8 aylık oldu. Ne kadar tüketilmeli ki muz?bebek yeni mi?
hamile iken bende böyle kanata kadar kaşınırdım. muz ye demişti doktor yanlış hatırlamıyorsam.
Allah allah. Enteresan cidden. Peki test için nereye gitmem gerekiyor tam olarak detaylı sonuç alabilmem için? Krem falan kullanmıyorum da, şampuan da devamlı kullandığım, şimdiye kadar yanetkisi çıkmamıştı.Bende de bu şekilde kaşıntı, kızarıklık hatta minik minik kabarcıklar olurdu. Çok fazla şeye alerjim var. Çok saçma bir şekilde yanımda biri bezelye ayıklasa da böyle oluyor, dokunmam gerekmiyor.
Alerjiden bağımsız kullandığınız bir krem, şampuan da buna etki edebilir.
Yerleri belirgin, kaşıntı sonrası bir müddet kalıyor, sonra o oluşan baloncuklarda kızarıklık devam ediyorKızarıklık var mı? Sadece kaşıntı mı?
8 aylık oldu. Ne kadar tüketilmeli ki muz?
Ay utanarak söylüyorum, günde iki muz - yarım litre de süt diyorsun yanivalla muz muydu ondan bile emin değilim.. başına gelenler varsa yazar inşallah.
ama alerjiniz yokmuş muza yiyin günde 2 tane falan sonuçta zararı yok meyve.
Aklıma egzema geldi ama. Kızarıklık kalıcı değilse olmayabilir de. Benim ellerimde çıkmıştı lanet bir şey. Çok kasiniyordu. Kortizonlu bir krem verdi doktor. Bir süre kullandım. Bana sıvı sabun kullanma dedi. Kalıp sabuna geçtiğimden beri artık kaşınmıyor. Birkaç kez sıvı sabun kullansam geri başlıyor. Ama sizinkini bilemedim.Yerleri belirgin, kaşıntı sonrası bir müddet kalıyor, sonra o oluşan baloncuklarda kızarıklık devam ediyor
Merhabalar,
Aradım araştırdım, bir sonuç bulamadım.
Bayağıdır el/ parmak üstü hatta kimi zaman bilekte, yanaklarda, dirsekte ve ayakta bir kaşıntı oluyor. Başlarda umursamadım, ancak son zamanlar cidden çok rahatsız edici olmaya başladı.
Birşey yokken birden tatlı tatlı kaşınmaya başlıyor, bazen kanayana kadar devam ediyor. Akabinde sanki yakarca yürümüş gibi baloncuklar oluşuyor.
Bir müddet sonra geçiyor, sonra tekrar başlıyor. Almanya'da iken yaptırdığım testte:
Ceviz
Çilek
Portakal
Domates
Fındık
Fıstık
Kivi
Bunlara karşı alerji olduğum ortaya çıktı. Bunlardan mümkün oldukça uzak duruyorum. Ancak bu kaşıntının sebebini bilmiyorum.
Bunun için hangi bölüme gitmem gerekiyor, Dermatolog Devlet'te bir tane var, ona da ben gitmek istemiyorum. Tüylenmem var diye gittim, adam bana saç dökülmesi var mı diye sordu. Var dedim, saç dökülmesine karşı argan & ısırganotu yazdı. Yani benim konumla çok alakasız. Ondan ziyade, Araştırma Hastanesi var, o da bize 2 saat uzaklıkta, atımız arabamız yok. Bebekle de otobüsle gitmek zordur.
Systral jel kullanıyorum, kaşıntı için, o da sanki sadece su gibi nemlilik veriyor, kaşıntıda azaltma yok.
Aynı durumu yaşayan var mı?
Önce bir dermatologu tekrar deneyin benceAllah allah. Enteresan cidden. Peki test için nereye gitmem gerekiyor tam olarak detaylı sonuç alabilmem için? Krem falan kullanmıyorum da, şampuan da devamlı kullandığım, şimdiye kadar yanetkisi çıkmamıştı.
Valla öğrendikten sonra hiç almadım. Doğruyu söylemek gerekirse, portakalı da çok canım çekerse kendi bahçemizden taze dalından kopartıyorum.Mevsimsel meyvelerin içerisinde çok fazla hormon olduğu zaman bu alerjiyi yapabiliyormuş benimde başıma gelmişti.Siz güvendiğiniz yerlerden alın eğer o meyveleri yiyorsanız.
Aynı benim de, sevgiyle, suyla besleneceğiz herhalde. Allah bağışlasın, emziriyorsan falan onun için demiş olabilir. Bana da geliyorlar, seninki yine iyi çatal diyorsun, benim zımpara kağıdıyla yapasım var. Bugün dayanamadım bildiğin elimi duvara sürttüm kaşıntıdanHamileliğimin son 10 gününde çıktı , 1 haftalık bebeğim var hala devam ediyor . Özellikle geceleri delirme boyutuna geliyorum, çatal alıp kaşımak istiyorum .
Bana da aynı şekilde kivi-çilek-domates filan yeme dedi .
Bakalım ne kadar devam edecek :/ ilk önce kolumda ve elimde çok vardı, onlar gitti , bacaklarım başladı ..
Vira bismillah. Adet gününü bekliyorum hormon testi de yaptıracaktım, ikisini aynı anda çıkartırım herhalde, deneyelim bakalım.Önce bir dermatologu tekrar deneyin bence
Benim kızımın yukarıda saydığınız şeylere alerjisi var ve muzda aynı etkiyi yapıyor çoğu zaman. Aynı gruba giriyor yani. Doktorunuza sormadan yemeyin derim.8 aylık oldu. Ne kadar tüketilmeli ki muz?
H o p p a l a..Benim kızımın yukarıda saydığınız şeylere alerjisi var ve muzda aynı etkiyi yapıyor çoğu zaman. Aynı gruba giriyor yani. Doktorunuza sormadan yemeyin derim.
Hamileliğimin son 10 gününde çıktı , 1 haftalık bebeğim var hala devam ediyor . Özellikle geceleri delirme boyutuna geliyorum, çatal alıp kaşımak istiyorum .
Bana da aynı şekilde kivi-çilek-domates filan yeme dedi .
Bakalım ne kadar devam edecek :/ ilk önce kolumda ve elimde çok vardı, onlar gitti , bacaklarım başladı ..
Gebelik etkilemez herhalde değil mi? Yani fark etmez, sorun aynı sorundur herhalde? Bir gebe hanım daha vardı 1 haftalık bebeği varmış. Onda da varmış. Ne illet birşey ya.Ben de hamileyken bir donem yasamistim bu sorunu. Karaciger enzimlerime bakmisti doktor. Yuksekliginde olabiliyormus.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?