Nexplanon Günlüğü

erika_

Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
14
14
26
Merhaba, Türkiye'de deri altı implantı Nexplanon'la ilgili çok fazla kaynak bulamadığım için böyle bir konu açmak istedim. Tamamen kendi deneyimlerimi paylaşacağım.

28 Mayıs 2024'te bir devlet hastanesinde taktırdım. Öncesinde eczaneden ürünü 4000 tl'ye satın aldım. İşlem gayet kolaydı , önce uyuşturdular sonrasında zaten bir şey hissetmedim. 15 dk falan sürmüştür toplamda.
Sonrasında bugüne (15 Haziran 2024) kadar hiçbir belirti görmedim . Fakat bugün reglim başladı tam olarak 9 gün önce. Doktorum zaten ara kanamalar olabileceğini söylemişti.
Bundan sonraki gelişmeler yaşandıkça burayı güncelleyeceğim.

15 Haziran'dan bugüne kadar hep leke gördüm. Doktor bunun olacağını söylediği için endişelenmedim. Bugün sanırım durdu, namaz ve özür konusu ilginç olmuş oldu ama bakalım devam edecek mi. Onun dışında başka bir belirti görmedim. Kilo alma, şişme gibi şeyler olmadığı için mutluyum

Bende bugun taktirdim ama doktor kilo yapmaz demisti ona istinaden onemsemedim ve fazla arastirmadim. Ama cogu kiside kilo asabiyet yapiyomus ve regl kesiyormus.. cok pisman oldum taktirdigima. Ve 2 aylik bebegim var emziriyorum. Sorun olmaz dedi doktor ama sutede karisiyormus sanirim biraz once okudum keske alip taktirmadan once daha detayli arastirsaymisim

X