• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereyi nasıl temizliyorsunuz ve kaç günde bir?

Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.

NOT: Çalışıyorum, eşim ve çocuklarım yardım ediyor.
okurken tükendim. maşallah

Sorum şu,evinizde nereyi hangi deterjanla,hangi bezle temizliyorsunuz,mutlaka silerim gözden kaçırmam dediğiniz yerler var mu?Bir de çamaşır yıkarken lekeler çıksın diye yaptığınız ekstra şeyler,ya da beyazlar bembeyaz olsun diye uyguladığınız ekstra yöntemler var mı ve kaç derecede yıkarsınız?

İkinci soru demetim ise evinizde halılar,buzdolabı,mutfak dolap ve çekmecelerinin içi,camlar,koltuklar,duvarlar ne kadar zamanda bir silinir?

Sabredip cevap yazan herkese teşekkürler

Hafta içi 2-3 kere pis olan yerleri süpürüyorum.
Haftasonu ise komple temizlik yapıyorum.
Mutfak bezlerim ve toz bezlerim ayrı. Yaklaşık 10 tane bezim var zaten :)
Mutfakta genelde havlu bezlerden kullanıyorum suyu iyi çektiği için.
Bulaşık makinesi için Finish kullanıyorum ama memnun değilim.
Çamaşır makinesi için Persil sıvı deterjan kullanıyorum çook memnunum.
Yumuşatıcı Yumoş Portakal Çiçeği. Bu vazgeçilmezimdir, kokusu asla gitmiyor.
Çamaşırları cuma ve cumartesi günleri yıkar asarım. Pazar günü de temizlik ve ütü yaparım.
Viledam ise scotch brite. Bundan da son derece memnunum.
Yerleri silerken kovaya biraz yumuşatıcı, biraz Mr. Muscle yüzey temizleyici, birazcıkta ahşap temizleyici döküyorum.
Tozları da renkli camsil ile siliyorum köpürüyor çok güzel parlıyor.

Bu kadar tecrübeli bayanı bulmuşken ben de birşeyler sormak istedim.duvarları ne kadar da bir siliyorsunuz bir de kışın duvarlardaki is sorun oluyor mu?benim evim çok is oluyor en sonunda boyattık ama yine olacak onu nasıl engelleyebilirim acaba?

Valla ben her hafta evin her köşesini temizlerim ama pencereleri hic silmem mesela.3 veya 4 ayda bir :D

Haftada 1 temizlik yaparım. Genelde cumartesi günleri, eşim toz alır ben vileda yapıp süpürge yaparım. Mutfağı genelde yemek yaptıktan sonra ocağı tezgahı silerim. Mutfak dolapları gözüme ne zaman pis gelirse o zaman silerim. Cam falan silmiyorum ayda 1 yardımcı geliyor o siler. Banyoya da sadece vileda yapıyorum ama duşakabini klorakla silerim. Banyo fayanslarını cif banyo ile silerim. Bunların hepsi haftada bir kere yaptığım şeyler. Hafta içi sadece 1 kere, bazen hiç süpürge yapıyorum. Klozete de aklıma geldikçe klorak döküyorum. Halıların hepsi kilim tarzı olduğu için makinede yıkıyorum ama beyaz oldukları için bazen 2-3 haftada bir, bazen ayda bir yıkıyorum. Bunun dışında çamaşırları beyaz, renkli, siyah diye ayırıyorum. Sıvı deterjan kullanıyorum. Renklileri 40, beyazları 40 bazen 50, siyahları ise 30 derecede yıkarım. İç çamaşırı normal kıyafet diye ayırmam hiç. Havlular da beyazlarla yıkanıyor. O konuda hiç titizlik yapmıyorum valla. Zaten yıkanıyor yani.

Bu kadar tecrübeli bayanı bulmuşken ben de birşeyler sormak istedim.duvarları ne kadar da bir siliyorsunuz bir de kışın duvarlardaki is sorun oluyor mu?benim evim çok is oluyor en sonunda boyattık ama yine olacak onu nasıl engelleyebilirim acaba?
2 haftada bir silmek iyi bence.

