• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nelerde tutumluyuz.....

ibet

ağır işçi
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
784
1
296
52
arkadaşlar....devir israf devri değil..... acaba bizler nerelerde tutumlu davranıyoruz......birbirimize yardımcı olalım..belki benim yaptığım başka arkadaşımın aklına gelmemiştir....haydiyin yazmaya......a.s.

ilk ben yazayım..

meyveleri yıkarken geniş kap alırım....aynı su içinde bi güzel yıkar sonra süzgece geçirir temiz su ile tekrar yıkarım..yıkama suyunuda çiçeklerime kullanırım.....

prizde fiş bırakmam. tv de izlemiştim. prizde kalan fiş elektrik faturasının ½ 30 unu oluşturmuş. hımmm.. başka ne vardı..CADIARZU

yemek çok yaptım ve kalacaksa ertesi güne, eşim ertesi gün yemeyi sevmediği için kapıcımıza veririm. akşam çocuklarını çağırıp.

aklıma geldikçe yazarım..

dışarı gezmeye çıkacaksam çocukların karınlarını evde doyurmaya çalışırım.....dışarda gereksiz beslenmemeleri için....(dondurma hariç :))

bende çamaşır makinasının suyunu alırım balkon yıkarım
küçük kalan banyodaki sabunları kadın çoraplarının içine koyarım kullanırım
makarnanın suyunu dökmem çorba yaparım
şimdilik aklıma gelen bunlar güzel başlık olmuşŞeniz

Yıkama sularını çiçeklere dökerim.
Suyun gereksiz yere akmaması konusunda çok hassasımdır.
Hangi odada oturuyorsam yalnızca orada ışık yanar,ve ampülüm tasarruflu ampuldür.
Sebzeleri eve getirdikten sonra daha uzun dayanmaları için yıkarım,önce bez torbaya sonra bir kaba koyarım o şekilde saklarım.
Baya da tasarrufluymuşum aslında-tatlicadiarzu-

Çok güzel bir başlık olmuş ibetopuyorumnanaktan

hımm şöyle bi düşüneyim...CADIARZU
yemek dökmem bitinceye kadar yeriz,ekmek fazlaysa onuda öyle...
sadece bulunduğumuz yerde ışık açık kalır...
çamaşırları biriktirip öyle yıkarım,öyle parça parça atmam,tam kapasite doldurup yıkarım..
priz de tel şarjını bile bırakmam,ona bile çok elektrik gidiyo...
yeşilliklerimi mutlaka gazeteye sarıp öyle buzdolabına koyarım daha uzun canlı kalsın diye...
şampuanım bittiğinde atmıyorum içine biraz su koyup çalkalayıp banyo yapıyorum...
şimdilik aklıma gelen bunlar,sonra gelirse yine yazarım...
diğer arkadaşlarında dediği gibi güzel yararlı bi konu olmuş...

Son düzenleme:
cok iyi bir konu olmuş...ben gereksiz ışık açmam..asla yemek ve ekmek dökmem..yemegi fazla yapmam zaten dökülmesin diye..ayakkabı canta olayında da tutuma girsem benden iyisi olmaz sanırım:)

arkadaşlar....devir israf devri değil..... acaba bizler nerelerde tutumlu davranıyoruz......birbirimize yardımcı olalım..belki benim yaptığım başka arkadaşımın aklına gelmemiştir....haydiyin yazmaya......a.s.

hakedenede haketmeyenede sevgimi verme konusunda çok israfçıyım:gitme:

*alacağım kıyafetler ya da ev gereçleri için indirim dönemini beklerim.ya da daha ucuzunun satıldığı yerleri araştırırım.
*bu çok komik bence ama yapıyorum valla.şampuanım bittiğinde son sıkımınıda sıktım mı içine yarısına kadar su koyarım çalkalar bir daha ki sefere onu kullanırım:)
*işyerinde yanlış çekilen fotokopi kağıtlatını not kağıdı olarak tekrar kullanıyorum.
aklıma bunlar geldi şuanda...bu arada şu fiş olayına acayip kafam yattı.bende yapıcam sositososito

