Sivilceli Ciltler Nerdeyse birçok sivilce ilacını kullandım

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

fonmakinesi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2013
19
1
6
Adana
Peki ne mi oldu arkadaşlar? Hiçbir şey olmadı. Bundan iki sene önce çok fazla sivilcem olmamasına rağmen Benzamycin kullandım, hepsi geçmese de birçoğu geçti ilacı bıraktıktan sonra tekrardan çıktı ve daha fazla şekilde çıktı. Aklınıza gelecek çoğu ilacı kullandım. Bunlarım hepsi jeldi, hiç hap kullanmadım. Alnımda küçük küçük sivilceler var onların altında kırmızı izler yanaklarım da aynı şekilde. İlaçları 1 hafta kullanıp attığımı düşünmeyin her birini en az 1 ay kullandım daha da kötü yaptılar asıl sorum şudur ki ben yarın roaccutane yazdırmayı düşünüyorum bu ilacın en belirgin yan etkiler nelerdir yani psikolojini çökertiyo diyor herkes ya da ne bileyim ağda yapamamak falan. Özellikde ağda meselesini merak ediyorum kullananlar tecrübelerini paylaşıp merakımı giderebilir mi acaba 😔 $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1403419931.225043.webp

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Peki ne mi oldu arkadaşlar? Hiçbir şey olmadı. Bundan iki sene önce çok fazla sivilcem olmamasına rağmen Benzamycin kullandım, hepsi geçmese de birçoğu geçti ilacı bıraktıktan sonra tekrardan çıktı ve daha fazla şekilde çıktı. Aklınıza gelecek çoğu ilacı kullandım. Bunlarım hepsi jeldi, hiç hap kullanmadım. Alnımda küçük küçük sivilceler var onların altında kırmızı izler yanaklarım da aynı şekilde. İlaçları 1 hafta kullanıp attığımı düşünmeyin her birini en az 1 ay kullandım daha da kötü yaptılar asıl sorum şudur ki ben yarın roaccutane yazdırmayı düşünüyorum bu ilacın en belirgin yan etkiler nelerdir yani psikolojini çökertiyo diyor herkes ya da ne bileyim ağda yapamamak falan. Özellikde ağda meselesini merak ediyorum kullananlar tecrübelerini paylaşıp merakımı giderebilir mi acaba 😔 Eki Görüntüle 1164511

Yazin kullanilmiyor diye biliyorum.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

http://www.ilacweb.com/roaccutane-roche-yumusak-jelatin-kapsul/ şurada yazdığına göre ilacın etken maddesi İzotretinoin'miş. Eğer bu etken maddeye karşı bir alerjin varsa kullanmamalısın. cilt, ağız ve dudak kuruluğu da yapıyormuş. Gebelik döneminde alınması hayati risk taşıyormuş. Bu ilaçla beraber a vitamini içeren bir ilaç kullanmamalıymışsın vs.

Bir arkadaşım vardı aynı şekilde. Onunkisi geçti, onun ilacını öğrenir öğrenmez yazarım buraya. Geçmiş olsun.

üniversite de bir arkadaşımda kullanıyordu sivilceler için. garip bir kızdı sürekli bir depresyon hali falan. ilaçtanmıydı yoksa karakterimiydi bilmiyorum. ve de dudakalrı hep paramparca gibiydi çatlak çatlak yarısı soyulmuş gibi ama dördüncü senenin sonunda gördüğümde yüzü de bembeyaz sivilcesizdi

Peki ne mi oldu arkadaşlar? Hiçbir şey olmadı. Bundan iki sene önce çok fazla sivilcem olmamasına rağmen Benzamycin kullandım, hepsi geçmese de birçoğu geçti ilacı bıraktıktan sonra tekrardan çıktı ve daha fazla şekilde çıktı. Aklınıza gelecek çoğu ilacı kullandım. Bunlarım hepsi jeldi, hiç hap kullanmadım. Alnımda küçük küçük sivilceler var onların altında kırmızı izler yanaklarım da aynı şekilde. İlaçları 1 hafta kullanıp attığımı düşünmeyin her birini en az 1 ay kullandım daha da kötü yaptılar asıl sorum şudur ki ben yarın roaccutane yazdırmayı düşünüyorum bu ilacın en belirgin yan etkiler nelerdir yani psikolojini çökertiyo diyor herkes ya da ne bileyim ağda yapamamak falan. Özellikde ağda meselesini merak ediyorum kullananlar tecrübelerini paylaşıp merakımı giderebilir mi acaba 😔 Eki Görüntüle 1164511