Herkesin kendi evine, yaşam tarzına ve öğrendiklerine göre bir temizlik şekli vardır. Hiç bilmeyenler de olabilir. Çevresinden bakarak, sorarak, deneyerek öğrenir. Ev işi yapmak istemeyen de olabilir. Temizlikçiye yaptırır. Bütün bunlar tercih meselesidir.

20151024_154418.webp

Banyoyu haftada bir komple fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Duş alanını önce çamaşır suyu yaparım. Biraz bekletirim sonra onu akıtıp bulaşık deterjanı ile fırçalayarak duvardan aşağı yıkarım. Çekçekin ucuna eski havluyu takıp fayansları kurularım. Dolapların içini ve makinaları banyo için kullandığım bezle iç dış üst silerim. Çamaşır makinasının lastik arasını silerim. Kullanırken de çamaşırı çıkarınca içinin nemi çıksın diye kapağı biraz açık bırakırım. Banyoyu yıkamadan önce alt tarafındaki kaçak kapağını açıp pis suyu akıtırım. Aynayı ve cam kapıyı cam bezi ile silerim.
Mutfağı ayda bir komple temizlerim. Dolapların içindekileri makinenin kısa programında yıkarım. Dolapların içini dışını üstünü silerim. Hergün dolapların yüzünü tezgahın üstünü ocağı davlumbazı bulaşığı toplayınca silerim. Bulaşık makinasının kapağını açıp etrafını özellikle o alt kısmındaki girintiyi silerim. Fırınlarımı her kullanışta silerim.
Balkonları yazın günlük kışın haftada bir kere yıkarım. Halıları 6 ayda bir yıkatmaya veririm. Ayda bir arap sabunu ile silerim. Koltukları da arap sabunu ile ayda bir silerim. Camları kışın ayda bir yazın haftalık cam bezi ile cam sil kullanarak silerim. Pimapen kanallarını temiz tutarım. Kapıları haftalık silerim. Mutlaka kapı kasalarının üst pervazlarını da silerim. Duvarları mopla iki haftada bir silerim.
Hafta içi pratik süpürge ile üstün körü evi süpürürüm. Haftasonu büyük süpürge ile dip bucak süpürür silerim. Toz alırım.
Çamaşırlarda giysileri beyazlar, açık renkliler, koyu renkliler diye ayırırım. Diğerleri havlular, çarşaflar, sofrabezi masaörtüleri mutfak bezleri vs. hepsini ayrı ayrı yıkarım. Sıvı çamaşır deterjanı kullanıyorum. Beyazlar için makinanın içine bir kapak amway sa8 atarım, 90 derecede yıkarım. Açık renkli lekelilere yine amway sa8 suda çözdürüp fısfısla sıkar 60 derecede yıkarım. Koyu renklileri 30-40 derecede yıkarım. Diğerleri örtüler, çarşaflar, havlular 60 derecede yıkarım. Yumuşatıcı kullanmıyorum.
Buzdolabını haftalık pazar alışverişinde temizler yerleştiririm. Açıkta hiçbirşey koymam. Dolaba koyacağım şişe, kavanoz, saklama kabı, tencere vs. altlarını silerek koyarım. Dolap kapağındaki lastiklerin arasını silerim.

Süper.100 de 80 aynısını yaparım.yapamazsam yardım alırım.kapı üstü, pencere pervazı, prizler, süpürgelikler gibi detaylara çok önem veririm.arap sabunu çok iyi özellikle halılarda.

