Neyden kaynaklanıyor..

MaystenG

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2018
2.376
2.921
53
Merhabalar,
Aradım araştırdım, bir sonuç bulamadım.
Bayağıdır el/ parmak üstü hatta kimi zaman bilekte, yanaklarda, dirsekte ve ayakta bir kaşıntı oluyor. Başlarda umursamadım, ancak son zamanlar cidden çok rahatsız edici olmaya başladı.

Birşey yokken birden tatlı tatlı kaşınmaya başlıyor, bazen kanayana kadar devam ediyor. Akabinde sanki yakarca yürümüş gibi baloncuklar oluşuyor.

Bir müddet sonra geçiyor, sonra tekrar başlıyor. Almanya'da iken yaptırdığım testte:

Ceviz
Çilek
Portakal
Domates
Fındık
Fıstık
Kivi

Bunlara karşı alerji olduğum ortaya çıktı. Bunlardan mümkün oldukça uzak duruyorum. Ancak bu kaşıntının sebebini bilmiyorum.

Bunun için hangi bölüme gitmem gerekiyor, Dermatolog Devlet'te bir tane var, ona da ben gitmek istemiyorum. Tüylenmem var diye gittim, adam bana saç dökülmesi var mı diye sordu. Var dedim, saç dökülmesine karşı argan & ısırganotu yazdı. Yani benim konumla çok alakasız. Ondan ziyade, Araştırma Hastanesi var, o da bize 2 saat uzaklıkta, atımız arabamız yok. Bebekle de otobüsle gitmek zordur.

Systral jel kullanıyorum, kaşıntı için, o da sanki sadece su gibi nemlilik veriyor, kaşıntıda azaltma yok.

Aynı durumu yaşayan var mı?

bebek yeni mi?
hamile iken bende böyle kanata kadar kaşınırdım. muz ye demişti doktor yanlış hatırlamıyorsam.

Bende de bu şekilde kaşıntı, kızarıklık hatta minik minik kabarcıklar olurdu. Çok fazla şeye alerjim var. Çok saçma bir şekilde yanımda biri bezelye ayıklasa da böyle oluyor, dokunmam gerekmiyor.

Alerjiden bağımsız kullandığınız bir krem, şampuan da buna etki edebilir.

Kızarıklık var mı? Sadece kaşıntı mı?

Allah allah. Enteresan cidden. Peki test için nereye gitmem gerekiyor tam olarak detaylı sonuç alabilmem için? Krem falan kullanmıyorum da, şampuan da devamlı kullandığım, şimdiye kadar yanetkisi çıkmamıştı.

valla muz muydu ondan bile emin değilim.. başına gelenler varsa yazar inşallah.
ama alerjiniz yokmuş muza yiyin günde 2 tane falan sonuçta zararı yok meyve.
Ay utanarak söylüyorum, günde iki muz - yarım litre de süt diyorsun yani

Yerleri belirgin, kaşıntı sonrası bir müddet kalıyor, sonra o oluşan baloncuklarda kızarıklık devam ediyor
Aklıma egzema geldi ama. Kızarıklık kalıcı değilse olmayabilir de. Benim ellerimde çıkmıştı lanet bir şey. Çok kasiniyordu. Kortizonlu bir krem verdi doktor. Bir süre kullandım. Bana sıvı sabun kullanma dedi. Kalıp sabuna geçtiğimden beri artık kaşınmıyor. Birkaç kez sıvı sabun kullansam geri başlıyor. Ama sizinkini bilemedim.

Mevsimsel meyvelerin içerisinde çok fazla hormon olduğu zaman bu alerjiyi yapabiliyormuş benimde başıma gelmişti.Siz güvendiğiniz yerlerden alın eğer o meyveleri yiyorsanız.

Benimde ellerimde yazları oluyor ama ben tesetturluyum belkide sadece ellerim açık diyedir. Güneşten supheleniyorum alerjimi bilmiyorum. Cildiyeye gidicem. Ama siz alerjiden supheleniyosaniz once dahiliye sonra ordan sevkle alerji bolumune gidersiniz. Tabi tr de misiniz emin olamadim

Hamileliğimin son 10 gününde çıktı , 1 haftalık bebeğim var hala devam ediyor . Özellikle geceleri delirme boyutuna geliyorum, çatal alıp kaşımak istiyorum .
Bana da aynı şekilde kivi-çilek-domates filan yeme dedi .
Bakalım ne kadar devam edecek :/ ilk önce kolumda ve elimde çok vardı, onlar gitti , bacaklarım başladı ..

Eklentiler

• 4340FFD8-BC6D-4C44-9AA4-4492C0211CA4.jpeg
    30 KB · Görüntüleme: 318
Önce bir dermatologu tekrar deneyin bence

Mevsimsel meyvelerin içerisinde çok fazla hormon olduğu zaman bu alerjiyi yapabiliyormuş benimde başıma gelmişti.Siz güvendiğiniz yerlerden alın eğer o meyveleri yiyorsanız.
Valla öğrendikten sonra hiç almadım. Doğruyu söylemek gerekirse, portakalı da çok canım çekerse kendi bahçemizden taze dalından kopartıyorum.

Aynı benim de, sevgiyle, suyla besleneceğiz herhalde. Allah bağışlasın, emziriyorsan falan onun için demiş olabilir. Bana da geliyorlar, seninki yine iyi çatal diyorsun, benim zımpara kağıdıyla yapasım var. Bugün dayanamadım bildiğin elimi duvara sürttüm kaşıntıdan

Önce bir dermatologu tekrar deneyin bence
Vira bismillah. Adet gününü bekliyorum hormon testi de yaptıracaktım, ikisini aynı anda çıkartırım herhalde, deneyelim bakalım.

Ben de hamileyken bir donem yasamistim bu sorunu. Karaciger enzimlerime bakmisti doktor. Yuksekliginde olabiliyormus.

Benim kızımın yukarıda saydığınız şeylere alerjisi var ve muzda aynı etkiyi yapıyor çoğu zaman. Aynı gruba giriyor yani. Doktorunuza sormadan yemeyin derim.
H o p p a l a..
Ee siz ne yaptınız, azalma veya geçme oldu mu onları yememesi dışında?

Konu sahibi doğum yapalı epey olmuş,fakat sizinki gebelik kaşıntısı olabilir mi?
Benimde hamileliğin son ayında boynum sürekli kaşınmaktan yara olmuştu.
Karaciğerle ilgili olabiliyor.Bir doktora danışın isterseniz.

Ben de hamileyken bir donem yasamistim bu sorunu. Karaciger enzimlerime bakmisti doktor. Yuksekliginde olabiliyormus.
Gebelik etkilemez herhalde değil mi? Yani fark etmez, sorun aynı sorundur herhalde? Bir gebe hanım daha vardı 1 haftalık bebeği varmış. Onda da varmış. Ne illet birşey ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…