Canım ben 2009 da başladım kullanmaya 6 ay boyunca kilomla orantılı olarak en yüksek dozda kullandım
İnan bana keşke daha önce kullansaymışımda yüzümde akne çukurları felande olmazmış
Söylenenlere aldırış etme
Bende hiç kusma felan yapmadı yani sivilce çıkartmadı öyle vücudumdaki yerler soyulup dökülmedi ne olduysa dudağıma oldu kurudu onuda bepantenle nemlendirdim
Ağda yaptıramıyorsun sadece o da deri kalkabilir diye ben hep jilet yaptım sonrasındada epilasyona başlamıştım zaten
Çok artısı bile var saçın hiç yağlanmıyo mesela :)))
Psikolojin felanda bozulmuyo sonunu düşün çok güzel bi cildin oluyo tedvi bitince bide bronzlaşmıştım ben kırmızı leke felan kalmamıştı tüm yüz tonum eşitlenmişti korkmadan başla inan pişman olmazsın

Canım ben 2009 da başladım kullanmaya 6 ay boyunca kilomla orantılı olarak en yüksek dozda kullandım
İnan bana keşke daha önce kullansaymışımda yüzümde akne çukurları felande olmazmış
Söylenenlere aldırış etme
Bende hiç kusma felan yapmadı yani sivilce çıkartmadı öyle vücudumdaki yerler soyulup dökülmedi ne olduysa dudağıma oldu kurudu onuda bepantenle nemlendirdim
Ağda yaptıramıyorsun sadece o da deri kalkabilir diye ben hep jilet yaptım sonrasındada epilasyona başlamıştım zaten
Çok artısı bile var saçın hiç yağlanmıyo mesela :)))
Psikolojin felanda bozulmuyo sonunu düşün çok güzel bi cildin oluyo tedvi bitince bide bronzlaşmıştım ben kırmızı leke felan kalmamıştı tüm yüz tonum eşitlenmişti korkmadan başla inan pişman olmazsın

Canım senın gıbı ınsanlar bana boyle destek olup tavsıye verınce ben daha da cesaretlenıyorum 2-3 gun ıcınde doktora gıdecegım yardımın ıcın cok tesekkurler bıde sence yuzum roaccutane gıbı agır vakalarda kullanılan bır ılac ıcın cok mu hafıf ben oyle dusunmuyorum ama etraftan gelen tepkıler bu yonde.

Canım senın gıbı ınsanlar bana boyle destek olup tavsıye verınce ben daha da cesaretlenıyorum 2-3 gun ıcınde doktora gıdecegım yardımın ıcın cok tesekkurler bıde sence yuzum roaccutane gıbı agır vakalarda kullanılan bır ılac ıcın cok mu hafıf ben oyle dusunmuyorum ama etraftan gelen tepkıler bu yonde.

Tatlım sana ağır gelen başkasına hafif gelir , sana hafif gelen başkasına ağır gelir

Önemli olan aynaya baktığında mutlu olman ve kendini psikolojik olarak iyi hissetmen

Onlar hafif dese de sen rahatsız oluyorsan kullanmalısın ağır felan değil ya inan internette bilgi kirliliği çok fazla her yazılana inanma

İnsanların ağzı torba değil büzemezsin kimseye aldırış etme

Benim annem dudağımın öyle kuruduğunı görünce ağlamıştı kendini ne hale soktun ne vardı sivilceli dolaşsaydın demişti

Ama şimdi iyi ki kullanmışsın diyor

İnsan gerçekten üzülüyor yüzünde öyle sivilceler pütürcükler oldukça

Ben hep saçım açık gezerdim yanaklarımı biraz kapatsın diye küçücük yaşımda kapatıcılar kullanıyodum ki sivilcelerim belli olmasın diye okul harçlığımı harcamazdım aç gezerdim annemden gizli giderdim avondan kapatıcı alırdım okula giderken sürerdim lise 1 de felan

Keşke bunları yaparak yüzüme dahada zarar vereceğime o yaşta kullansaymışım çok pişmanım

Birde beyaz komedonlar yüzde kaldıkça oraya yerleşiyor sen sıkıncada orası boşalıyor cilt orayı yenilerken çukurlar oluşuyor sivilceden çok siyah nokta ve komedonlar çukur yapıyor

Hiç vakit kaybetme gerekirse sana özelden numaramı bile veririm düzgünce ilacını kullan doktorun ne derse yap karaciğer testlerini aksatma A vitamini içeren yiyeceklerden çok yemek mesela havuç

Git doktoruna ve bir an önce başla ilaca ve bıkma inan bitince herkes yüzüne ne kullanıyorsun diye soracak :)

Tatlım sana ağır gelen başkasına hafif gelir , sana hafif gelen başkasına ağır gelir