Böyle yazıya detaylı dökünce çok uzun oluyor. Böyle çok zaman almıyor. Konu sahibi detay sorduğu için öyle yazdım. Her hafta genel temizlik ve bir büyük iş yapıyoruz. O kadar.
Aynen.doğru deterjanla zamanında doğru temizleme iile zaten kirlenmeye fırsat bulamıyor.hep temiz kalıyor.temizlemede zaman almıyor. Yormuyor.misss gibi evlerimiz sıcacık ćorbalarımız oluyor :KK36:

Bana da yaptığım iş hep az geliyor. Antalyada gecekonduda büyüdüm ben. Biz temizlik yaparken evin içini boşaltıp yıkardık. Geri yerleştirirdik. Şimdi bana hep bir şey eksik gelir.
Bizimde ev ve balkonlar bahçe müsaitti.odaları tam boşaltıp temizlik yapardık.mobilyalar mutlaka çekilirdi.makinelerde..şimdi maalesef :KK43: pek mümkün olmuyor.

:KK9::KK9::KK9:hey maşallah aslında çok zormuş gibi geliyor ilk başta okurken ama bu rutini düzenli olarak yapınca çokta uzun sürmüyordur işler

Camlarimi 3ayda bir siliyorum
Tüllerimide camları sildigim gün yıkayıp asiyorum

Yag damlayan camasiri hemen bulasik detrj. Citiliyorum.

Her hafta nevresim degistiririm.

Yastik iclerim fermuarlı 2ayda bir mutlaka o ic siltelerini degistirip elyaflari bi kabartirim.

Kapılarımı tozlanma durumuna göre siliyorum.
Evde oldugum surece supurgeyi mutlaka acarim
Haftada 1vileda yaparim.
Balkonumu 3gunde bir yikarim(yazın özellikle surekli acık malum kullaniyoruz)
Wc her gun banyoyu hafada bir yikiyorum

Ocagı her yemek yapisimda siliyorum.
Halilarimi senede 1defa yikamaya veriyorum
2defada kendim siliyorum.

Dolap iclerimi ve baza altlarimi ayda bir duzenlerim(hatta bugun baza altlarimi duzenledim)

Camasır cok sık yıkıyorum
Uzerimden cikani katlayip koyma huyum yok malesef direk makineye.

Pelus battaniye,uyku setim,yazin mutfakda kullandigim kilimim ayda bir yıkanır.

Yuzeyleri silerken dixi(pembe)
Bingo(beyaz) kullaniyorum
Tüllerimi yikarken tül beyazlatici kullaniyorum)
Camlarimi sampuanla siliyorum.
Bulasik mak. Jel kullaniyorum.
Camasir mak. Persil,bingo,rinso hangisi indirimdeyse.
Mutfakda aspirin ve yagcöz mutlaka kullaniyorum.

Evet düzenli olunca kolay oluyor,hep temiz ve düzenli duruyor, yormuyor.
Düzeninize hayran kaldım..
Bende titizimdir ama tek basıma elimden geldiği kadarnyaparım..
Temiz yaptığım için işim biraz geç biter..
Bu aralar bayram temizliğine çok kaptırdım kendimi..
Vücudum agrıyor yorgunluğumu atamıyorum..
Bildiğinz bi yöntem varmı.. Böyle zamanlar için..

Bnm 1.5 yaşında kızım var temizliğe takıntım yoktur ama evde dağınıklığı sevmiyorum malesef kızım çok yaramaz dağınık olmasın die tempoyla sadece günde 50 sefer ev topluyorum buna rağmen hergün evi cektirir silerim camları haftada bi kez amwy die bi ilaç var onunla silerim kapılarda birlikte tuvalet 2 kişi olduğumuz için 2 3 günde bir yikarm
Banyo haftada 1 bazen 2 defa
Mutfak rutin baştan aşağı temizliksadece 1.5 saat süren çalışmayla çıkarım sabah temizligiyle
Çamaşır 2 günde 1 2 makine çamaşır yıkar utumu aksatmam..
Halıları elimden geldigince siler genelde yıkamada veririm senelik vs vs
Ve günlük yataktan çıkar akşam kızımı uyutunca otururum
Kızıma mama yedirdigim ve çay molası hariç

Back
X