ''sunum bitene kadar çorabım kaçmasa bari''... sunuma başladığım 10.dakika da çorabım kaçtı.....şaka gibi ama gerçek.bunun gibi milyonlarcasını yaşadım.ama insan zihnine engel olamıyor kötü fikirler olumsuz olaylar ya şöyle olursa böyle olursa diye beynimizde dönüp dolaşıyor ama tam tersine çevirmeliyiz zor ama alışsak iyi olur.