Önemli olan aynaya baktığında mutlu olman ve kendini psikolojik olarak iyi hissetmen

Onlar hafif dese de sen rahatsız oluyorsan kullanmalısın ağır felan değil ya inan internette bilgi kirliliği çok fazla her yazılana inanma

İnsanların ağzı torba değil büzemezsin kimseye aldırış etme

Benim annem dudağımın öyle kuruduğunı görünce ağlamıştı kendini ne hale soktun ne vardı sivilceli dolaşsaydın demişti

Ama şimdi iyi ki kullanmışsın diyor

İnsan gerçekten üzülüyor yüzünde öyle sivilceler pütürcükler oldukça

Ben hep saçım açık gezerdim yanaklarımı biraz kapatsın diye küçücük yaşımda kapatıcılar kullanıyodum ki sivilcelerim belli olmasın diye okul harçlığımı harcamazdım aç gezerdim annemden gizli giderdim avondan kapatıcı alırdım okula giderken sürerdim lise 1 de felan

Keşke bunları yaparak yüzüme dahada zarar vereceğime o yaşta kullansaymışım çok pişmanım

Birde beyaz komedonlar yüzde kaldıkça oraya yerleşiyor sen sıkıncada orası boşalıyor cilt orayı yenilerken çukurlar oluşuyor sivilceden çok siyah nokta ve komedonlar çukur yapıyor

Hiç vakit kaybetme gerekirse sana özelden numaramı bile veririm düzgünce ilacını kullan doktorun ne derse yap karaciğer testlerini aksatma A vitamini içeren yiyeceklerden çok yemek mesela havuç

Git doktoruna ve bir an önce başla ilaca ve bıkma inan bitince herkes yüzüne ne kullanıyorsun diye soracak :)

Gercekten cok tesekkur ederım bana cok moral verdın herhangı bır sorum ya da sorunum olursa senınle ıletısıme gececegım tekrardan cok tesekkur ederım 😘😘😘

Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun:) suan bende roaccutane tedavisi görüyorum. İlaçta moral çok çnemli moralini bozacak yorumları lütfen okuma. Ben 3. Ayın içerisindeyim. Gelelim yan etkilerine öncelikle yüzün olduğu gibi vücudunda kuruyor, bazı arkadaşlarımızın elinde kırmızı noktalar çıkmış ben de olmadı bunun için excipial lipo kullanabilirsin, ben vücudum için bebek yağı ve duşta vücut kremi kullanıyorum :) 3 aydır dudağımda hiç bir kanama vs. Olmadı. Bunun içinde ilaca başladığım hergün dudaklarımı nemlendrdim. Gece hematan sürdüm şuan arkı tüpte yaplı kremini kullanıyorum sabahları da blistex kullanabilirsin. Yüzümde kistik sivilceler vardı şuan bakıyorum iyi ki kullanıyorum diyorum, elbette ki zararları var karaciğer enzimlerini yükseltiyor ama benim geçen aya göre ddüşmüş mesela bu senin yaşam biçiminle alakalı bol su
tüketmen lazım yemek alışkanlığının düzgün olası lazım.
Yüzünün temizliğine eskisinden daha çok bakman gerekiyor artık sabah akşam temizlemelisin. Bi çok ürünü kullandığım için sana yardımcı olurum eğer başlarsan :) başka yan etkisine gelirse saç dökülmesi yapıyor malesef ama doktorum tekrar çıkacağını söyledi. ve en önemlisi tedavi boyunca lazer ağda yasak. Ayrıca hergün güneş kremi kullanman gerekiyor. Aklıma gelenler bunlar:) sorarsan cevaplayabilirim, depresyon felan da yaptığı yok binde bir görülen bi olay mecburen yan etki olarak yazıyorlar. Bunu okuyanlar da kendini depresyonda sanıyor bence. Bu kafana takacağın bişey değil :)

Son düzenleme:

ben 8 senedir uğraşıyorum roakutandan 2 sene sonra yüzüm çok daha kötü oldu..evet belki sivilce azaldı ama cildim inceldi hassaslaştı ve bundan dolayı mantar oluştu vs.aklım olsa o ilacı hiç kullanmazdım ben.evet 1 sene harika oluyor bebek gibi ama sonrasını görebilsn inan hiç kullanmazsın ayrıca yazın biçoğumuzun cildi bozulur o yüzden tedaviye kışın başlamanı öneririm benim çu anda cildim kötü fakat yazın krem dahi sürmek istemiyorum eylülü bekliyorum bende

ben 8 senedir uğraşıyorum roakutandan 2 sene sonra yüzüm çok daha kötü oldu..evet belki sivilce azaldı ama cildim inceldi hassaslaştı ve bundan dolayı mantar oluştu vs.aklım olsa o ilacı hiç kullanmazdım ben.evet 1 sene harika oluyor bebek gibi ama sonrasını görebilsn inan hiç kullanmazsın ayrıca yazın biçoğumuzun cildi bozulur o yüzden tedaviye kışın başlamanı öneririm benim çu anda cildim kötü fakat yazın krem dahi sürmek istemiyorum eylülü bekliyorum bende