Bişey daha aklıma geldi eski atlet tişört yada çorap varsa onları küçük küçük keserim o parçalarla klozet temizlerim sonrada atarım böyle daha hijyenik oluyo aynı bezleri klozet temizliğinde kullanmam.
yatmadan önce televizyon ışığı kapatırım
bulaşıkları makinada yıkarım baya su tasarrufu sağlıyohihoyyythihoyyyt

anlatılanları okudum da ben tutumlu bir kadın değilim maalesef...
suda, elektirikte tasarruf etmek aklıma dahi gelmez benim...
sadece ziyan konusunda hassasım ama tasarruf yok bende...
mesela yiyecek konusunda ... bayat ekmekleri atmam... tabakta yemek bırakmam... bırakana kızarım vs gibi...
bir de giyeceklerimi atmam mutlaka temizler ihtiyacı olabilecek olanlara gönderir ya da veririm...
bulaşıkları mutlaka makine de yıkarım, bu gerçi tutum olsun diye değil ama daha tasarrufluymuş...

evde pek tutumlu degılm yaw :(( herşeyi atarım, yada ihtıyac sahıbıne verırım. evımde dagınıklık olmasına tahammulum olmadıgı için eskı püskü herşeyı yok ederım. eşim çok kızar, haklı da aslında ama napim. yaptıgım bırkaç iyi örnek var o kadar. eskı yağlarımı lavabodan dokmem, attık kutularaına atarım,gazete dergı pet şişe cam şişe vs gerı dönüşümüne atarım, atıklara karşı çok hassasım.

yırtılan ömrü bitmiş giysileri toz cam bezine cevirir üzerlerindeki varsa düğme fermuarları söker saklarım..gün gelir bir yere lazım olur diyea.s

tam bir kirli çıkıyım süper para biriktiririm harcama yönetimimin maşallahı var:nazar:
lüzumsuz giyim alışverişi yapmam, 2 yazlık 2 kışlık ayakkabım 1 botum vardır standart, parçalanana kadar kullanırım mesela:roflol:
nişanlımla sadece ayda 1 kez sokakta yemek yeriz, paramızın çoğu cebimizde kalmış oluyor
kozmetiğe düşkünümdür amaa tutarım kendimi aylık limitimi aşmam
evde de açık lamba vs kesinlikle bırakmama.s

Vallaha kendime ve esime gelince cok tutumluyum...ama söz konusu cocuklarim oldugu vakit gözüm hic birseyi görmez...:delphin:

Üst bas olsun, oyuncaklari olsun, yemek icmek olsun kesinlikle hayir diyemem...

Israfden nefret ederim....suyu elektirigi gereksiz yere harcamam ve harcatmam...:delphin:

yok öyle sebze sularını,çamaşır makinesi suyunu filan kullanmam ben.dökerim gider..
balkonlarımı hergün silerim,akıtma olayım yoktur ancak ayda bir büyük temizlikte.o da tasarruf olsun diye değil üşengeçliğimden.
yemek dökmemeye çalışırım eğer dökeceksemde mutlaka plastik kaplarla çöp kutusunun yanına bırakırım;kediler köpekler yesin diye.
evde teksem lambaların hepsini yakarım ben.karanlık korkum var malesef.duramam tek başıma geceleri evde.
makarnayı çok severiz.eğer yemiyorsak kalanı mutlaka hemen fırın tepsisine alır kaşar ve yumurta üzerine dökerek fırında makarna haline getirim.
alışverişlerimizi genelde büyük poşetlerle yaparım.mesela 5 kg.lık yağ,7 kglık deterjan gibi.
mutlaka deepfreze sonradan konserve almamak adına bezelyemi,barbunumu koyarım.reçellerimi,turşumu ve domatesimi kendim yaparım evimde.birde nohutu,yeşil mercimeği ve kurufasülyeyi mutlaka düdüklüde haşlar koyarım dolaba.tasarrufdan çok rahatlık..
ama hep diyorum ben çok tasarruflu bir evkadını değilim.eşim sağolsun o dikkat eder.

haa birde kızımın tüm küçülenlerini saklıyorum.uzun zaman sonrada düşünsem öteki evladıma giydirebileyim diye.alyaya kimseden kıyafet almadım diye yadırgansamda kimsenin eskisini giydiremem ben.sevmiyorum.
birde çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi konusunda da tasarrufsuzum sanırım.çamaşır makinesini mutlaka her dışardan gelmeden sonra çalıştırırm ben.bulaşık makinesini de çok dolduramadığım hlde üst sepet çalıştırarak kullanırım.

Back