Nereye yönelicem ben?

dermanabla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
137
10
118
30
Diğer
10.sınıfa geçtim.Grafik bölümü and.meslek lisesi öğrencisiyim.Bu okula 1.likle girdim.Ama sınıf felaket ders dinlenmiyor.Sus diyince susulmuyor,disiplin için işlem başlatılsa bile uslanmıyorlar.Çizim yeteneğim sıfır.Düze liseye geçip sözel okumak istiyordum.Savaş muhabiri,gazeteci,sinemacı,tarihci olmaktı amacım hep.Ama bu bölümleri kazansan bile iş yok diyorlar.Düz liseden ve sözelden kazanamazsın diyorlar.Dershanedeki öğretmenlerim düze geç sayısal seç diyor.Okulda rehber öğretmenim düze geç eşit ağırlık seç diyor.Grafik bölüm başkanım burada kal çizimi zamanla öğrenirsin diyor.Ailemde meslek lisesinde kalmam yönünde ısrarlı.Ama 25 tane üniversite var grafik bölümü bulunan 15 i özel üniversite 0 yetenekle ben haytta burs kazanamam.10 tane devlet üniversitesi var girebileceğim kontenjan sayısı aşağı yukarı 150-200.İç mimarlıkta bunun gibi.Ben 0 dan başlarken birde güzel sanatlar lisesine girmiş süper yetenekli öğrenciler var.Onlar beni solda sıfır bırakırlar diye düşünüyorum.Bence grafikte şansım yok.Aİlem düzden kazanamazsan evde oturursun buradan en azından mesleğin olur diyor.Fakat 2 yıllıklar düzlerede açıldı.2 yıllığı kazanabilecek öğrenciyim.Sözel seçicem diyorum ama matematik yapıyorum ben.Geometri ve kimya yapamıyorum.Hareketi,aktifliği seviyorum.Belirli kalıplar istemiyorum.Mesela terör bölgesine haber yapmaya hiç üşenmem giderim.Sİnemacı olsam o çalışma saatlerine isyan etmem.Gazeteci olup haber peşinde koşmak isterim.Aile hayatın olmaz demeyin lütfen bana.Ben bağlılığı sevmiyorum.Özgür olmak,aklıma eseni yapmak kuralsız sınırsız olmak istiyorum.Ailem okulunda kal derecetle girdin şu anda okul derecende çok iyi dereceyle bitir çize çize alışırsın girersin bir yere diyor.Ben korkuyorum.Ya çizemezsem.Ayrıca sınıfım felaket laf geçiremiyor öğretmenler.Düzden kazanamazsam bile açık meslek lisesine başvurup mesleki eğitimi alıp meslek lisesi sertifikası alma hakkına sahipim yada 2 yıllık grafiğe kesin girerim.Tek sorunum disiplin.Bir programa bağlı tekrar yapmıyorum sonra birikiyor altında yığılıyorum.Ama geometri ve kimyadan hiçbirşey anlamıyorum.Matematiktede zar zor ite kalka 40 soruda 15-20 yaparım.Kasarsam 20-25 olabilir.Çünkü matematikte düşünemiyorum ve ilkokul öğretmenim beni matematikten nefret ettirdi.Oyun yaşımızda beden,müzik,resim,rehberlik derslerimiz matematik oldu.Sosyal ve türkçe dersimizinde yarısı matematik yarısı bu derslerdi.Hatta bazen hiç işlemezdik.Napıcam ben ya?ANtalyada yaşıyorum

daha önce de bi konu açmıştn sanırım canım orda da içimden geçenleri söylemiştim sana..

şimdi en önemlisi sen ne istiyorsun ???
gazetecilik bölümü öğrencisiyim.. lise bıyunca hedefimdi.. ailem destekçimdi.. süper lise mezunuyum.. bölüme 2.likle girdim..
bölümümden memnunum.. seviyorum haber yazmayı..
iş konusuna gelince.. neden iş bulamayasın.. o kadar gazete nasıl ayakta kalıyo.. eğer ki meslekte başarılı olursan iş bulmak hayal değil.. evet biraz zor ama imkansız değil..

açıkcası meslek liselerini bi yakınıma önermem.. kardeşim bu sene liseye başladı.. gitmesini istemedim.. düze gitti.. o da iletişim istiyor..
dediğim gibi önce ne istediğine tam olarak karar ver tatlım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…