Seneye sınava gırecegım ıcın roaccutane kullanmaktan korkuyorum o yuzden bu yaz halletmek ıstemıstım

ilaca başlamadan önce sudo krem kullan derim.Çünkü sivilcelerin aşırı şekilde büyük ve yara gibi değil.Belki bu krem sanada iyi gelebilir.

Seneye sınava gırecegım ıcın roaccutane kullanmaktan korkuyorum o yuzden bu yaz halletmek ıstemıstım

dediğim gibi canım tercih meselesi ama ben o zamana bir daha dönsem asla kullanmazdım o ilacı..biliyorum ki o zaman o ilacı kullanmasaydım şimdi tek tük çıkan sivilcelerim ile uğraşırdım...ama şu anda hem sivilce hem kızarıklık vs. çeşitli problemlerimle uğraşıyorum psikolojimi bozduğunu düşünmüyorum ama b12 eksikliği yaptı oda allah korusun erken bunamaya felan yol açıyomuş çok uğraştım düzeltmek için şimdi kontrl altında..kesinlikle kullanma ve şunu da gördüm kine kadar çok uğraşırsak o kadar bozuluyor...ben 7 ay önce yeni bi doktora gitti tedavi görüyorum 7 aydır..7ay önce yüzüm daha güzeldi...

ilaca başlamadan önce sudo krem kullan derim.Çünkü sivilcelerin aşırı şekilde büyük ve yara gibi değil.Belki bu krem sanada iyi gelebilir.

O kadar cok krem kullandım kı artık kremlere daır tum umudumu yıtırdım yarın sabah doktora gıdıp roaccutane yazdıracagım cevaplarınız ıcın cok tesekkurler arkadaslar 😘

O kadar cok krem kullandım kı artık kremlere daır tum umudumu yıtırdım yarın sabah doktora gıdıp roaccutane yazdıracagım cevaplarınız ıcın cok tesekkurler arkadaslar 😘

canım ilaç yazdırdınmı merak ettim nasıl bi tedavi uyguluyorsun benim alnımdada var ben şu anda bişey kullanmıyorum

Yazdırdım canım 28 hazıranda basladım yanlıs hatırlamıyorsam, dudaklarım kurumaya basladı yuzum de kuruyor kucuk kucuk puturler vardı onlar gıttı su an kusma asamasında yenı buyuk sıvılceler cıkıyor onlar da 3-4 gune gecıyor kısacası cok memnunum ve moralını ıyı tutmak lazım onerıyorum ::)

benim sivilcelerim seninkinden daha az.aynı şekilde bende bi sürü krem kullandım sadece antibiyotikli tedaviyi denemedim.hepsi de sadece var olan sivilceleri geçirdi biraz o kadar.sivilce çıkmasını engellemedi.şuan roaccutane kullanıyorum.ben yazın başladım kullanmaya ama doktor tatile çıkıcakmısın diye sordu.çıkmayacağım için başladık.dışarı çıktığımda kullanmak için de güneş koruyucu kullanıyorum.psikolojinin etkilenmesi falan çok az görünen etkiler.çevremde de kullananlar oldu.başına böyle bişey gelen hiç olmadı.olağan yan etkilerin en canımı sıkanı dudak kuruluğu.dudaklarımın arasına krem sürmeyi düşünemediğim için hafif yarık oluştu ve geç iyilişiyo biraz.onun dışında yüzümde aşırı kuruma dökülme yok.aşırı kusma da olmadı sivilcelerimde,adet dönemimde ne kadar çıktıysa o kadar.kollarımda sinek ısırığı gibi benekler çıktı.ve bi de ellerimde kırmızılık.sivilcelerinin ömür boyu yok olucağını düşünürsen bunlar hiçbişey.sanıldığı kadar korkunç bi hap değil.kesinlikle tavsiye ederim.

yorumların hepsin okuyamadım ama ben roaccutan kullanırken kaşlarımı ağda ile aldırma gafletinde bulundum ve sonuç kaş bölgem sanki kızgın su dökülmüş gibi yanık olmuştu. tedavi boyunca ip ile kaşlarımı aldırdım, diğer bölgelere ise, epilasyon makinası ile müdahale ettim

Back
X