- 1 Aralık 2015
- 335
- 354
- 103
- 44
Başka modellere de bak. Ben 11 sene oldu alalı. şimdi belki daha kullanışlı modeller çıkmıştır.Valla mıııbi bakayım ben de.teşekkürler.
![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başka modellere de bak. Ben 11 sene oldu alalı. şimdi belki daha kullanışlı modeller çıkmıştır.Valla mıııbi bakayım ben de.teşekkürler.
![]()
Evet evet bakıcam :))Başka modellere de bak. Ben 11 sene oldu alalı. şimdi belki daha kullanışlı modeller çıkmıştır.
Ohh miss banyo temizler gibiBana da yaptığım iş hep az geliyor. Antalyada gecekonduda büyüdüm ben. Biz temizlik yaparken evin içini boşaltıp yıkardık. Geri yerleştirirdik. Şimdi bana hep bir şey eksik gelir.
okurken tükendim. maşallahBanyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.
NOT: Çalışıyorum, eşim ve çocuklarım yardım ediyor.
Sorum şu,evinizde nereyi hangi deterjanla,hangi bezle temizliyorsunuz,mutlaka silerim gözden kaçırmam dediğiniz yerler var mu?Bir de çamaşır yıkarken lekeler çıksın diye yaptığınız ekstra şeyler,ya da beyazlar bembeyaz olsun diye uyguladığınız ekstra yöntemler var mı ve kaç derecede yıkarsınız?
İkinci soru demetim ise evinizde halılar,buzdolabı,mutfak dolap ve çekmecelerinin içi,camlar,koltuklar,duvarlar ne kadar zamanda bir silinir?
Sabredip cevap yazan herkese teşekkürler
2 haftada bir silmek iyi bence.Bu kadar tecrübeli bayanı bulmuşken ben de birşeyler sormak istedim.duvarları ne kadar da bir siliyorsunuz bir de kışın duvarlardaki is sorun oluyor mu?benim evim çok is oluyor en sonunda boyattık ama yine olacak onu nasıl engelleyebilirim acaba?
Süper.100 de 80 aynısını yaparım.yapamazsam yardım alırım.kapı üstü, pencere pervazı, prizler, süpürgelikler gibi detaylara çok önem veririm.arap sabunu çok iyi özellikle halılarda.Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.
Aynen.doğru deterjanla zamanında doğru temizleme iile zaten kirlenmeye fırsat bulamıyor.hep temiz kalıyor.temizlemede zaman almıyor. Yormuyor.misss gibi evlerimiz sıcacık ćorbalarımız oluyorBöyle yazıya detaylı dökünce çok uzun oluyor. Böyle çok zaman almıyor. Konu sahibi detay sorduğu için öyle yazdım. Her hafta genel temizlik ve bir büyük iş yapıyoruz. O kadar.
Bizimde ev ve balkonlar bahçe müsaitti.odaları tam boşaltıp temizlik yapardık.mobilyalar mutlaka çekilirdi.makinelerde..şimdi maalesefBana da yaptığım iş hep az geliyor. Antalyada gecekonduda büyüdüm ben. Biz temizlik yaparken evin içini boşaltıp yıkardık. Geri yerleştirirdik. Şimdi bana hep bir şey eksik gelir.
Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Evet düzenli olunca kolay oluyor,hep temiz ve düzenli duruyor, yormuyor.hey maşallah aslında çok zormuş gibi geliyor ilk başta okurken ama bu rutini düzenli olarak yapınca çokta uzun sürmüyordur işler
Düzeninize hayran kaldım..Evet düzenli olunca kolay oluyor,hep temiz ve düzenli duruyor, yormuyor.