• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereyi nasıl temizliyorsunuz ve kaç günde bir?

calısan bır bayanım cok tıtız degılım :) esımle aksam oturmasına bayılırım her aksam ısten gelıp bırde temızlık ıcın vakıt harcıyamam ,haftasonu bir gun genel temızlık işte (hafta ıcı banyo ve mutfak bazen ıs ıstıyor)

haftada bir süpürge acıyorum genel toz alıyorum ve vıleda ıle sılıyorum (vıleda ıle ısım bıttımı tekrar kova ıcıne su ve camasır suyu koyup paspası bır gun bekletıyorum kı temızlensın)
tum kullandıgım temızlık malzemelerı yumusatıcı falan Bingo marka memnunum ve vaz gecılmez sarı bezler (sımdı renklılerı de var) evımde hıc eksık olmaz :) mutfak her aksam bı toparlanıyor cok zamanımı almıyor
ocagımın ustunde folyo serdım her zaman sılmem gerekmıyor cokta kullanmıyorum zaten mikrodalga sağolsun bulasık makınesınıde haftada ıkı kere gıbı calıstırrım ıkı kışi olunca cok cıkmıyor makınede parlatıcı kullanmam sırke kullanırım,ben sebze meyve yıkarkende sırke veya tuz kullanırım....
banyoda lavabo ya klozete ve küvete camasır suyu dokup bekletırım sonra sılerım
cam sılmekten nefret ederım yazın mecbur ama sılınıyor ayda ıkı kışın sure baya uzuyor ,cam sılım vıleda markaydı galıba su lekesı tutmayan ..hatta musluklarda ve banyo aynasında su lekesı kalmıyor tavsıye ederım
hem yazlık yolluklarım hem de kıslık yolluklarım var halımla bırlıkte yılda ıkı kere yıkamaya verıyorum halımın ustune ortu ortuyorum cunku beyaz battanıyelerı de yıkamaya verıyorum yun yorganım ve yastıklarım var yazın mutlaka havalandırırım

renklılerı hep 30 derecede yıkarım beyazlar 60 derece altına kesınlıkle inmez

Düzeninize hayran kaldım..
Bende titizimdir ama tek basıma elimden geldiği kadarnyaparım..
Temiz yaptığım için işim biraz geç biter..
Bu aralar bayram temizliğine çok kaptırdım kendimi..
Vücudum agrıyor yorgunluğumu atamıyorum..
Bildiğinz bi yöntem varmı.. Böyle zamanlar için..
Duş alınca çıkarken tepemden aşağı soğuk su dökünüyorum ve bir fincan kahve beni çok dinlendiriyor.
Bu bayram zamanlama çok ters geldi bana normal temizlikle gireceğiz bayrama. Kışlık tarhana, menemen, kuruluk hazırlığı bayağı bir zamanımı aldı. Daha da içliköfte, mantı, erişte vs. işlerim var. Malum doğumdan önce son turlarım :) :) Bayram sonrası izne ayrılıyorum. O zaman inşallah dolap içlerini temizleyeceğim.

Balkonda okudum hanımlar yaptıklarınızı şu an içeri giresim kalmadı :)) halbuki temiz olduğumu saniyordum:))

Tebrik ediyorum az zamanda iyi temizlik yapanları..

Çok fazla vakit harcamak da istemiyorum temizliğe ama temiz ev de istiyorum :)

5 yıllık evliyim kızım 4 yaşında..
Evlenmeden önce tek makarna pişirmeyi bilirdim toz bile almadım 27 yaşıma kadar.. evlenince de hemen bebek oldu ev işi stajimi daha yeni yapıyorum amatorum yani:))

Ne yapıyorum?

Hergün evi topluyorum :) ama en ince ayrıntıya kadar.. tek kabiliyetim bu henüz.. Aşırı hızlı ve guzel ev toplamak:)

Haftada bir iki elektrik süpürgesi ardından vileda yapıyorum.. Bingo mutlu Yuvam çok güzel kokuyor onu kullanıyorum.. parex spinmob ile..

Günde 3 kez üst değiştiren bi aileyiz temiz şeyleri yıkıyorum yani.. Perwoll ile 30 derece hızlı program :) hepsini bir yıkıyorum leke varsa önce aspirin sikiyorum..

kurutmayi doldurup bosaltip yerlestiriyorum işte hergün :)

Her banyoya girdiğimde bi yerleri silip çıkıyorum 1 dk fazla kalıyorum içeride hep temiz oluyor gün sonunda :)

Mutfakta yemek yaparken de aynı. Bi yandan orayı burayı siliyorum. Mom's green ekolojik mutfak temizleyici sprey bi elimde diger elimde sari mutfak bezi hizliyim:) Bulaşık makinesi hergün dolup bosaliyor zaten..

Tv izlerken elimde bez salonun tozunu alıyorum :) pronto ahşap temizleyici ve sarı toz bezleri ile..

Evim maalesef Plaza gibi camlı.. yaklaşık 5 evlik cam var.. Eşim 1.90 o bile en üstleri silemiyor:) cam silme isi kötü durumda genelde.. perde sayısı da çok fazla o iş de fena..

Çamaşır suyunu sadece tuvalet ve dusakabinde kullanıyorum..

Az eşya küçük ev olsa çok daha başarılı olacağım inanıyorum :) sürekli eşya atıyorum bu ara çok kolaylik.. hayalim çok boş bi ev ve vileda ile dans:)

Her hafta bi odayı detaylı ayda bir tüm evi detaylı temizliyorum..

Duvar hiç silmedim.. sadece mutfak banyo..

.

Tuvalet ve banyom her zaman isil isil ve mis gibi kokmali ozellikle bu ikisinde hassasim 2 gune bir fayanslarla birlikte yikarim kapilarda fayanslarda leke olmamali koku olardk temizledikten sonra air wick kullaniyorum 1 2 gun mis gibi kokuyo deneyebilirsiniz havlu da şık olmali. eve bir misafir gelirse ben gider gitmez lavabo temizligine girisirim kapi kulplarina kadar boyle bir takintim var

Tuvalet ve banyom her zaman isil isil ve mis gibi kokmali ozellikle bu ikisinde hassasim 2 gune bir fayanslarla birlikte yikarim kapilarda fayanslarda leke olmamali koku olardk temizledikten sonra air wick kullaniyorum 1 2 gun mis gibi kokuyo deneyebilirsiniz havlu da şık olmali. eve bir misafir gelirse ben gider gitmez lavabo temizligine girisirim kapi kulplarina kadar boyle bir takintim var
Duşakabini neyle temizliyorsun?camlarını yani.

Back
X