Nereye başvurmam gerekiyor?

b6161

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2022
5
1
1
28
Ben 4 aydir sehir disindayim kendi evimde kalmiyorum âma elektrik su faturam 1000 tl gelmis ne yapmam gerekiyor nereye basvurmam gerekiyor.

Sayaclar ortak mı? Unideyken ortak sayaclı elektrik saati kullanıyorduk 3 daire 3umzden biri hesaplardı sayactan kime ne dğşiyor diye ama ne hikmetse sadec buzdolabının calıstıgı evde en yuksk fatura bana kesilirdi (90tl) ozaman yüksekti yani. bana kesilen faturayı toplayan kişi benden düşen parayla İzmir'e sevgilisinin yanına gider yermiş parayı. 8 ay Boyle gitti 8 ay sonunda bu işten anlayan birine hesap yaptırdık bana 12 TL cıkfı onca ay ben neden 90-100 kusur arası fatura ıdedim dedm adam da karsı komsun seni iyi tokatlamıs dedi . Birde aynı sehire uniye dusmus iki aynı memleketli ablalarımız arkadas kişiydik. Beni saf bulmus. Küstüm ama gitti paracıklarım sizde sayacınıza baktırın bi onun dısında ne sebebten bu kadar yüksek gelmiş anlamadım. Elektrik belki buzdolabı surekşi acıktır diyedir de. Su faturası bazen eski borclarda odemediyseniz toplu gelmiş olabilir mi.?

eğer su faturası apartmana ait ve bçlüştürülüyorsa, biryerlerde prize takılı birşeyler varsa ya da geçmiş dönemden borcunuz varsa gelebilir. yine de ilçe merkezlerine gidip sorabilirsiniz merkez müdürlükler oluyor açtırıp kapattırırken başvurduğunuz. oralara gidebilirsiniz

Elektrik dağıtım bedeli ücreti kullandiginiz elektrik miktarıyla aynı oranda artar.
Yani elektrik tüketmiyorsaniz dağıtım bedeli ödemezsiniz.
Elektrik kullanmadığımız içinde dağıtım bedeli üzerinden vergi ve enerji fonları odetemezler.
Bence itiraz edin.
Enerji sağlayıcınız kimse oraya mail atın.
Dağıtım almıyorum ki,almam için tuketmem gerek.
Tuketmedigim şey dağıtım bedeli üzerinden neden vergilensin ki..
Cok aptalca değil mi

Elektrik ve su için ayrı ayrı hangi kurumsa müşteri hizmetlerinden faturaya itiraz edebiliyorsunuz. Ama Gelen borç 4 aylıksa çok normal. Benim bu ay 3 hafta evde olmamama rağmen su aynı geldi , elektrik 600 TL geldi. İtiraz ettim ama fatura doğru dediler .

Sayaçları kontrol et, son endeksler doğru mu? Eğer doğruysa ve varsa elinde eski faturadaki endekslerle karşılaştır, hata varsa dağıtım şirketlerine itiraz et.

Geçenlerde haberlerde bunla ilgili bişey cıkmıstı sayac okuma memurları sayaca bir hile mi bişey yapıyormuş haberi suan hatırlayamadım ama faturalar Yuksek geliyormus. Sayacı okurken tarihi geriyemi sarıyorlardı ne oyle hişey

Hyr degil tek mustakil daire zaten

Faturadaki endeksle sayaçlardaki endeksi kontrol edin. Hata olabilir. Bazen müstakil yerlere okuyucular giremeyince daha önceki kullanımlara istinaden kıyas fatura basılır. Faturanın arkasında iletişim bilgileri olur. O numarayı arayıp bilgi alabilirsiniz.

Hyr degil tek mustakil daire zaten
Saatleriniz nerede bulunuyor peki bahçe için de mi yoksa bina içinde mi eğer icerideyse ve 4 ay boyunca okuma yapilamadiysa 4 aylık olabilir son kullanima bakıp yazılmış olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…